Secretele unei danturi frumoase și sănătoase

Publicat pe 19.11.2013 la 08:49 Actualizat pe 19.11.2013 la 09:45

Un zâmbet frumos și sănătos - ne face mai carismatici, mai atrăgători și creaază o stare de bună-dispoziție atât pentru cei care zâmbesc, cât și pentru cei cărora le este destinat surâsul. Efectele unui zâmbet sunt aproape terapeutice. A avea o dantură urâtă poate avea consecințe negative destul de puternice asupra stimei de sine, pentru că o persoanâ conștientă de faptul că nu poate zâmbi relaxat, va deveni mai retrasă, mai nesigură.

Există desigur tratamente speciale pentru albirea dinților, la fel cum putem apela și la câteva remedii naturale ieftine. Bicarbonatul de sodiu de exemplu poate fi folosit cu succes la spălatul dinților, însă gustul său neplăcut ne face pe mulți dintre noi să preferăm pasta de dinți. Pe de altă parte, rădăcina de țelină, merele, perele și morcovii curăță dinții într-un mod natural. Chiar și mestecatul de gumă fără zahăr ajută, pentru că duce la producerea de salivă. Iar saliva neutralizeaza acizii care duc la carierea dinților.

Cum să previi pătarea dinților

Pe măsură ce îmbătrânim, stratul exterior de smalț slăbește, iar cel de dedesubt, ce poartă numele de dentină, se îngălbenește. De aceea este important să eviți pătarea dinților, în special imediat după ce i-ai albit. Dacă eviți alimentele care pătează dantura, vei avea dinți frumoși pentru mai mult timp.

Renunță la fumat - nu doar că dăunează sănătății, dar este și una dintre principalele cauze ale îngălbenirii dinților. Petele de tutun nu pot fi îndepărtate doar prin periaj. Cu cât fumezi mai mult, cu atât petele devin mai permanente. Fumatul duce și la o respirație urât mirositoare și gingivită și crește riscul apariției cancerului.

Mâncăruri care pătează dinții - cafeaua, ceaiul, sucurile acidulate închise la culoare și sucurile de fructe naturale. De asemenea, vinul roșu sau sucul de coacăze au același efect nedorit asupra dinților. Se recomandă să clătești bine gura cu apă după ce le consumi. Îngălbenirea cauzată de aceste ingrediente este însă una lentă și devine mai evidentă odată cu înaintarea în vârstă.

Atenție la băuturile pentru sportivi! - acestea sunt foarte la îndemână atunci când depunem efort, însă erodează smalțul dinților, în special după o perioadă îndelungată de consum. Rezultatul este că vei avea dinți translucizi, decolorați.

Spălatul pe dinți și folosirea aței dentare

Spălatul pe dinți de două ori pe zi și folosirea aței dentare ajută la prevenirea pătării și îngălbenirii dinților. Iar periuțele electrice sunt mai eficiente decât cele tradiționale.

Foto: hepta.ro

În articolul

Secretele unei danturi frumoase și sănătoase

:
Share pe Facebook Share pe Whatsapp

PARTENERI

Catine.ro
Horoscopul zilei de 12 mai 2024. Berbecii au conflicte în relația de cuplu. Află ce se întâmplă cu zodia ta
observatornews.ro
Aurora Boreală a făcut spectacol, azi noapte, pe cerul României. Cum explică oamenii de ştiinţă fenomenul
a1.ro
Mesaje de Izvorul Tămăduirii 2024. Ce să le transmiți celor dragi în această zi sfântă, Vinerea Luminată
HelloTaste.ro
Tort cu mousse de ciocolată amăruie și mousse de căpșuni
Catine
Zodii care au secrete în relația de cuplu. Nativii care nu sunt sinceri în profunzime cu partenerii lor
useit.ro
O „furtună geomagnetică severă” ar putea afecta rețelele de telefonie mobilă și Internetul. E prima dată în ultimii 20 de ani când se întâmpla așa ceva
as.ro
Cea mai cunoscută amantă din România, ce a stat 16 ani cu un milionar însurat, are o nouă pasiune: „Fac ceva ce duce la rezultat”
MediCOOL
Proprietățile medicinale ale sucului de cireșe. Ce efecte produce în organism
Spynews
Restaurantul care taxează clienții care nu mănâncă tot din farfurie. Ce sumă trebuie să achite și de ce se ia această măsură
DeParinti
Cum să-i vorbești copilului despre substanțele interzise
MediCOOL
Alimente bogate în bor. Ce rol are acest mineral în organism
HelloTaste
Kefir făcut în casă. Cea mai simplă rețetă
x