• LUNI, 05 NOIEMBRIE 2018

  Cum îți alegi ochelarii în funcție de forma feței?

   I-ai văzut, ți-au plăcut și ai zis că ți-ai găsit perechea. Totul până când au ajuns pe nas și, dintr-odată, n-au mai părut a fi aceiași ochelari. Multe perechi de ochelari arată bine în vitrină, dar nu la fel de bine în oglindă. Iată de ce ochelarii trebuie aleși întotdeauna în funcție de forma feței.

  Pentru a determina forma feței, strânge-ți tot părul la spate și privește în oglindă drept în față, fără să zâmbești. Urmărește conturul feței, dar încearcă să observi și alte detalii: lungimea feței, cât de lată este fruntea și cât de proeminenți sunt pomeții.

  Iată care sunt principalele forme ale feței și ce tip de rame de ochelari se potrivesc fiecăreia:

  1. Fața ovală

  Este considerată forma ideală datorită proporțiilor echilibrate. Pentru a păstra acest echilibru, ochelarii trebuie să fie la fel de largi ca cea mai lată parte a feței sau chiar supradimensionați.

  2. Fața rotundă

  Spunem despre un chip că este rotund când lungimea și lățimea feței sunt aproximativ egale, iar conturul feței rotunjit. Pentru a face o față rotundă să pară mai subțire și mai lungă, este indicat să porți ochelari cu rame dreptunghiulare și înguste, așa cum sunt aceste rame ochelari din titan Edel Optics.

  3. Fața în formă de inimă

  O față în formă de inimă este mai lată în zona pomeților și a frunții și ascuțită în zona bărbiei. Pentru a crea mai mult echilibru, ramele ochelarilor trebuie să fie mai late în partea de jos (ochelarii de tip aviator).

  4. Fața alungită

  Lungimea este mai mare decât lățimea, iar linia obrazului este dreaptă. Pentru a face o formă alungită a feței să pară mai echilibrată, pot fi purtați ochelarii cu rame rotunde.

  5. Fața pătrată

  O formă pătrată a feței este caracterizată de proporții aproximativ egale și trăsături proeminente. Pentru a face liniile feței să pară mai puțin aspre, ramele ochelarilor trebuie să fie ovale sau rotunde.

  6. Fața în formă de diamant

  Este îngustă la nivelul frunții și al bărbiei, în timp ce pomeții sunt largi. Ideali pentu acest tip de față sunt ochelarii cu rame “ochi de pisică”, care vor îmblânzi trăsăturile și vor evidenția ochii.

  Sursa foto: Shutterstock.com

  COMENTARII

  Cauți o nouă chiuvetă pentru baie? Iată ce trebuie să știi!

  acum 7 zile

  Deoarece vei întâlni în căutările tale chiuvete cu stiluri și materiale diferite, iată cum poți face diferența între ele, pentru alegerea modelului perfect! În primul rând, trebuie să te decizi la modalitatea de fixare a chiuvetei. Îți dorești o chiuvetă de baie cu picior, fixată în perete sau montată într-un blat?

  Cum să transformi orice balcon într-un spațiu de relaxare deosebit

  acum 8 zile

  În multe locuințe, balconul este o cameră neglijată, folosită deseori pentru depozitarea obiectelor și aparatelor ce nu mai sunt folosite. Însă asta e o greșeală.

  Cum să dezvolţi creativitatea copilului tău

  acum 12 zile

  Încă de mici, copiii sunt înzestraţi cu o curiozitate ieşită din comun şi cu o creativitate debordantă. Pun întrebări la orice pas şi încearcă să descopere cât mai mult din lumea înconjurătoare.

  Husa potrivită pentru iPhone X – ghidul cumpărătorului

  acum 14 zile

  iPhone X este cu siguranță un model a cărui lansare a fost așteptată cu sufletul la gură de un public larg. Reprezintă un dispozitiv performant, ce dispune de funcții asemenea. Prețul de achiziție a acestuia este unul pe măsură, astfel că cei ce doresc să își protejeze investiția au nevoie neapărată de o husa iPhone X care să asigure un nivel înalt de siguranță dispozitivului împotriva numeroșilor factori de risc la care poate fi supus.

  Vin sarbatorile de iarna? Cum iti decorezi locuinta

  acum 15 zile

  Un rol important in amenajarea pentru sarbatorile de iarna il joaca luminitele stralucitoare, asa ca achizitioneaza cateva instalatii cu modele deosebite si cateva becuri led economice pentru ca poluarea mediului inconjurator nu tine cont de magia de sarbatori.

  Horoscop oferit de www.astrocafe.ro
  Nu e nimic in neregula cu tine. Workshop, 6 septembrie 2015, Bucuresti

  Crezi ca ai nevoie de timp, de succes, de bani, o relatie... Cand, de fapt,...

  Stirile Antena 1 Observator

  observator.tv


  Top stiri
  CulTOUR
  iSerial - O grămadă de caramele
  Citește mai departe »
  Don Apetit & Co
  Citește mai mult... »