• LUNI, 05 NOIEMBRIE 2018

  Cum să prelungești viața electrocasnicelor tale. 5 sfaturi pentru întreținerea aparatelor din casă

   Depindem de electrocasnice pentru o viață confortabilă. Defectarea acestora e deseori problematică din mai multe privințe. Pe de o parte, nu te poți folosi de aparat oricât de multă nevoie ai de el. Pe de altă parte, repararea sau înlocuirea acestuia pot fi destul de costisitoare. De aceea, e important să întreții cât mai bine electrocasnicele din casa ta. Astfel, le poți folosi fără neplăceri o vreme mai îndelungată și poți scădea din costurile de reparații. Iată câteva sfaturi utile pentru prelungirea vieții electrocasnicelor:

  1. Curăță fierul de călcat


  Fierul de călcat este unul dintre aparatele din casă ușor de întreținut, care nu necesită eforturi deosebite. Ca să te asiguri că acesta nu va avea nevoie să fie înlocuit în curând, asigură-te că îl folosești conform instrucțiunilor și că știi cum se curata fierul de calcat. Dacă nu îl cureți regulat, pe talpa acestuia se va forma mizerie din cauza depunerilor din apă. În timp, acestea îți vor deteriora hainele și vor afecta funcționarea fierului tău. Pe lângă exteriorul fierului de călcat, au nevoie să fie curățate interiorul său și orificiul de eliminare a aburului.

  2. Nu încărca prea mult mașina de spălat

  Din dorința de a economisi timp, dar și energie și detergent, e posibil să te tenteze să umpli mașina de spălat până la refuz. Însă aglomerarea mașinii de spălat are mai degrabă rezultate negative. Atunci când pui prea multe rufe în mașina de spălat, poți afecta funcționarea cuvei, a motorului și a altor părți. Iar defecțiunile pe care le riscă mașina ta de spălat sunt suficient de costisitoare încât merită să îți iei una nouă, potrivit Family Handyman. Prin urmare, e important pentru întreținerea acesteia să nu o încarci cu prea multe rufe: respectă limita de greutate a mașinii tale.

  3. Aspiră spatele frigiderului

  Majoritatea pașilor pentru întreținerea corectă a frigiderului se referă la interiorul acestuia: cum să depozitezi alimentele sau cum să îi cureți rafturile. Există însă o altă măsură importantă ca acesta să funcționeze mai mult timp. În spatele frigiderului, există tendința de a se acumula praf. Aceasta este o problemă pentru că pe spatele lui se află părți esențiale pentru funcționarea sa. Potrivit ajmadison.com, durata de viață a frigiderului este scurtată de depunerile de praf de pe spatele său. Prin urmare, cel puțin odată pe lună e recomandat să aspiri spatele frigiderului, astfel încât să elimini praful și din zonele mai puțin accesibile.

  4. Nu acoperi aragazul cu folie de aluminiu

  Unele persoane acoperă aragazul cu folie de aluminiu: pe de o parte, îl protejează de zgârieturi și murdărie și, pe de altă parte, economisesc timp cu curățarea acestuia. Chiar dacă pare o soluție bună, de fapt aceasta nu e una benefică pe termen lung pentru aragaz. Potrivit Landmark, folia contribuie la o distribuție neuniformă a căldurii și, în timp, chiar la topirea unor componente interne.

  5. Înlocuiește filtrele aparatului de aer condiționat

  Aparatul de aer condiționat e esențial pentru confortul tău în timpul unor veri răcoroase. Ca să eviți să se strice într-un moment nepotrivit, e de ajutor să schimbi periodic filtrele. Acestea rețin praf și murdărie care împiedică aparatul de aer condiționat să își facă treaba în mod eficient. E nevoie de mai mult efort din partea acestuia pentru răcirea casei, iar uzura nu întârzie să apară. În plus, aceasta e o măsură bună și pentru sănătatea ta, pentru că în filtre se acumulează bacterii care te pot îmbolnăvi în timp.


  Sursă foto: Shutterstock

  COMENTARII

  Cauți o nouă chiuvetă pentru baie? Iată ce trebuie să știi!

  acum 7 zile

  Deoarece vei întâlni în căutările tale chiuvete cu stiluri și materiale diferite, iată cum poți face diferența între ele, pentru alegerea modelului perfect! În primul rând, trebuie să te decizi la modalitatea de fixare a chiuvetei. Îți dorești o chiuvetă de baie cu picior, fixată în perete sau montată într-un blat?

  Cum să transformi orice balcon într-un spațiu de relaxare deosebit

  acum 8 zile

  În multe locuințe, balconul este o cameră neglijată, folosită deseori pentru depozitarea obiectelor și aparatelor ce nu mai sunt folosite. Însă asta e o greșeală.

  Cum să dezvolţi creativitatea copilului tău

  acum 12 zile

  Încă de mici, copiii sunt înzestraţi cu o curiozitate ieşită din comun şi cu o creativitate debordantă. Pun întrebări la orice pas şi încearcă să descopere cât mai mult din lumea înconjurătoare.

  Husa potrivită pentru iPhone X – ghidul cumpărătorului

  acum 14 zile

  iPhone X este cu siguranță un model a cărui lansare a fost așteptată cu sufletul la gură de un public larg. Reprezintă un dispozitiv performant, ce dispune de funcții asemenea. Prețul de achiziție a acestuia este unul pe măsură, astfel că cei ce doresc să își protejeze investiția au nevoie neapărată de o husa iPhone X care să asigure un nivel înalt de siguranță dispozitivului împotriva numeroșilor factori de risc la care poate fi supus.

  Vin sarbatorile de iarna? Cum iti decorezi locuinta

  acum 15 zile

  Un rol important in amenajarea pentru sarbatorile de iarna il joaca luminitele stralucitoare, asa ca achizitioneaza cateva instalatii cu modele deosebite si cateva becuri led economice pentru ca poluarea mediului inconjurator nu tine cont de magia de sarbatori.

  Horoscop oferit de www.astrocafe.ro
  Nu e nimic in neregula cu tine. Workshop, 6 septembrie 2015, Bucuresti

  Crezi ca ai nevoie de timp, de succes, de bani, o relatie... Cand, de fapt,...

  Stirile Antena 1 Observator

  observator.tv


  Top stiri
  CulTOUR
  iSerial - O grămadă de caramele
  Citește mai departe »
  Don Apetit & Co
  Citește mai mult... »