• JOI, 02 AUGUST 2018

  Metode de economisire a banilor: ce poți să faci ca acumulezi rezerve

   Câștigi mult mai mult decât salariul lunar mediu net pe economie, însă nu reușești să economisești niciun ban? Există destule lucruri pe care le poți face astfel încât să poți să economisești suficient în fiecare lună, fără ca stilul tău de viață să aibă de suferit foarte mult. Dacă nu știi de unde să începi, avem noi mai multe sfaturi și metode de economisire pentru tine.

  Educă-te financiar

  Una dintre cele mai probabile explicații pentru că faptul că nu reușești să economisești lună de lună este următoarea: îți lipsește educația financiară. Nu te speria, deoarece mai sunt și mulți alți români ca tine. Foarte simplu spus, educația financiară te ajută să îți gestionezi mai bine veniturile tale, să cheltuiești mai inteligent și să reușești să economisești. O persoană educată din punct de vedere financiar este mai echilibrată când vine vorba de gestionarea propriilor bani.

  Dacă îți lipsește educația financiară, înseamnă că este nevoie să înveți cum să lucrezi cu banii. Iar ca să înveți cum să lucrezi cu lucrezi cu bani trebuie să înțelegi niște noțiuni de bază precum credit, card de credit, dobândă, dobândă anuală efectivă sau depozit și, de asemenea, să experimentezi. Doar dacă vei experimenta cât mai mult vei înțelege, cu adevărat, ce se întâmplă cu banii pe care îi câștigi într-o lună. Ca să experimentezi poți să mergi, de exemplu, la un amanet în Berceni (în cazul în care locuiești în sectorul 4 al Capitalei) și să-ți lași un obiect de valoare drept gaj. În schimbul respectivului obiect vei obține o sumă de bani și, totodată, vei lua contact, practic, cu o metodă rapidă de obținere de cash. Mai mult, vei face un pas important în procesul tău de educare financiară.

  Pe măsură ce te vei educa financiar, vei înțelege perfect pe ce se duc banii tăi, în fiecare lună, și cum poți să economisești. Până vei ajunge la un nivel ridicat de alfabetizare financiară găsești, în continuare, câteva metode de economisire a banilor.

  Fă-ți un plan de economisire

  Chiar dacă sună complicat, un plan de economisire poate fi foarte simplu. Pentru început, propune-ți să economisești, lunar, 10% din veniturile tale. Astfel, dacă salariul tău lunar net este de 10.000 de lei, transferă 1.000 de lei din veniturile tale într-un cont de economii, chiar imediat după ce îți primești leafa.

  Plătește mai puțin cu cardul

  A doua sugestie de pe lista noastră cu metode de economisire este următoarea: plătește mai puțin cu cardul și mai mult cu banii jos. Procedează astfel dacă vrei să ai o evidență mai bună a cheltuielilor tale. De fiecare dată când cumperi cu cardul (de debit sau de credit) este foarte probabil să cheltuiești mai mult decât îți dorești (și îți permiți) din cauză că poți să observi cum îți dispar banii din cont.

  Schimbă-ți abonamentul la telefonul mobil

  Când te-ai întrebat ultima oară dacă abonamentul pentru telefonul mobil este adaptat nevoilor tale? Chiar îți este necesar un abonament lunar de 20 de euro și nu crezi că te-ai descurca cu unul mai mic, de maximum 10 euro? Sau cu o cartelă prepay? Noi credem că merită să încerci să vezi cum te descurci cu un abonament cu o valoare mai mică!

  Sursa foto: pixabay.com

  COMENTARII

  4 idei șic pentru a transforma o căsuță modestă de la munte într-un refugiu ideal de vacanță

  acum 12 zile

  Dacă preferi să îți petreci vacanțele în natură, la munte, cu siguranță te-ai gândit adeseori să îți cumperi o cabană micuță și ieftină, pe care să o transformi în propria ta reședință pentru concedii sau weekenduri prelungite.

  Proiect de casă - Tu știi ce mai trebuie făcut dacă te muți la curte?

  acum 15 zile

  Nevoia de spațiu mai mult, de loc de joacă pentru copii există. Tot mai multe familii renunță la apartament din dorința unui confort sporit pe care ți-l oferă traiul la curte.

  Cum alegem cadrul de mers - 3 modele potrivite pentru nevoile pacienților

  acum 15 zile

  Cadrul de mers reprezintă o soluție optimă pentru persoanele în vârstă sau pentru pacienții care se confruntă cu probleme locomotorii.

  Cum il determini pe cel mic sa se imbrace singur

  acum 15 zile

  Indiferent de varsta, copiii nu sunt deloc de acord sa faca anumite activitati pe care parintii le doresc. Nu vor sa se imbrace singuri, nu le place sa manance ce le propun parintii si niciodata nu vor sa doarma sau sa faca lectii, atunci cand parintii le cer asta. Ei bine, cu trecerea timpului,...

  Ofera buchete de trandafiri celor mai dragi persoane din viata ta!

  acum 15 zile

  Avand in vedere ca nu exista probabil nicio femeie care sa nu fie fascinata de frumusetea inegalabila a acestor flori, putem aprecia buchetele de trandafiri ca fiind cadoul universal pe care il poti oferi cu succes oricarei persoane de sex feminin.

  Horoscop oferit de www.astrocafe.ro
  Nu e nimic in neregula cu tine. Workshop, 6 septembrie 2015, Bucuresti

  Crezi ca ai nevoie de timp, de succes, de bani, o relatie... Cand, de fapt,...

  Stirile Antena 1 Observator

  observator.tv


  Top stiri
  CulTOUR
  iSerial - O grămadă de caramele
  Citește mai departe »
  Don Apetit & Co
  Citește mai mult... »