• JOI, 02 AUGUST 2018

  Metode de economisire a banilor: ce poți să faci ca acumulezi rezerve

   Câștigi mult mai mult decât salariul lunar mediu net pe economie, însă nu reușești să economisești niciun ban? Există destule lucruri pe care le poți face astfel încât să poți să economisești suficient în fiecare lună, fără ca stilul tău de viață să aibă de suferit foarte mult. Dacă nu știi de unde să începi, avem noi mai multe sfaturi și metode de economisire pentru tine.

  Educă-te financiar

  Una dintre cele mai probabile explicații pentru că faptul că nu reușești să economisești lună de lună este următoarea: îți lipsește educația financiară. Nu te speria, deoarece mai sunt și mulți alți români ca tine. Foarte simplu spus, educația financiară te ajută să îți gestionezi mai bine veniturile tale, să cheltuiești mai inteligent și să reușești să economisești. O persoană educată din punct de vedere financiar este mai echilibrată când vine vorba de gestionarea propriilor bani.

  Dacă îți lipsește educația financiară, înseamnă că este nevoie să înveți cum să lucrezi cu banii. Iar ca să înveți cum să lucrezi cu lucrezi cu bani trebuie să înțelegi niște noțiuni de bază precum credit, card de credit, dobândă, dobândă anuală efectivă sau depozit și, de asemenea, să experimentezi. Doar dacă vei experimenta cât mai mult vei înțelege, cu adevărat, ce se întâmplă cu banii pe care îi câștigi într-o lună. Ca să experimentezi poți să mergi, de exemplu, la un amanet în Berceni (în cazul în care locuiești în sectorul 4 al Capitalei) și să-ți lași un obiect de valoare drept gaj. În schimbul respectivului obiect vei obține o sumă de bani și, totodată, vei lua contact, practic, cu o metodă rapidă de obținere de cash. Mai mult, vei face un pas important în procesul tău de educare financiară.

  Pe măsură ce te vei educa financiar, vei înțelege perfect pe ce se duc banii tăi, în fiecare lună, și cum poți să economisești. Până vei ajunge la un nivel ridicat de alfabetizare financiară găsești, în continuare, câteva metode de economisire a banilor.

  Fă-ți un plan de economisire

  Chiar dacă sună complicat, un plan de economisire poate fi foarte simplu. Pentru început, propune-ți să economisești, lunar, 10% din veniturile tale. Astfel, dacă salariul tău lunar net este de 10.000 de lei, transferă 1.000 de lei din veniturile tale într-un cont de economii, chiar imediat după ce îți primești leafa.

  Plătește mai puțin cu cardul

  A doua sugestie de pe lista noastră cu metode de economisire este următoarea: plătește mai puțin cu cardul și mai mult cu banii jos. Procedează astfel dacă vrei să ai o evidență mai bună a cheltuielilor tale. De fiecare dată când cumperi cu cardul (de debit sau de credit) este foarte probabil să cheltuiești mai mult decât îți dorești (și îți permiți) din cauză că poți să observi cum îți dispar banii din cont.

  Schimbă-ți abonamentul la telefonul mobil

  Când te-ai întrebat ultima oară dacă abonamentul pentru telefonul mobil este adaptat nevoilor tale? Chiar îți este necesar un abonament lunar de 20 de euro și nu crezi că te-ai descurca cu unul mai mic, de maximum 10 euro? Sau cu o cartelă prepay? Noi credem că merită să încerci să vezi cum te descurci cu un abonament cu o valoare mai mică!

  Sursa foto: pixabay.com

  COMENTARII

  Cauți o nouă chiuvetă pentru baie? Iată ce trebuie să știi!

  acum 1 zile

  Deoarece vei întâlni în căutările tale chiuvete cu stiluri și materiale diferite, iată cum poți face diferența între ele, pentru alegerea modelului perfect! În primul rând, trebuie să te decizi la modalitatea de fixare a chiuvetei. Îți dorești o chiuvetă de baie cu picior, fixată în perete sau montată într-un blat?

  Cum să transformi orice balcon într-un spațiu de relaxare deosebit

  acum 3 zile

  În multe locuințe, balconul este o cameră neglijată, folosită deseori pentru depozitarea obiectelor și aparatelor ce nu mai sunt folosite. Însă asta e o greșeală.

  Cum să dezvolţi creativitatea copilului tău

  acum 7 zile

  Încă de mici, copiii sunt înzestraţi cu o curiozitate ieşită din comun şi cu o creativitate debordantă. Pun întrebări la orice pas şi încearcă să descopere cât mai mult din lumea înconjurătoare.

  Husa potrivită pentru iPhone X – ghidul cumpărătorului

  acum 8 zile

  iPhone X este cu siguranță un model a cărui lansare a fost așteptată cu sufletul la gură de un public larg. Reprezintă un dispozitiv performant, ce dispune de funcții asemenea. Prețul de achiziție a acestuia este unul pe măsură, astfel că cei ce doresc să își protejeze investiția au nevoie neapărată de o husa iPhone X care să asigure un nivel înalt de siguranță dispozitivului împotriva numeroșilor factori de risc la care poate fi supus.

  Vin sarbatorile de iarna? Cum iti decorezi locuinta

  acum 9 zile

  Un rol important in amenajarea pentru sarbatorile de iarna il joaca luminitele stralucitoare, asa ca achizitioneaza cateva instalatii cu modele deosebite si cateva becuri led economice pentru ca poluarea mediului inconjurator nu tine cont de magia de sarbatori.

  Horoscop oferit de www.astrocafe.ro
  Nu e nimic in neregula cu tine. Workshop, 6 septembrie 2015, Bucuresti

  Crezi ca ai nevoie de timp, de succes, de bani, o relatie... Cand, de fapt,...

  Stirile Antena 1 Observator

  observator.tv


  Top stiri
  CulTOUR
  iSerial - O grămadă de caramele
  Citește mai departe »
  Don Apetit & Co
  Citește mai mult... »