5 greșeli frecvente care agravează acneea. Ce trebuie să eviți pentru un ten frumos și sănătos

Publicat pe 21.03.2016 la 15:11 Actualizat pe 21.03.2016 la 15:16

Acneea este una dintre afecțiunile des întâlnite cu care se confruntă pielea. În afară de o consultație la medicul specialist, cei care au astfel de probleme trebuie să aibă mare grijă cu igiena lor.

Acneea este una dintre afecțiunile des întâlnite cu care se confruntă pielea. În afară de o consultație la medicul specialist, cei care au astfel de probleme trebuie să aibă mare grijă cu igiena lor.

Dermatologul Andreea Stancu ne propune să încercăm pe tot posibilul să evităm următoarele lucruri, care nu fac decât să agreveze acneea.

1. Curățarea agresivă a tenului
Folosirea produselor abrazive pentru exfoliere agravează acneea, deoarece pot afecta bariera de protecție a pielii și intensifică iritația. „Scruburile dese irită pielea și astfel acneea devine și mai greu de tratat, de aceea ar trebui realizată doar o exfolierea delicată cel mult o dată pe săptămână”, explică dr. Andreea Stancu.

2. Folosirea medicației locale doar pe coșuri

Cremele antiacnee prescrise de medic ajută la vindecarea coșurilor existente, dar în același timp previn și noi puseeuri. De aceea este important ca produsul (ce conține peroxid de benzoil) să fie aplicat pe întreaga suprafață unde coșurile tind să apară. Medicația locală, fie că e vorba de creme, loțiuni sau soluții, are rol antiinflamator și antibacterian, de a inhiba secreția de sebum și de a înlătura straturile superficiale ale pielii.

3. Stoarcerea coșurilor
Stoarcerea coșurilor poate agrava infecția, de aceea este important să se folosească medicația prescrisă de medic, după care să se evite atingerea zonei, pentru că astfel se pot răspândi bacteriilor.

„Spargerea și stoarcerea coșurilor determină leziuni ale tenului și răspândirea infecției atât în profunzime, cât și pe orizontală, prelungesc perioadă de videncare și cresc riscul de formare a cicatricelor și a petelor de culoarea roșie. Leziunile afectate trebuie atinse numai cu tampoane de curățare de unică folosinta”, adaugă dr. Andreea Stancu.

4. Nu va clătiți bine pe față după ce vă spălați
Dacă nu insistăm asupra acestui proces, produsul de curățare rămâne pe față și poate fi un potențial iritant. În jur de 30 de secunde ar trebui să fie suficient.

5. Nu se aplică protecția SPF
Chiar dacă afară este înnorat, nu înseamnă că nu avem nevoie de produse cu SPF. Razele UV pot determină schimbări la nivelul culorii și texturii pielii, contribuie la apariția timpurie a ridurilor și liniilor fine și cresc posibilitatea dezvoltării cancerului de piele.

„Expunerea la soare determină deshidratarea tenului și chiar dacă usucă coșurile temporar, pe termen lung pielea se va crăpa mai tare, întrucât tenul încearcă să corecteze în mod natural această deshidratare, producând mai mult sebum. De aceea, este esențial să aplicăm cremă cu SPF minim 15 în fiecare zi, indiferent de anotimp”, completează specialistul.

În articolul

5 greșeli frecvente care agravează acneea. Ce trebuie să eviți pentru un ten frumos și sănătos

:
Share pe Facebook Share pe Whatsapp

PARTENERI

Catine.ro
Horoscopul zilei de 29 martie 2024. Vărsătorii pierd sume importante de bani. Află ce se întâmplă cu zodia ta
observatornews.ro
Braşoveanul care îşi vinde cu 25.000 de euro garajul din lemn dezvăluie ce oferte a primit. "Sunt în discuţii cu două persoane"
a1.ro
Enrique Iglesias a publicat pe pagina sa oficială de Facebook un clip video cu Ramona Olaru și cu magicianul Robert Tudor
HelloTaste.ro
Baghete crocante cu miez pufos. Rețetă din bucătăria franțuzească
Catine
4 zodii care își schimbă complet viața în aprilie 2024. Află ce le rezervă astrele
useit.ro
Ce înseamnă Wi-Fi, de fapt. Puțini știu de unde vine denumirea
as.ro
„Să-i fie ţărâna uşoară!” Vedeta mutilată cu ciocanul de soţul ei, mesaj şocant despre tatăl celor două fete ale sale!
MediCOOL
Câți pași este indicat să faci într-o zi. De ce se recomandă să mergi pe jos mai mult
Spynews
Imagini dureroase de la înmormântarea Andreei, studenta ucisă de Mirel în Timișoara. Familia și prietenii și-au luat rămas bun de la ea / VIDEO
DeParinti
Produse cosmetice care pot afecta sănătatea fătului. La ce să fii atentă dacă ești însărcinată
MediCOOL
Fibromul uterin: cauze, simptome și tratament
HelloTaste
5 rețete cu sparanghel pentru toate gusturile. Te vei bucura de ele primăvara aceasta
x