Adam Lambert: rockerul excentric si fara regrete care a cucerit o lume intreaga

Publicat pe 08.09.2010 la 17:35 Actualizat pe 08.09.2010 la 17:52

Starul rock Adam Lambert crede ca toti suntem meniti sa facem ceva maret cu viata noastra. Scopul lui? Sa-si delecteze publicul.

American Idol l-a transformat intr-un superstar

Adam a realizat inca din copilarie faptul ca vrea sa fie un artist complet. Dupa mai multi ani in care s-a antrenat in domeniul teatrului muzical si a fost plecat in turneu jucand in musicalul de pe Broadway, "Wicked", el spune ca si-a dat seama ca vrea mai mult. Asa ca a decis sa faca urmatorul pas pentru a-si implini visul si a participat la auditiile pentru "American Idol", cel mai vizionat show TV din America.

Adam a atras atentia inca din primele episoade ale sezonului 8. Atat juriul cat si publicul au remarcat la inceput doar machiajul negru din jurul ochilor, coafurile excentrice si alegerile vestimentare indraznete, dar Adam era mai mult de atat. Vocea puternica si interpretarea unica a unor cantece populare au afcut din el unul dintre favoriti. Chiar si cel mai dur membru al juriului, Simon Cowell, i-a spus ca este un star.

Spre surprinderea multora, Adam a iesit pe locul doi in finala din mai 2009, pierzand in fata lui Kris Allen, insa acest lucru nu i-a oprit ascensiunea. Dupa anuntarea rezultatelor, revista People l-a numit pe Adam "cel mai sexy rocker", iar revista Rolling Stone l-a avut pe coperta. Apoi, el a lansat si mult asteptatul sau album de debut, "For Your Entertainment".

E gay, dar nu face mare caz din asta

In interviul acordat revistei Rolling Stone, Adam a confirmat zvonul care circula de ceva vreme, legat de orientarea lui sexuala. Tanarul rocker a recunoscut ca e gay si ca nu a ascuns niciodata acest lucru, toti cunoscutii lui fiind la curent, insa nu a vrut ca acest lucru sa devina public in timp ce era concurent la "American Idol".

"Au fost niste poze care au fost facute publice chiar inainte de inceperea concursului, poze in care eu si un fost iubit ne sarutam. Erau niste fotografii personale care au ajuns in atentia publica. PR-ul de la American Idol mi-a spus ca e decizia mea daca ripostez sau nu si ei ma vor sustine indiferent de situatie", povesteste Adam.

Rockerul spune ca nu a vrut sa nege adevarul, asa ca a ale sa nu vorbeasca despre acest subiect decat la cateva saptamani dupa terminarea show-ului. El a avut si un motiv intemeiat.

"Stiam ca asta era eticheta pe care urma sa o port de atunci incolo si ca multi oameni se vor grabi sa ma judece. Am vazut o multime de materiale in presa in care scrie 'homosexualul cantaret Adam Lambert...' si asta ma deranjeaza. E ca si cum faptul ca sunt gay e mai important decat muzica mea", spune Adam, vizibil suparat de aceste titluri.

Notorietatea l-a schimbat

In luan noiembrie a anului trecut, notorietatea lui Adam a cunoscut o mare ascensiune. In timpul recitalului de la American Music Awards 2009, rockerul a socat audienta, dansand provocator si sarutandu-se pe scena cu un chitarist. Dupa trecutul sau atat de marcat de orientarea sexuala, mai multe canale au anulat aparitiile televizate ale lui Adam.

El spune ca nu a fost ceva intentionat, ci doar s-a lasat dus de muzica. Legat de acest incident, Adam Lambert nu are regrete. "Ei, poate as fi cantat putin mai bine", glumeste el. Daca ar trebui, rockerul spune ca ar repeta figura. Sarutul l-ar face mai intai la repetitii, pentru a le oferi celor de la canalul ABC sansa de a decide daca vor sau nu sa difuzeze asa ceva.

De cand a pasit prima oara pe scena de la "American Idol", viata lui Adam s-a schimbat in multe privinte. El spune ca cea mai mare diferenta este nivelul de notorietate. Oricat ar incerca sa petreaca o zi obisnuita, insa pentru ca nu mai este un anonim, nu are cum. Fara falsa modestie, Adam spune ca ii place acest lucru, cand oamenii il abordeaza pe strada, il saluta si ii spun cat de mult ii apreciaza muzica.

La sfarsitul anului trecut rockerul a trecut printr-o periada mai grea, tocmai datorita faimei pe care a capatat-o. Lua totul prea in serios, pana cand si-a zis ca trebuie sa inceteze. "Pe masura ce se apropia sfarsitul anului, mi-am dat seama ca asta e o ocazie pe care o ai o data in viata. Trebuie sa ma bucur de aceasta perioada. Mi-am implinit visul", spune Adam.

Cu banii pe care i-a castigat din muzica i-a cumparat mamei sale o casa in Los Angeles iar el se bucura de stabilitatea financiara pe care a castigat-o, inchiriind un apartament. Pe ce ii place unui personaj atat de controversat sa isi cheltuie banii? Pe haine excentrice, desigur. Adam fuge de tot ce poate fi incadrat in categoria "banal".

Urmareste Oprah de marti pana vineri, ora 23:00, pe Euforia TV!

Sursa foto: hepta.ro

În articolul

Adam Lambert: rockerul excentric si fara regrete care a cucerit o lume intreaga

:
Share pe Facebook Share pe Whatsapp

PARTENERI

Catine.ro
Horoscopul zilei de 30 aprilie 2024. Peștii petrec timp cu persoana iubită. Află ce se întâmplă cu zodia ta
observatornews.ro
O rezervaţie de bujori unică în Europa se află în România. E situată pe cel mai înalt loc din lume la care această plantă s-a adaptat
a1.ro
Sofia, fiica Andreei Bănică, s-a transformat într-o adevărată domnișoară. La ce schimbare de look a apelat la 14 ani
HelloTaste.ro
Tort cu ouă de ciocolată. Rețetă pentru masa de Paște
Catine
Umplutură de cozonac cu nucă și ciocolată. Rețeta și trucuri pentru un gust aparte
useit.ro
Ecusonul smart care își propune să înlocuiască smartphone-ul. Cum ar funcționa dispozitivul inedit Ai Pin
as.ro
Cât de mult seamănă fiica cea mare a lui Cristi Borcea cu milionarul român! Melissa Borcea se „scaldă” în lux la 20 de ani
MediCOOL
Nopțile nedormite ne fac să ne simțim mai bătrâni decât suntem
Spynews
Știrile Antena Stars. Oana Lis, încă un gest disperat pentru a face rost de bani. A scos la vânzare și crucea lui Viorel Lis. În ce stare este fostul primar
DeParinti
Ciclul de 90 de minute: cum îți poți adormi bebelușul ușor
MediCOOL
Alimentele sănătoase pe care le pot consuma veganii. Ce poți include în dietă
HelloTaste
Cum poți prepara un drob crocant. Iată ce trebuie să faci pentru o textură mai interesantă
x