Asigura sanatatea copilului tau inainte de a se naste

Publicat pe 29.09.2010 la 10:15 Actualizat pe 29.09.2010 la 10:54

Asigura sanatatea copilului tau inainte de a se naste

O emisiune pe care toate mamele si viitoarele mame au asteptat-o. O discutie cu Dr Oz si echipa sa despre miturile legate de sarcina si felurile in care pot garanta succesul viitorilor bebelusi. Puterea de a prezice viitorul copiilor este la indemana fiecareia. Nu e vorba de vrajitorie, ci de epigenetica, o noua stiinta plina de surprize pentru lumea medicala.

Epigenetica demonstreaza, fara echivoc, ca tot ce se intampla in pantec are un impact mai mare asupra fatului decat s-ar crede initial. Astfel, mamele nu pot controla tipul de gene pe care il transmit copiilor, insa pot alege sa le activeze pe cele care vor fi responsabile de fericirea celui mic. Cu alte cuvinte, parintele poate asigura un viitor sanatos copilului inca de la concepere.

Sa intram pe taramul epigeneticii!

Pentru a intelege mai bine intregul mecanism al epigeneticii, imaginati-va spirala de ADN a mamei. Cand o femeie este insarcinata, genele - stranse intr-o schema elaborata, sunt transmise fatului prin copiere. In calea copierii, apar indicii, care pot schimba sau nu cursul actiunii. Noua directie depinde in totalitate de actiunile mamei. Fatul poarta cu sine amprentele mamei si ale actiunilor ei.

Mituri demontate de specialistii echipei Oz

Dr Roizen, Dr Margaret McKenzie, obstetrician, si Jennifer Ashton, corespondent sanatate CBS News, il vor ajuta pe Oz sa demonteze cateva dintre cele mai cunoscute mituri despre concepere, sarcina si maternitate.

1. Pot afecta obiectele de uz zilnic sanatatea bebelusului?

Dr McKenzie spune ca o mama trebuie sa fie constienta de faptul ca obiectele din jur, desi nu fac rau adultilor, presupun riscuri pentru copii. Sticlele din plastic si conservele afecteaza functia de reproducere la feti si dezvoltarea creierului iar mercurul, incetineste dezvoltarea. De asemenea, ca o extra precautie, mamele nu ar trebui sa se expuna la radiatii si sa mearga cat mai putin cu avionul.

2. Trebuie sa mananci cat pentru doi cand esti insarcinata?

Nu, acesta este un mit, spune Jennifer Ashton. In primul trimestru ai voie sa iei in plus 100 de calorii, la o masa. In al doilea, cam 250 de calorii iar in al treilea trimestru, cam 300 de calorii, echivalentul a trei fructe.

3. Este adevarat ca suplimentele nu trebuie sa lipseasca din alimentatia mamei?

Intr-adevar, mama trebuie sa ia multivitamine cu acid folic si fier. La fel, calciul, magneziul si vitamina D sunt benefice pentru sanatatea bebelusului, ajutandu-l sa se dezvolte, iar pe mame le scoate din starea de depresie.

4. Conteaza pozitia de sex in ceea ce priveste sexul copilului?

Dr Ashton crede ca exista un sambure de adevar in aceasta poveste. O pozitie ridicata a pelvisului va permite spermatozoizilor sa “alunece” spre ovar si sa ajunga la ovul. S-ar putea spune ca depinde de forta gravitationala.

5. Este adevarat ca poti spune sexul copilului dupa forma burtii?

Nici vorba, acesta este clar un mit! Forma burtii este determinata de organismul tau, practic de dimensiunea peretelui abdominal si a uterului, dar chiar si de pozitia in care sta copilul tau.

6. Numele copilului are vreo legatura cu succesul sau in viata?

Da. Numele este un brand care prezice adevarul. In SUA, cel putin, continua Dr Roizen, este adevarat ca numele de Art l-a “impins” pe copil spre arta iar copiii numiti Dennis au ajuns dentisti.

Urmareste "Dr Oz", de luni pana vineri, ora 22.00, numai pe Euforia TV.

În articolul

Asigura sanatatea copilului tau inainte de a se naste

:
Share pe Facebook Share pe Whatsapp

PARTENERI

Catine.ro
Horoscopul zilei de 30 martie 2024. Leii se îndrăgostesc. Află ce se întâmplă cu zodia ta
observatornews.ro
Vremea 1 - 29 aprilie 2024. Începem săptămâna cu 31 de grade Celsius. Meteorologii se așteaptă la cel mai călduros 1 aprilie din ultimii ani
a1.ro
Enrique Iglesias a publicat pe pagina sa oficială de Facebook un clip video cu Ramona Olaru și cu magicianul Robert Tudor
HelloTaste.ro
Baghete crocante cu miez pufos. Rețetă din bucătăria franțuzească
Catine
Horoscopul dragostei pentru luna aprilie 2024. Balanțele își regăsesc liniștea în relațiile de cuplu
useit.ro
Ce înseamnă Wi-Fi, de fapt. Puțini știu de unde vine denumirea
as.ro
Aroganţa fiului românului care e coproprietar la cel mai tare restaurant din Dubai. Apariţie de sute de mii de euro în Bucureşti
MediCOOL
Câți pași este indicat să faci într-o zi. De ce se recomandă să mergi pe jos mai mult
Spynews
Imagini dureroase de la înmormântarea Andreei, studenta ucisă de Mirel în Timișoara. Familia și prietenii și-au luat rămas bun de la ea / VIDEO
DeParinti
Produse cosmetice care pot afecta sănătatea fătului. La ce să fii atentă dacă ești însărcinată
MediCOOL
Fibromul uterin: cauze, simptome și tratament
HelloTaste
5 rețete cu sparanghel pentru toate gusturile. Te vei bucura de ele primăvara aceasta
x