Avantajele unui birou acasa - solutii practice pentru amenajarea unui birou la tine acasa

Publicat pe 04.03.2019 la 13:19 Actualizat pe 04.03.2019 la 13:22

Prin amenajarea unui birou acasa, nu doar ca vei scapa de stres, ci vei fi mult mai motivat sa iti duci sarcinile la bun sfarsit. Nu uita ca mobila si accesoriile vor intregi aspectul spatiului: de la scaunul pentru birou, care trebuie sa fie confortabil, pana la accesoriile de efect de pe pereti, totul trebuie sa includa o nota personala.

Daca te numeri printre norocosii care muncesc de acasa, cu siguranta te bucuri de multe avantaje. Confortul propriului camin te umple de inspiratie, in timp ce orele de munca devin mult mai usoare, in comparatie cu o zi obisnuita la birou. Pentru ca spatiul in care lucrezi conteaza, poate te-ai gandit cum poti sa imbunatatesti designul camerei destinate muncii. De aceea, noi iti venim in ajutor! De la culoarea peretilor si alegerea mobilei, pana la spatiile de depozitare, trebuie sa iti transformi biroul de acasa, astfel incat sa beneficiezi de un spatiu relaxant.

Iata care sunt avantajele unui birou acasa si la ce solutii practice poti apela pentru amenajarea lui!

Top 5 avantaje pe care le ai daca iti amenajezi un birou acasa

Atunci cand lucrezi de acasa, ai libertatea deplina de a alege cum vrei sa arate biroul tau. Fie ca optezi pentru un design modern, vintage sau minimalist, amenajarea unui birou acasa iti poate aduce multe avantaje:

Eviti traficul. Probabil cel mai convingator avantaj de a lucra de acasa este posibilitatea de a elimina timpul pierdut, in drumul pana la birou. Astfel, daca biroul tau se afla in camera alaturata sau chiar in dormitor, intr-un coltisor special amenajat, de indata ce te trezesti si iti bei cafeaua, te poti apuca de treaba. Evitand traficul, economisesti si banii pentru combustibil, pe care ii poti folosi pentru a-ti amenaja biroul de acasa, asa cum ai visat.

Petreci mai mult timp cu familia. Unul dintre principalele motive de nemultumire al persoanelor care merg la birou este ca nu au timp suficient sa stea cu familia. Atunci cand dispui de un birou la tine acasa, lucrurile se schimba. In timp ce lucrezi, ii poti ruga pe cei mici sa te asiste, in timp ce coloreaza sau se uita la desenele animate preferate. Chiar daca lucrezi, prezenta ta va conta enorm. Cand iei o pauza, joaca-te impreuna cu ei sau citeste-le o poveste. In acest fel, vei reusi sa echilibrezi balanta dintre viata personala si cea profesionala.

Te bucuri de mai multa productivitate. Un alt avantaj al biroului la domiciliu este productivitatea sporita. Lucrand de acasa, vei fi inconjurat de mai putine lucruri care iti distrag atentia, reusind sa te focusezi pe sarcinile pe care le ai de indeplinit. Totodata, poti lua o pauza ori de cate ori simti nevoia. Te va ajuta sa te relaxezi si sa reincepi munca, cu mai mult spor.
Scapi de stres. Daca lucrezi ca freelancer sau ai un job remote, nu vei fi la fel de stresat ca la un job obisnuit. Spatiul personal in care lucrezi, alaturi de satisfactia de a nu fi la o ora stabilita la birou, te vor scapa de stres. Mai mult, vei putea sa te concentrezi mai bine la ceea ce ai de facut.

Te bucuri de o atmosfera relaxanta. Fie ca iti face placere sa lucrezi cu muzica pe fundal sau preferi sa stai in pijamale intreaga zi, biroul de acasa te va ajuta sa fii mai relaxat si mai optimist.

Solutii utile care te ajuta sa iti amenajezi un birou acasa

Amenajarea unui birou acasa nu este o sarcina dificila. Primul pas este sa iti alegi locul in care iti vei amplasa toate obiectele necesare, pe care il vei transforma intr-un spatiu cat mai practic si distractiv. Chiar daca ai la dispozitie o camera intreaga sau doar un coltisor, iata cateva solutii practice pentru amenajare:

Alegerea culorii. Cand ai un birou acasa, poti alege orice culoare pentru mobila sau pereti, care sa iti umple spatiul de liniste si voie buna. In timp ce portocaliul ofera camerei o nota optimista, albastrul sau verdele deschis sunt potrivite pentru calm si relaxare. Daca preferi nuantele neutre, poti intotdeauna sa optezi pentru bej, roz sau maro.

Piesele de mobilier si accesoriile. In orice birou, vei avea nevoie de o masa si de un scaun, pe care sa amplasezi laptopul, agenda sau o imprimanta. Poti gasi scaune pentru birou pe https://www.scauneonline.ro/scaune-de-birou, ideale pentru o sustinere perfecta a coloanei si pentru mentinerea unei pozitii confortabile in fata mesei de lucru. Adauga si cateva rafturi sau etajere, care vor fi spatii bune de depozitare pentru schite sau tablouri cu cei dragi. Astfel, vei reusi sa oferi camerei o tusa personala.

Decorul. Decorul conteaza foarte mult in amenajarea unui birou acasa. Lumanarile parfumate, plantele sau un acvariu sunt elemente care indeparteaza stresul si te ajuta sa te relaxezi. Prin adaugarea acestor obiecte, biroul se va transforma din spatiul rece si sobru, intr-unul relaxant si luminos.

Prin amenajarea unui birou acasa, nu doar ca vei scapa de stres, ci vei fi mult mai motivat sa iti duci sarcinile la bun sfarsit. Nu uita ca mobila si accesoriile vor intregi aspectul spatiului: de la scaunul pentru birou, care trebuie sa fie confortabil, pana la accesoriile de efect de pe pereti, totul trebuie sa includa o nota personala.

În articolul

Avantajele unui birou acasa - solutii practice pentru amenajarea unui birou la tine acasa

:
Share pe Facebook Share pe Whatsapp

PARTENERI

Catine.ro
Horoscopul zilei de 30 martie 2024. Leii se îndrăgostesc. Află ce se întâmplă cu zodia ta
observatornews.ro
Vremea 1 - 29 aprilie 2024. Începem săptămâna cu 31 de grade Celsius. Meteorologii se așteaptă la cel mai călduros 1 aprilie din ultimii ani
a1.ro
Enrique Iglesias a publicat pe pagina sa oficială de Facebook un clip video cu Ramona Olaru și cu magicianul Robert Tudor
HelloTaste.ro
Ciorbă de ștevie cu zeamă de varză, mai gustoasă și mai sănătoasă
Catine
Horoscopul dragostei pentru luna aprilie 2024. Balanțele își regăsesc liniștea în relațiile de cuplu
useit.ro
Ce înseamnă Wi-Fi, de fapt. Puțini știu de unde vine denumirea
as.ro
Aroganţa fiului românului care e coproprietar la cel mai tare restaurant din Dubai. Apariţie de sute de mii de euro în Bucureşti
MediCOOL
Ce efecte are combinația de magneziu și zinc, potrivit specialiștilor
Spynews
Imagini dureroase de la înmormântarea Andreei, studenta ucisă de Mirel în Timișoara. Familia și prietenii și-au luat rămas bun de la ea / VIDEO
DeParinti
Obiecte de uz casnic care pot fi periculoase pentru un copil curios. La ce anume ar trebui să fii atentă dacă îți dorești un mediu sigur
MediCOOL
Remedii naturale care te pot scăpa de mătreață. Cum le poți aplica eficient
HelloTaste
Cartofi aurii în crustă de mălai. Rețetă simplă și delicioasă, de post
x