Ce simțim înainte de a muri? ASTEA sunt trăirile pe care le avem, înainte de a trece în lumea de dincolo

Publicat pe 19.07.2016 la 17:37 Actualizat pe 19.07.2016 la 17:44

Înainte de a trece în lumea de dincolo, omul experimentează trăiri precum frică, durere dar și un fenomen misterios. Acestea sunt doar câteva dintre concluziile la care au ajuns specialiștii, în urma unui experiment realizat.

Înainte de a trece în lumea de dincolo, omul experimentează trăiri precum frică, durere dar și un fenomen misterios. Acestea sunt doar câteva dintre concluziile la care au ajuns specialiștii, în urma unui experiment realizat.

Deși, moartea rămâne un mister, oamenii de știință au înncercat să găsească câteva răspunsuri privind modul în care reacționează creierul uman înainte de a muri.

Astfel, prin intermediul unui videoclip de la American Chemical Society, aceștia au încercat să identifice ce se întâmplă în interiorul corpului cuiva, dacă ar fi urmărit de un criminal într-un film de groază.

Creatorii filmulețului susțin că experiența celor care urmăresc un film de groază este similară cu cea de a fi efectiv acolo, cu diferenţa că, în realitate, trăirile ar fi probabil mai intense. Adrenalina şi frica se activează în acelaşi fel în ambele cazuri.


Frica

Senzaţia de frică determină oamenii să reacţioneze sau să fugă. Este un mod de alertare a minţii şi a corpului că există un pericol, dar este şi un un proces chimic care permite organismului să ia măsuri ca să se pună în siguranţă. Informaţiile senzoriale sunt trimise prin sistemul nervos central şi în talamus, care funcţionează ca o centrală. Apoi sunt transmise în alte părţi din creier.

Ţipetele
Dacă n-ar putea să fugă de un criminal care îl urmăreşte cu toporul, oricine ar începe să ţipe. Videoclipul subliniază că procesul provine dintr-o altă parte a creierului care ţine de limbă şi care deserveşte o funcţie diferită. Ţipetele sunt aproape instinctuale.

Durerea
În cazul în care ţipetele nu ajută, şi criminalul se află în continuare în urmărire, victima resimte o mare durere. Când sunteţi răniţi, neuronii numiţi nociceptori trimit mesaje la creier, iar acestea sunt colectate de talamusul - care, la rândul său, încearcă să determine creierul să facă tot ce poate pentru a opri ca o altă rănire de aibă loc

Moartea
După moartea clinică, o vreme creierul mai rămâne activ. Potrivit unor studii recente, creierul pare să fie cuprins de un val de activitate finală - fenomen asociat în mod normal cu starea de conştienţă. Creşterea activităţii ar putea fi responsabilă pentru experienţele din apropierea morţii. Oamenii de ştiinţă nu ştiu încă ce se întâmplă în această etapă sau ceea ce semnifică. În cele din urmă intervine moartea biologică.

În articolul Ce simțim înainte de a muri? ASTEA sunt trăirile pe care le avem, înainte de a trece în lumea de dincolo:
Share pe Facebook Share pe Whatsapp

PARTENERI

Catine.ro
Horoscopul zilei de 16 aprilie 2025. Balanțele își regăsesc pofta de viață. Află ce se întâmplă cu zodia ta
observatornews.ro
Sfânta şi Marea Miercuri din Săptămâna Patimilor. Tradiţii şi obiceiuri în ziua în care Iisus a fost trădat de Iuda
a1.ro
Care este ziua ta norocoasă în funcție de zodie în perioada 15-20 aprilie 2025, potrivit horoscopului. Află când îți merge bine
HelloTaste.ro
Cozonac Babka cu mac și nuci. Un dans între tradiție și rafinament
Catine
Cât timp se fierbe carnea de pui pentru salata de boeuf? Pașii ca să obții cea mai bună salată de boeuf
useit.ro
Blue Origin a făcut istorie cu primul echipaj feminin care a ajuns în spațiu. La bord s-au aflat Katy Perry și partenera lui Jeff Bezos
as.ro
Ce scrie, de fapt, în buletinul lui Ion Ţiriac. Care este numele real al magnatului român
MediCOOL
Cum influențează modul de preparare sănătatea organismului. Care sunt sfaturile farmaciștilor pentru o alimentație echilibrată
Spynews
Singurele imagini cu casa în care locuiește David Pușcaș: ”V-am primit în haos că aseară am făcut live” / GALERIE FOTO
DeParinti
Ajută-ți copilul să-i placă să învețe prin antrenarea creierului
MediCOOL
Ce este indicat să știi despre prăjire. Cum poți folosi această metodă de gătit într-un mod mai sănătos
HelloTaste
Ciocolată de casă în foi de napolitană – Rețetă clasică
close
x