Chef Cătălin Scărlătescu respectă tradiția: a plecat cu barca în Grecia și anul acesta

Publicat pe 04.07.2016 la 13:05 Actualizat pe 04.07.2016 la 13:12

Dacă bucătăria îi ocupă tot timpul anului, vara are gust de mare pentru chef Cătălin Scărlătescu, care și-a făcut o tradiție din a pleca cu barca pe mare. Vacanța înseamnă pentru cunoscutul jurat de la Antena 1 prieteni, preparate din pește și zile însorite petrecute pe mare, cu barca.

Dacă bucătăria îi ocupă tot timpul anului, vara are gust de mare pentru chef Cătălin Scărlătescu, care și-a făcut o tradiție din a pleca cu barca pe mare. Vacanța înseamnă pentru cunoscutul jurat de la Antena 1 prieteni, preparate din pește și zile însorite petrecute pe mare, cu barca.

Anul acesta, chef Cătălin și-a adunat prietenii și împreună au petrecut o săptămână pe apele grecești și au făcut turul coastei Peloponeze, cu Poros, Spetses, Leonidas, Hydra.

A fost o experiență mai frumoasă pentru că am plecat mai mulți. Am fost vreo 7 bărci, eu și cu cei de la Party Sails. În drum spre Poros, de exemplu, am făcut baie în mijlocul mării, apoi ne-am oprit în oraș și am mers la cea mai bună tavernă, Posedion, unde Cristi, un bucătar român, gătește dumnezeiește. Are cea mai bună salată de caracatiță”, povestește încântat cheful.

Și pentru că atunci când ai un chef la bord vacanța are și miros de bucate delicioase, toți musafirii de pe barcă s-au delectat cu celebra tocăniță de pește gătită de Cătălin.

„Fiecare zi parcă a fost mai frumosă decât alta. Am făcut baie, am gătit pe barca, am luat pește din Spetses, de la pescărie, și le-am făcut celor de pe barcă vestita tocană de pește la slow cooking. Suntem la al doilea an de vestita tocană de scorpie de mare.

Întors în țară, chef Scărlătescu se pregătește pentru ediția de București a Festivalului Scoicilor, pe 7, 8, 9 și 10 iulie, după care va începe filmările pentru cel de-al doilea sezon al emisiunii „Chefi la cuțite”.

În articolul Chef Cătălin Scărlătescu respectă tradiția: a plecat cu barca în Grecia și anul acesta:
Share pe Facebook Share pe Whatsapp
PARTENERI
Horoscopul zilei de 13 decembrie 2025. Capricornii sunt stresați. Află ce se întâmplă cu zodia ta
Catine.ro
Horoscopul zilei de 13 decembrie 2025. Capricornii sunt stresați. Află ce se întâmplă cu zodia ta
"Nu mai pot, mamaie!". Cum a strâns o tânără din Iaşi peste 100.000 de lei prin metoda "accidentul"
observatornews.ro
"Nu mai pot, mamaie!". Cum a strâns o tânără din Iaşi peste 100.000 de lei prin metoda "accidentul"
Corsetul din dantelă transparentă purtat de Antonia a pus pe jar inimile fanilor. Cum a apărut pe rețelele de socializare
a1.ro
Corsetul din dantelă transparentă purtat de Antonia a pus pe jar inimile fanilor. Cum a apărut pe rețelele de socializare
5 feluri în care poți găti somonul. Idei pentru iubitorii de pește
HelloTaste.ro
5 feluri în care poți găti somonul. Idei pentru iubitorii de pește
Eggnog. Rețeta de lichior cremos cu gălbenușuri, lapte, zahăr și alcool
Catine
Eggnog. Rețeta de lichior cremos cu gălbenușuri, lapte, zahăr și alcool
Cele mai frecvente întrebări Alexa în 2025. Ce curiozități au avut utilizatorii
useit.ro
Cele mai frecvente întrebări Alexa în 2025. Ce curiozități au avut utilizatorii
Imagini rare cu Cristi Chivu şi familia. Cum a fost surprins la petrecerea de Crăciun a lui Inter
as.ro
Imagini rare cu Cristi Chivu şi familia. Cum a fost surprins la petrecerea de Crăciun a lui Inter
8 super-verdețuri pe care trebuie să le incluzi în dieta ta de zi cu zi. Năsturelul face minuni pentru organism
MediCOOL
8 super-verdețuri pe care trebuie să le incluzi în dieta ta de zi cu zi. Năsturelul face minuni pentru organism
Trendul periculos de la Hollywood! Mai multe vedete par scăpate de sub control
Spynews
Trendul periculos de la Hollywood! Mai multe vedete par scăpate de sub control
Modele de comunicare în familie
DeParinti
Modele de comunicare în familie
6 medicamente care nu se combină bine cu suplimentul de vitamina D, potrivit farmaciștilor
MediCOOL
6 medicamente care nu se combină bine cu suplimentul de vitamina D, potrivit farmaciștilor
Pui portughez cu orez. Cel mai aromat mod de a găti carnea de pui
HelloTaste
Pui portughez cu orez. Cel mai aromat mod de a găti carnea de pui
close
x