Cum a ajuns Lavazza sa fie un brand de cafea de prestigiu?

Publicat pe 11.10.2019 la 10:40 Actualizat pe 11.10.2019 la 10:46

Povestea brand-ului de cafea Lavazza a inceput, ca orice alta afacere, sub forma unui mic magazin din orasul Turin din Italia.

Foto: pixabay

Povestea brand-ului de cafea Lavazza a inceput, ca orice alta afacere, sub forma unui mic magazin din orasul Turin din Italia. Noul antreprenor si-a deschis un magazin alimentar, de dimensiuni reduse, in care, pe langa cafea si alte tipuri de bauturi, se vindeau alimente si consumabile. Pozitionarea propice a magazinului in centrul orasului a reprezentat un avantaj, care a dus la cresterea numarului de posibili clienti.

Creatorul brand-ului, domnul Lavazza, a observat, de-a lungul timpului, ca unul dintre cele mai vandute produse, era cafeaua coapta la fata locului. Drept urmare, a luat decizia norocoasa de a se axa pe dezvoltarea acestui produs. A reusit sa creeze un brand, denumit dupa numele sau Lavazza, care a ajuns, pana in zilele noastre, sa reprezinte un simbol al Italiei.

Au trecut 120 de ani de la crearea brand-ului Lavazza, iar in momentul de fata, se vinde in peste 60 de tari si reprezinta una dintre firmele de succes ale secolelor trecute. In prezent, Lavazza nu este doar o cafea ambalata, ci reprezinta un brand care realizeaza sponsorizari, produce propria linie de cesti si farfurii pentru cafea, detine propriul espressor etc.

Care au fost pasii care au transformat Lavazza intr-o firma de succes?

La inceput, Lavazza era asemenea oricarui alt brand de cafea, fiind comercializat local, insa nimic mai mult. In timp insa, a ajuns sa fie cunoscut international pentru aroma desavarsita si cafeaua de inalta calitate, distribuita peste tot in lume. Brand-ul Lavazza a devenit preferatul lumii, regasindu-se cu usurinta in majoritate localurilor si magazinelor europene, si, din fericire, fiind disponibil si in Romania.
Dar ce pasi au fost urmati pentru a asigura popularitatea brand-ului? Te invit sa citesti randurile de mai jos, pentru a descoperi, alaturi de mine, motivele care au facut din cafeaua Lavazza un brand de succes, deosebit de oricare altul.

● Inovatia ambalajului in care se achizitioneaza cafeaua Lavazza

Cu totii ne dorim alimente care sa reziste trecerii timpului, in special daca nu se regaseste pe lista de produse consumte intr-un timp scurt. Cafeaua, in general, este achizitionata in pachete generoase, motiv pentru care ea trebuie sa reziste unei perioade mai lungi de timp.
In cazul in care detii un magazin sau o cafenea, aprovizionarea cu cafea se face in cantitati mari, deseori industriale. Drept urmare, trebuie sa te asiguri ca produsul va rezista o perioada indelungata, pentru a nu comercializa unul invechit. In acest fel, in timp ce in alte locuri cafeaua poate reprezenta o lipsa, in cazul tau, te vei bucura constant de cantitatea ideala pentru o functionare de durata lunga.

Brand-ul Lavazza a introdus in piata industriala, ambalaje sigilate in vid pentru a mentine cafeaua intr-un stadiu de prospetime imposibil de obtinut altfel, o perioada lunga de timp. Indiferent de tipul de cafea Lavazza pe care o vei achizitiona, ambalajul va fi sigilat in vid si iti va asigura o rezistenta de proportii in timp.

● Este disponibila sub diverse forme

Un plus al brand-ului Lavazza este diversitatea sub care poate fi achizitionata cafeaua. In timp ce unele branduri italienesti sau din vestul Europei sunt disponibile doar sub forma de cafea macinata, Lavazza se gaseste si altfel.
Fie te bucuri de cafea macinata, asemenea altor brand-uri disponibile, fie sub forma de boabe prajite ori capsule pentru espressor. In acest fel, te poti bucura de cafeaua ta favorita in orice maniera iti doresti sau cum iti este mai usor sa o realizezi.
Aceasta diversitate multumesc un numar mai mare de clienti, fapt ce atrage inspre sine atentia unor noi posibili colaboratori. Drept urmare,

Lavazza se regaseste printre singurele brand-uri care ofera o asemenea diversitate.

● Iti pune la dispozitie propriul espressor pentru capsulele Lavazza

Capsulele Lavazza functioneaza cu un espressor special, pus la dispozitie de propriul brand. Acesta se gaseste cu usurinta in orice magazin de electrocasnice ori care comerecializeaza cafea.

Espressorul este disponibil la o varietate de preturi in functie de ce anume iti doresti. In acest fel, poti achizitiona propriul espressor pentru a consuma cafeaua Lavazza in confortul case tale.

Cu siguranta ca, la momentul potrivit, il poti achizitiona la preturi mult mai mici datorita ofertelor magazinelor fizice sau online. In plus, espressorul Lavazza este foarte usor de utilizat si curatat, iar cafeaua se realizeaza imediat.

● Productie rapida prin cele mai moderne tehnici

Fiind unul dintre cele mai cunoscute brand-uri de cafea italieneasca din lume, Lavazza produce cafea la nivel mondial. Fabricile in care este macinata si coapta cafeaua sunt constant in pas cu noile tehnici contemporane de productie. Acestea folosesc in mare masura procese mecanizate, pentru o productie cat mai rapida.

In acest fel, intr-un timp cat mai scurt, este realizat un numar mare de produse si pot fi comercializate cat mai curand. Drept urmare, Lavazza ramane constant disponibila si pregatita pentru a se realiza aprovizionarea in diferite puncte de comert.

Brand-ul de cafea Lavazza este mereu activ, regasindu-se in mare parte din magazine, supermarket-uri si cafenele. Productia rapida de care se bucura cafeaua Lavazza reprezinta un avantaj, deoarece aprovizionarea se va face cu usurinta si in mod rapid, fara perioade lungi de asteptare. In acest fel, iti vei bucura mereu clientii sau familia cu o cana de cafea aromata.

Ambalajul unic al brand-ului iti asigura o prospetime desavarsita a cafelei, care poate fi depozitata o perioada indelungata de timp. Datorita gustului deosebit al boabelor, crescute in medii propice, te vei bucura de o cafea cu adevarat aromata.

Exista o gama variata de cafea Lavazza, cu diverse arome si tarii. Modurile diferite de preparare sunt incurajate de brand, fiind disponibil atat sub forma de boabe, direct cafea macinata, cat si capsule pentru espressor. In acest fel, Lavazza reuseste sa bucure pe oricine, oferint diversitate in produsele sale.

Cafeaua ta preferata este la un click distanta! Daca esti interesat sa gusti din aroma desavarsita a cafelei Lavazza, te invit sa navighezi pe site-ul EspressoCafe.ro, unde vei descoperi diversele sortimente ale brandului. Echipa paginii web este mereu dispusa sa te ajute sa alegi produsul potrivit tie, daca accesezi pagina de contact.

În articolul

Cum a ajuns Lavazza sa fie un brand de cafea de prestigiu?

:
Share pe Facebook Share pe Whatsapp

PARTENERI

Catine.ro
Horoscopul zilei de 28 aprilie 2024. Leii au nevoie de o vacanță. Află ce se întâmplă cu zodia ta
observatornews.ro
Cum poţi verifica dacă peştele din magazinele alimentare este proaspăt. Semnele de care trebuie să te fereşti
a1.ro
Cum l-a cucerit Yasmine pe Pepe și cum gestionează ei tensiunile din căsnicie. Artistul nu mai visa la o relație după divorț
HelloTaste.ro
Cu ce se ung cozonacii ca să iasă lucioși și perfect rumeniți. Secrete pentru un cozonac aspectuos
Catine
Zodia nefericită a lunii mai 2024. Ea are cele mai multe probleme din cauza stresului
useit.ro
Cosmonautul abandonat în spațiu. De ce au refuzat oficialii ruși să îl aducă înapoi pe Pământ pe Sergei Krikalev
as.ro
„Îndrăgostită!” Cum îşi răsfaţă Arpad Paszkany iubita cu 24 de ani mai tânără! Antonela, apariţie răvăşitoare în costum de baie
MediCOOL
Ce este hernia ombilicală. Cauze, evoluție și tratamente
Spynews
Știrile Antena Stars. Oana Lis, încă un gest disperat pentru a face rost de bani. A scos la vânzare și crucea lui Viorel Lis. În ce stare este fostul primar
DeParinti
7 semne că ai crescut cu părinți imaturi emoțional
MediCOOL
Beneficiile uleiurilor esențiale. Ce efecte pot avea asupra sănătății tale
HelloTaste
Friptură fragedă de curcan la cuptor. Rețeta perfectă pentru masa de Paște
x