Dana Nălbaru, DECIZIE RADICALĂ în cazul fiicei sale, de 9 ani: "Am retras-o pe Sofia de la școală. De tot"

Publicat pe 16.09.2016 la 12:51 Actualizat pe 16.09.2016 la 13:19

Fosta solistă a grupului HI-Q a luat o decizie radicală! Dana Nălbaru a anunțat că a retras-o pe fiica ei- Sofia de la școală. De tot! Fetița va învăța în sistem home schooling.

Fosta solistă a grupului HI-Q a luat o decizie radicală! Dana Nălbaru a anunțat că a retras-o pe fiica ei- Sofia de la școală. De tot! Fetița va învăța în sistem home schooling.

Dana Nălbaru a explicat ce a determinat-o să recurgă la acest gest. Este conștientă că va trebui să se lupte cu prejudecățile celorlalți, însă este sigură că merită efortul.

"Ne-am lovit de prejudecăți și știm că e abia începutul unui lung șir de provocări atât din partea societății cât și din partea necunoscutului care ne așteaptă. Dar nu ne temem. Suntem împreună, toți trei, în această decizie și e una asumată.

Am retras-o pe Sofia de la școală
. De tot. Am ales că ea să învețe în sistem home schooling despre lucrurile care îi plac și fără constrângeri, fără competiții impuse, fără note sau calificative. Ne-am gândit bine înainte de a lua această decizie și ne-am “facut temele” înainte de a ne aruncă spre un asemenea viitor.

Am vorbit cu oameni care își educă în mod similar copiii, citim mult despre asta și ne-am asumat inclusiv schimbarea ritmului nostru de viață, conștienți fiind că noi vom fi cei care va trebui să o ajutăm și să o susținem în tot acest proces. Vom descoperi alături de ea o grămadă de lucruri, sunt sigură. Sunt sigură că vor fi și momente dificile, dar am încredere în noi, ca echipă și, unde-s doi puterea crește, nu-i așa?

Ce m-a determinat pe mine să iau această decizie? Ea. Potențialul ei. Mi-am dat seamă că sistemul de învățământ, acesta organizat pe grupuri de oameni care trebuie să demonstreze în față altora că și cât știu, că și cât au învățat, este depășit de vremurile pe care le trăim. Nu consider că a învața e un lucru greșit, dimpotrivă, cred că este esențialul pentru a avea o viață frumoasă.

Consider, însă, că felul în care învață copiii în școlile din ziua de azi naște în ei o grămadă de frustrări care au darul de a le distruge frumusețea interioară. Am vrut că ea să nu piardă această frumusețe, să o las să se dezvolte în ritmul ei, să capete încredere în ea însăși, să înțeleagă că singur îți poți depăși limitele, să învețe să facă în viață ceea ce îi place cu adevărat, să nu-i fie teamă niciodată să o ia de la început, să fie independența, să nu-i dicteze nimeni direcția în viata…", a povestit artista pe blogul ei.

În articolul

Dana Nălbaru, DECIZIE RADICALĂ în cazul fiicei sale, de 9 ani: "Am retras-o pe Sofia de la școală. De tot"

:
Share pe Facebook Share pe Whatsapp

PARTENERI

Catine.ro
Horoscopul zilei de 12 mai 2024. Berbecii au conflicte în relația de cuplu. Află ce se întâmplă cu zodia ta
observatornews.ro
Aurora Boreală a făcut spectacol, azi noapte, pe cerul României. Cum explică oamenii de ştiinţă fenomenul
a1.ro
O tânără a rămas „traumatizată” după ce a aflat secretul iubitului ei. Ce ascundea bărbatul cu care se întâlnea de câteva luni
HelloTaste.ro
Tort cu mousse de ciocolată amăruie și mousse de căpșuni
Catine
Zodii care au secrete în relația de cuplu. Nativii care nu sunt sinceri în profunzime cu partenerii lor
useit.ro
Parola 12345 a fost interzisă în această țară. De ce nu va mai putea fi folosită pe dispozitive
as.ro
Cea mai cunoscută amantă din România, ce a stat 16 ani cu un milionar însurat, are o nouă pasiune: „Fac ceva ce duce la rezultat”
MediCOOL
Proprietățile medicinale ale sucului de cireșe. Ce efecte produce în organism
Spynews
Restaurantul care taxează clienții care nu mănâncă tot din farfurie. Ce sumă trebuie să achite și de ce se ia această măsură
DeParinti
Cum să-i vorbești copilului despre substanțele interzise
MediCOOL
Alimente bogate în bor. Ce rol are acest mineral în organism
HelloTaste
Kefir făcut în casă. Cea mai simplă rețetă
x