Dr Oz/ Esti dependent de telefonul mobil? Ai putea dezvolta tumori pe creier

Publicat pe 15.11.2010 la 08:58 Actualizat pe 15.11.2010 la 09:09

Cancerul la creier, provocat de telefonul mobil?

Il folosim zilnic minute sau chiar ore in sir. Il luam peste tot cu noi, indiferent de unde mergem. Telefonul mobil nu mai este un accesoriu, ci este o parte din viata noastra, fara de care nu ne mai putem imagina existenta. Dar ar putea acest dispozitiv sa ne imbolnaveasca ? Dr Oz ne previne in legatura cu relatia cauza-efect dintre mobil si tumorile cerebrale.

Inconstient, va puneti o arma la tampla in fiecare zi ca intr-un joc de ruleta ruseasca. Numai ca, aici pistolul cu gloante este chiar telefonul mobil. Un studiu socant care s-a intins pe durata a zece ani scoate la iveala lucruri incredibile privind impactul acestui dispozitiv asupra creierului nostru.

Persoanele care s-au folosit de mobil frecvent de-a lungul a 10 ani au cu 30% mai multe sanse de a face o tumoare cerebrala decat ceilalti.Cauza? Radiatiile. De joasa frecventa, radiatiile trimise de mobile au parut inofensive pana acum ceva vreme cand au fost asociate nu numai cu tumori dar si cu cancerul de glande salivare.

2000 de minute / luna, zilnic timp de 20 de ani s-au tradus la Alan prin tumoare cerebrala

Alan a fost diagnosticat cu cancer cerebral acum un an, dupa ce a suferit un atac de apoplexie. Vestea l-a luat prin surprindere atat pe el, cat si pe familia lui, dar in acelasi timp, le-a oferit un raspuns pentru schimbarile dese de personalitate de care suferea de mai bine de opt ani.

Impreuna cu sotia si fiica sa, Alan crede ca a gasit vinovatul : telefonul mobil. Dependent de mobil, Alan a realizat, facand un calcul, ca vorbise 2000 de minute/ luna, deci 10.000 de ore in 20 de ani! Intotdeauna vorbea tinand telefonul la urechea dreapta, iar radiatiile transmise de mobil i-au afectat partea dreapta a creierului, locul in care s-a si dezvoltat tumoarea.

Stiinta nu sustine pe deplin aceasta teorie

Stiintific, nu exista suficiente dovezi care sa confirme faptul ca radiatiile provenite de la telefoanele mobile provoaca cancer. Dr Devra Davis, cercetatoare in domeniul cancerului, spune ca in America oamenii nu sunt in alerta deoarece utilizarea excesiva a telefoanelor a inceput doar de 5-7 ani, iar tumorile cerebrale se dezvolta si in 40 de ani ! In tarile scandinave insa, toate studiile pe o perioada de 10 ani au aratat ca numarul tumorilor cerebrale este dublu sau mai mult decat atat in cazul persoanelor care vorbesc mult la mobil.

In concluzie, majoritatea studiilor nu sustin aceasta ipoteza pentru ca nu se intind pe perioade lungi de timp si sunt realizate folosind metode neperformante. Cu alte cuvinte, studiile de calitate ne recomanda sa ne luam masuri de precautie. Alan crede ca ar trebui sa existe semne de avertizare pe cutiile de telefoane mobile, precum exista pe pachetele de tigari.

Cinci cai prin care te protejezi de radiatiile transmise de mobil

1.Foloseste modul speaker. Poti sa tii la distanta mobilul si sa vorbesti la el prin speaker, reducand riscul de a face cancer semnificativ.

2. Ataseaza totimpul castile si microfonul. In loc sa tii telefonul la ureche toata ziua, mai bine vorbeste la el prin casti, fie cu fir fie wireless. In oricare dintre cazuri, reduci expunerea creierului la radiatii, dar – atentie !- daca il tii in buzunar, acestea vor afecta maduva osoasa. Cel mai bine este sa il tii in geanta, in acest fel evitand contactul direct cu pielea.

3. Barbatii, in special, nu trebuie sa tina mobilul in buzunar. Studiile arata ca purtarea telefonului in buzunar afecteaza calitatea spermei.

4. Tine-ti telefonul in geanta sau in talie.In geanta este cel mai sigur, dar majoritatea barbatilor s-ar putea sa il tina in talie, atasat de curea. In al doilea caz, Dr Davis recomanda sa il tii inchis cat de mult poti. Nu trebuie sa stai cu telefonul dechis 24 din 24 pentru a-ti trai viata.

5. Evita sa vorbesti la telefon sau sa dai mesaje cand semnalul este slab. Cu cat semnalul este mai slab, cu atat radiofrecventa se forteaza sa ajunga la transmitator (mobil). Va expuneti si mai mult cand semnalul este slab.

Urmareste "Dr Oz", de luni pana vineri, ora 22.00, numai pe Euforia TV.

În articolul

Dr Oz/ Esti dependent de telefonul mobil? Ai putea dezvolta tumori pe creier

:
Share pe Facebook Share pe Whatsapp

PARTENERI

Catine.ro
Horoscopul zilei de 20 ianuarie 2025. Racii au o stare foarte bună. Află ce se întâmplă cu zodia ta
observatornews.ro
Reacţia unei şoferiţe după ce a fost trasă pe dreapta, azi noapte, de poliţişti: "E prima oară, de aceea am avut aşa emoţii"
a1.ro
Florin Salam, internat în spital! Soția manelistului le cere tuturor să se roage pentru el
HelloTaste.ro
Ciorbă de cartofi cu pipote de pui. Rețetă pentru un prânz consistent
Catine
Zodii care au nevoie de o schimbare în viața lor. Nativii care sunt sfătuiți să facă asta în perioada următoare
useit.ro
Tesla a depășit Audi în 2024. Câte vehicule a vândut în 12 luni
as.ro
Ion Ţiriac, anunţul momentului despre lovitura de proporţii dată de David Popovici! Ce s-a întâmplat după controversa uriaşă în care a fost implicat
MediCOOL
Cum poți preveni osteoartrita. Ce poți face pentru a-ți adapta stilul de viață
Spynews
Cum va arăta nunta lui Kamara și a Gabriellei Nastas. Cântărețul și-a cerut iubita în căsătorie în noaptea de Revelion
DeParinti
Importanța timpului personal pentru părinți: cum să te relaxezi mai des
MediCOOL
Efectele adverse ale consumului zilnic de ovăz. Ce se întâmplă dacă mănânci în exces această cereală
HelloTaste
Chateaubriand. Cea mai fragedă friptură de vită, după o rețetă franțuzească
x