Dr Oz/ Recupereaza-ti sanatatea inimii fara sa ajungi la cutit

Publicat pe 01.11.2010 la 20:40 Actualizat pe 01.11.2010 la 21:48

Cum scapi de o problema cardiaca fara sa ajungi la cutit

Problemele cardiace se termina aproape intotdeauna cu o operatie pe cord. Oricat am evita sa ajungem in acest punct, uneori este inevitabil iar riscurile la care ne supunem o data ce ajungem pe masa de operatie sunt semnificative. Dr Oz ne intreaba de ce nu facem ceva ca sa prevenim complicatiile cardiace? Daca raspunsul este ca nu stim cum, el are solutia : un plan de o luna de zile pentru a preveni problemele de inima.

Dr Ornish, cel care a oferit o alternativa operatiilor de inima

Cele mai importante interventii chirurgicale pe inima incep in anul 1965, cand se infaptuie primul bypass coronarian. Zece ani mai tarziu, in 1977 are loc prima angioplastie, iar in 1987 apare stentul, un instrument care poate debloca arterele si le poate mentine deschise. Desi aceste descoperiri au avut un impact major asupra a milioane de vieti, ele au ramas solutii mecanice imperfecte, vazute ca o ultima speranta de a elimina placa formata pe artere.

Din fericire, in anii ’90, Dr Ornish a ajuns la concluzia surprinzatoare ca iti poti salva viata chiar tu insuti – prin dieta, miscare si reducerea stresului. Dupa ce a testat pe animale teoria reversibilitatii arterelor infundate, Dr Dean Ornish a inceput sa creada ca acelasi lucru este posibil si la oameni. Atat el cat si pacientii sai au fost suprinsi de cat de repede se pot elimina acele blocaje, create de altfel de-a lungul a zeci de ani.

Trei persoane cauta cu disperare un mod de a-si recupera sanatatea

Jeanette este una dintre persoanele interesate sa vada cum sfaturile dr Ornish o pot ajuta. Aceasta a aflat de la cardiolog ca are arterele blocate acum trei ani, dupa ce tocmai suferise pierderea tatalui sau iar sotul ei era bolnav. A fost imediat trecuta pe tratament medicamentos, dar si regim alimentar si miscare. Desi a respectat instructiunile medicilor, Jeanette nu se simte inca in siguranta si vrea sa faca ceva pentru a da timpul inapoi.

La 39 de ani, Dane avea doua blocaje arteriale si era pe punctul sa faca infarct. Intraga situatie i se parea de necrezut. Singura solutie imediata a fost sa ii introduca un stent. Desi a trecut prin momente teribile, Dane nu s-a invatat minte nici acum si a recunoscut ca nu mananca sanatos si nu face miscare. Acum e momentul pentru o schimbare.

Judy este de departe, cel mai grav caz – ea a suferit un infarct si are déjà 5 stenturi in corp.De ceva timp a inceput sa simta ca fiecare clipa ar putea fi ultima si acum, spera la o schimbare.

Cum scapi de aceste probleme ?

Jeanette, Dane, Judy au la dispozitie trei arme cu care pot lupta impotriva problemelor cardiace. Dr Oz, sustinut de Dr Ornish, sustin ca urmand aceste sfaturi, orice persoana se poate insanatosi in timp.

1. Treci de la o dieta cu grasimi multe, la una care sa contina in jur de 10% grasimi, compusa din peste (minim 3 gr), legume, cereale integrale

2. Redu inflamarea arterelor prin miscare timp de 30 de minute/zi; studiile au aratat ca jumatate de ora de miscare in fiecare zi reduce riscul unei morti premature cu 50%! Chiar si o simpla plimbare este buna, dar inca o ora pe saptamana de sport ar fi ideal

3. Relaxeaza-ti arterele, astfel incat sa isi recapete elasticitatea. Poti realiza acest lucru daca reduci stresul din viata ta; acest lucru are loc prin o ora de yoga si meditatie zilnic

In afara de sfaturile medicilor, Dr Oz te sfatuieste sa urmezi dieta de o luna a asistentei medicale Pam, un regim alimentar care a facut minuni in cazul ei. Daca inainte se simtea obosita totimpul, nu putea face cativa pasi fara sa se opreasca si avea dureri in piept chinuitoare, acum ea a slabit 36 de kilograme, nivelul colesterolului a scazut simtitor, poate sa alerge cinci kilometri pe zi si cel mai uimitor lucru, arterele ei s-au largit !

Secretul lui Pam

Pam urmeaza o dieta care face reversibile problemele cardiace, deci nu vorbim de o dieta preventiva ci de una care trateaza inima. Principiul de baza este sa contina 70-75% carbohidrati complecsi, 15-20% proteine si 10% grasimi.

Mic dejun

Un bol cu terci de ovaz si fructe uscate, peste care poti sa adaugi pentru gust scortisoara si lapte degresat. Alaturi, poti sa bei suc de legume.

Gustare

Baton de cereale cu fructe uscate,fara grasimi, banane si ceai verde

Pranz

Teryiaki cu orez brun, legume prajite, o chifla din grau integral

sau

Salata de fasole cu boabe de soia si sos de zmeura

Cina

Taco – cu smantana, branza, fasole verde, orez brun, poti sa adaugi sos de salsa

Gustare de seara

Humus amestecat cu usturoi, sos picant si lamaie langa care servesti legume proaspete.

Urmareste "Dr Oz", de luni pana vineri, ora 22.00, numai pe Euforia TV.

În articolul

Dr Oz/ Recupereaza-ti sanatatea inimii fara sa ajungi la cutit

:
Share pe Facebook Share pe Whatsapp

PARTENERI

Catine.ro
Horoscopul zilei de 19 aprilie 2024. Taurii vor atrage atenția asupra lor. Află ce se întâmplă cu zodia ta
observatornews.ro
"Întoarce-te acasă la tine". Spaniolii protestează împotriva supraturismului. Măsurile luate de localnici ca să descurajeze turiştii să le mai "calce pragul"
a1.ro
Ce se întâmplă în aceste momente cu Naomy, personajul controversat și viral de la tv din trecut. „Se luptă între viață și moarte”
HelloTaste.ro
Pate de gâscă cu merișoare și fulgi de migdale. Rețetă pentru micul dejun
Catine
Rețetă de mochi. Desert tradițional japonez
useit.ro
Singurele 3 joburi care vor supraviețui erei AI, potrivit lui Bill Gates. Ce slujbe vor fi la mare căutare în continuare
as.ro
Cât de frumoasă este fosta iubită a lui Ronald Gavril, pe care actualul iubit al Anamariei Prodan a „ţinut-o ascunsă”
MediCOOL
Pregătirea pentru endoscopie: alimentație și recomandări
Spynews
Soția lui Costel Corduneanu, copleșită de durere cu o zi înainte ca interlopul să fie înmormântat: „Eroul nostru”. Va fi condus pe ultimul drum mâine
DeParinti
Adevăruri inconfortabile despre parenting. Ce trebuie să știi atunci când ești la început de drum
MediCOOL
Cum îți poți trata cuticulele. Remedii naturale pentru a le menține sănătoase
HelloTaste
Prăjitură cu găuri și sos caramel – Poke Cake
x