Dr Oz/ Top cinci teste medicale obligatorii pentru sanatatea femeilor

Publicat pe 09.11.2010 la 21:55 Actualizat pe 09.11.2010 la 23:07

Daca ai sti ca cinci consultatii simple ti-ar putea salva viata, cat de repede te-ai duce la doctor? Cu intrebarea aceasta in minte, Dr Oz iti vorbeste despre cinci analize de baza pe care orice femeie ar trebui sa le faca pentru a se asigura ca este in afara pericolului de moarte.

Vorbim de cinci analize capabile sa depisteze boli fatale din timp, crescandu-ti cu pana la 80% sansa de a supravietui! Urmatoarele randuri iti necesita intreaga atentie!

Vom discuta despre cea mai intalnita cauza pentru orbire, cel mai raspandit cancer in SUA dar care, diagnosticat la timp, are cu 600% mai putine sanse de a metastaza, o boala in urma careia poti face atac de cord sau infarct, dar pe care mai mult ca sigur nu stii ca o ai. Pe langa acestea, vorbim si de o afectiune mai grava decat atacul de cord, la care sunt predispuse femeile. Insa, cu analizele potrivite, poti opri timpul in loc si poti ramane sanatoasa!

1. Test pentru cancerul oral

Dr Gerry Curatola spune ca desi specialistii te verifica pentru cancer oral, de obicei, boala este vizibila de-abia intr-o stare avansata. De aceea, este important, sa o depistezi din timp, astfel crescand sansele de supravietuire cu 90%! Stomatologul va folosi un instrument cu raze ultraviolete, cel mai avansat din punct de vedere tehnologic in momentul de fata. Zonele fluorescente vazute cu lumina ultravioleta sunt sanatoase in timp ce zonele intunecate reprezinta celule canceroase. Pentru un diagnostic sigur, Dr Curatola recomanda biopsia.

2. Afla indecele glezna-brat!

Dr Lori Mosk, specialist cardiolog, foloseste indicele glezna-brat pentru a identifica daca pacientul are arterele blocate. Indicele se calculeaza facand media dintre valorile tensiunii bratului cu cele ale gleznei. Daca indicele glezna-brat are o valoare peste cea normala este timpul sa iei in considerare urmatoarele sfaturi: lasa-te de fumat (daca esti fumatoare), tine-ti sub control tensiunea si colesterolul, mananca echilibrat si fa neaparat sport.

3. Lasa rusinea deoparte si consulta un psiholog

Daca ai suferit un soc recent sau te simti foarte presata, stresul de la munca si de acasa te consuma si simti ca s-ar putea sa clachezi, un test cu intrebari pentru a diagnostica depresia este mai obligatoriu.

Posibile intrebari:

a) In ultima vreme, ti-ai pierdut interesul fata de lucrurile pe care le faceai cu placere?

b) Te simti doborata de griji si ti se pare ca nu exista cale de iesire?

Ia aminte! Daca nu actionezi in niciun fel si te lasi cuprinsa de ganduri negative, risti sa te imbonavesti de inima sau sa faci cancer.

4. Testeaza-te singura pentru cancer de piele

Poti sa iti dai seama singura daca esti in pericol de cancer de piele daca te verifici regulat. Cancerul de piele poate aparea sub unghii, intre degetele de la picioare, in jurul zonelor intime, in spatele urechilor...

Ca sa iti fie mai usor sa identifici cancerul de piele, Dr Oz iti ofera cativa parametri:

- daca pata este circulara, simetrica, nu trebuie sa iti faci griji; melanomul este in schimb, asimetric cu terminatii neregulate;

- culoarea nu va fi uniforma; la o alunita obisnuita, intreaga zona are aceeasi culoare pe cand la melanom, culoarea rosiatica poate avea nuante mai inchise;

- ia un pix si acopera alunita cu el; daca alunita depaseste dimensiunea pixului, atunci s-ar putea sa fi crescut prea mult si trebuie sa faci o vizita medicului.

5. Test care previne orbirea, depistand glaucomul

Dr Mildred Olivier impreuna cu Dr Oz realizeaza testul de tonometrie pentru a depista glaucomul. Cu ajutorul unei solutii, ochii sunt amortiti, apoi se trece propriu-zis la testul de tonometrie. Acest test evidentiaza tensiunea oculara, care daca atinge valori mai mari de 21, indica probleme de vedere. Glaucomul priveaza pacientul de vedere periferica, astfel ca acesta vede doar centrul unei imagini. Ca masuri preventive, Dr Oz recomanda vitamina A si legumele verzi.

Urmareste "Dr Oz", de luni pana vineri, ora 22.00, numai pe Euforia TV.

sursa foto: latrobe.edu.au, newsroompost.com, cornell.edu, depressionafterpregnancy.com, actionforblindpeople.co.uk, oregonlive.com

În articolul

Dr Oz/ Top cinci teste medicale obligatorii pentru sanatatea femeilor

:
Share pe Facebook Share pe Whatsapp

PARTENERI

Catine.ro
Horoscopul zilei de 26 aprilie 2024. Gemenii încep un proiect nou. Află ce se întâmplă cu zodia ta
observatornews.ro
Vreme rea în cea mai mare parte a ţării, până vineri dimineaţă. La munte sunt anunţate ninsori şi vijelii
a1.ro
Ce legătură este între Anamaria Prodan și Gabriela Lucuțar. Impresara și Regina Întunericului se cunosc de mulți ani
HelloTaste.ro
Carne de porc cu legume la cuptor, perfectă pentru masa de Paște
Catine
Zodii norocoase în ziua de 26 aprilie 2024. Trei nativi care vor avea parte de reușite
useit.ro
Telefonul care a întrecut iPhone-ul cu o funcție inedită. Ce poate face
as.ro
Fosta soţie a lui Cristi Borcea, „transformare” spectaculoasă la 54 de ani: „Nu-mi propun să întoarcă bărbații capul după mine!”
MediCOOL
Ce este un RMN, când este indicat și cum te pregătești pentru el
Spynews
Nume sărbătorite de Sf. Gheorghe. Cui îi spunem la mulți ani pe 23 aprilie
DeParinti
5 semne că adolescentul este dependent de telefon
MediCOOL
Obiceiuri sănătoase pentru a trăi mult. Cum îți pot crește durata de viață
HelloTaste
7 condimente pentru carnea de miel. Ce nu trebuie să-ți lipsească pentru o masă delicioasă
x