E timpul să pleci în vacanţă...dar ce faci cu florile din ghiveci?

Publicat pe 19.07.2016 la 12:36 Actualizat pe 19.07.2016 la 15:02

Iată câteva sfaturi pe care le poţi aplica înainte de concediu pentru sănătatea plantelor tale!

Te pregăteşti să pleci în vacanţă şi îţi faci griji pentru plantele tale? Ţi-am pregătit o listă cu câteva trucuri prin care vei găsi florile din ghiveci pline de viaţă,la fel cum le-ai lăsat. Nu mai e nevoie să îţi mituieşti vecinii sau rudele să treacă pe la tine pe acasă cât timp lipseşti pentru a se ocupa de această problemă. Important este să ţii ghivecele departe de razele soarelui, să tragi draperiile şi să aplici una dintre aceste soluţii.

  • Udă plantele înainte de plecare

Cu 30 de minute înainte să porneşti spre mult aşteptata vacanţă, asigură-te că ai udat toate plantele pe care le ai. Ai grijă să nu le pui apă din abundenţă pentru că se vor îneca. Toarnă apa treptat până nu se mai absoarbe şi nu vor mai avea nevoie de apă timp de 4-5 zile.

Dacă ai udat planta în ziua precedentă, lasă apă în farfuria ghiveciului şi îşi va lua suficiente provizii când va avea nevoie. Dacă urmăreşti procesul, vei observa cum apa va fi absorbită rapid, aşa că este posibil să mai adaugi dacă vezi că pământul nu este destul de umed.

Pentru această metodă ingenioasă ai nevoie de un borcan plin cu apă şi o bucată de dres. Înmoaie unul dintre colţurile dresului în borcanul cu apă şi pe celălalt înfige-l bine în pământul din ghiveci. De fiecare dată când va fi nevoie, solul va absorbi apa din borca. De regulă, cu un recipient de 250 ml planta va fi în siguranţă aproximativ 10 zile. Dacă vrei să fii sigură că nu vei avea probleme, foloseşte un recipient mai mare.

Acoperă planta şi ghiveciul cu o pungă de plastic transparentă şi, astfel, vei simula efectul de seră. Planta va avea umiditate în permanenţă, indiferent de temperatura de afară. Însă, ea va avea nevoie de aer şi pentru asta trebuie să găureşti în 6-7 locuri punga.

Pune apă într-un lighean şi împătureşte două cărămizi în prosoape diferite. Pune cărămizile în lighean şi aşează apoi ghiveciul peste ele, dar fără farfuriuţă. Astfel, prosoapele vor fi mereu ude şi pământul va absorbi apa prin găurile existente ori de câte ori va avea nevoie.

În articolul

E timpul să pleci în vacanţă...dar ce faci cu florile din ghiveci?

:
Share pe Facebook Share pe Whatsapp

PARTENERI

Catine.ro
Horoscopul zilei de 29 aprilie 2024. Vărsătorii au probleme din cauza banilor. Află ce se întâmplă cu zodia ta
observatornews.ro
"Nu te mai satură Dumnezeu! Te ia dracu!". Copilă de 13 ani, călcată în picioare de două adolescente, în Roman. Martorii, amuzați copios
a1.ro
Femeile din aceste zodii vor fi marcate de succes în viața profesională. La ce vor fi nevoite să renunțe în luna mai 2024
HelloTaste.ro
Trei rețete de ouă umplute, perfecte pentru un platou festiv
Catine
Zodii care nu pot renunța la trecut. Nativii care aleg să trăiască din amintiri
useit.ro
Boala „zombie” care a trecut de la animale la oameni. Deja ar fi făcut 2 victime
as.ro
Care este singurul „moment de desfătare” al soţiei lui Dan Şucu. Diana Şucu a recunoscut totul: „Asta e rutina!”
MediCOOL
Hernia inghinală. Ce este, cauze, simptome și tratament
Spynews
Știrile Antena Stars. Oana Lis, încă un gest disperat pentru a face rost de bani. A scos la vânzare și crucea lui Viorel Lis. În ce stare este fostul primar
DeParinti
Cum poți ajuta copilul să treacă peste pierderea dinților de lapte. Sfaturi utile pentru orice părinte
MediCOOL
Băuturi bogate în potasiu. Cum îți pot completa dieta
HelloTaste
Pască pufoasă fără aluat. Cea mai simplă rețetă pentru Paște
x