Educația timpurie a copilului: 3 motive pentru a-l înscrie la creșă

Publicat pe 29.11.2019 la 10:20 Actualizat pe 29.11.2019 la 10:24

Tichete de cresa sunt acordate de la începutul acestui an angajaților cu copii mici care vor să-și reia activitatea la locul de muncă. Aceste tichete se acordă lunar salariaților care nu beneficiază de concediu pentru creșterea copilului în vârstă de până la doi ani (sau trei ani, în cazul copilului cu handicap) și de indemnizația aferentă.

Creșele reprezintă o soluție bună pentru părinții care au un program încărcat la locul de muncă și nu au cu cine să-și lase copilul, dar, în același timp, aceste spații educative sunt foarte utile pentru dezvoltarea armonioasă a celui mic.

Angajații sunt pregătiți să creeze un mediu sigur, amuzant și stimulant, în care copilul se poate juca și poate învăța lucruri noi. El poate fi integrat într-un astfel de colectiv încă de la vârsta de trei luni.

Părinții care vor să își continue activitatea profesională, înainte de terminarea concediului pentru creșterea copilului, pot avea parte de anumite beneficii, care să-i ajute, pe de-o parte, să-și îndeplinească, fără probleme, sarcinile de la locul de muncă, dar și să-i ofere bebelușului șansa unei bune dezvoltări.

Tichete de cresa sunt acordate de la începutul acestui an angajaților cu copii mici care vor să-și reia activitatea la locul de muncă. Aceste tichete se acordă lunar salariaților care nu beneficiază de concediu pentru creșterea copilului în vârstă de până la doi ani (sau trei ani, în cazul copilului cu handicap) și de indemnizația aferentă. Salariaţii pot folosi tichetele în creşe de stat sau particulare, precum şi în unităţile educaţionale specializate în servicii de îngrijire şi educaţie pentru copii cu vârste de până la trei ani.

Cu toate oportunitățile pe care le au angajații în ceea ce îi privește pe copii, se pune întrebarea dacă integrarea celui mic într-un colectiv încă din primele luni de viață este benefică pentru el. Iată câteva motive pentru care ar fi bine să-l înscrii pe bebelușul tău la creșă:

1. Creșa îl pregătește pe copil pentru următoarele etape educaționale

Făcând parte dintr-un colectiv, copilul are șansa de a descoperi jocul în echipă și interacțiunea cu cei din jur. Cel mic își va dezvolta încrederea în sine, dar vor avea loc schimbări și în ceea ce privește relația cu adulții. Activitățile dintr-un astfel de mediu îl pregătesc pe cel mic pentru următoarele etape educaționale. Astfel, odată ajuns la grădiniță, copilul se va integra mai ușor în noul colectiv, având deja dezvoltate abilități de socializare și comunicare.

În plus, la creșă, copilul va fi încurajat să folosească batiste - pentru a-și șterge nasul -, va învăța să se spele pe mâini, să aibă grijă de jucării și să își aștepte rândul atunci când vrea să vorbească sau să ia parte la o anumită activitate. Acestea sunt abilități de care cel mic va avea nevoie în permanență, de aceea faptul că le dobândește din primii ani de viață este un lucru benefic.

2. Copilul se va juca la creșă

Dacă va merge la creșă, copilul va avea ocazia de a se juca și de a învăța într-un grup, dar și individual, împreună cu un membru al personalului didactic. Dacă este activ încă din primii ani de viață, șansele să rămână astfel pe parcursul întregii copilării sunt mai mari, susțin specialiștii, motiv pentru care este important să fie încurajat să participe la cât mai multe activități. Controlul muscular, echilibrul și coordonarea sunt doar câteva dintre deprinderile pe care le va obține bebelușul, în timpul jocului.

3. La creșă copilul va avea un program

Chiar și cei mai mici copii au un program la creșă. Orele la care mănâncă, la care dorm, timpul petrecut ascultând povești, precum și acela în care cântă sau ascultă cântece, perioada în care se joacă - individual sau în grup - toate acestea ar trebui să fie bine stabilite într-o creșă. Pentru bebeluși, toate aceste activități amuzante sunt esențiale pentru dezvoltarea lor intelectuală. Chiar dacă, de multe ori, nu conștientizează că fac anumite lucruri urmând un program, acest obicei îi va ajuta pe copii să aibă o viață ordonată, inclusiv în perioada în care nu se află la creșă.

Sursă foto: Oksana Kuzmina/ Shutterstock

În articolul

Educația timpurie a copilului: 3 motive pentru a-l înscrie la creșă

:
Share pe Facebook Share pe Whatsapp

PARTENERI

Catine.ro
Horoscopul zilei de 19 ianuarie 2025. Gemenii sunt sfătuiți să scoată altruismul la iveală. Află ce se întâmplă cu zodia ta
observatornews.ro
Conceptul care se află într-un singur oraș din România. Primăria a investit un milion de euro: "Mai la îndemână"
a1.ro
Florin Salam, internat în spital! Soția manelistului le cere tuturor să se roage pentru el
HelloTaste.ro
Ciorbă de cartofi cu pipote de pui. Rețetă pentru un prânz consistent
Catine
Zodii care s-ar putea să aibă nevoie de bani până la finalul lunii ianuarie 2025. Nativii care au nevoie de sprijin financiar
useit.ro
Tesla a depășit Audi în 2024. Câte vehicule a vândut în 12 luni
as.ro
Ion Ţiriac, anunţul momentului despre lovitura de proporţii dată de David Popovici! Ce s-a întâmplat după controversa uriaşă în care a fost implicat
MediCOOL
Metode de îmbunătățire a antrenamentelor de fitness. Ce poți face pentru a te menține în formă
Spynews
Cum va arăta nunta lui Kamara și a Gabriellei Nastas. Cântărețul și-a cerut iubita în căsătorie în noaptea de Revelion
DeParinti
Cum să gestionezi crizele de furie ale copiilor în public: strategii utile pentru părinți
MediCOOL
Remedii naturale pentru a combate inflamația. Cum pot acționa împotriva simptomelor
HelloTaste
Chateaubriand. Cea mai fragedă friptură de vită, după o rețetă franțuzească
x