Infometati pana aproape de moarte, de proprii parinti

Publicat pe 26.08.2010 la 14:00 Actualizat pe 26.08.2010 la 16:24

Astazi, Oprah a realizat un interviu exclusiv cu patru frati care au ajuns pe primele pagini ale ziarelor din lumea intreaga la 19, 14, 10 si 9 ani. Ei au fost gasiti traind un calvar, infometati de catre parintii lor, pana aproape de moarte. Citeste mai jos toata povestea si felul incredibil in care au supravietuit.

Atmosfera groazei din casa in care locuiau cei patru frati a fost descoperita dupa un apel la numarul de urgente 911 al unui vecin. Acesta, impreuna cu sotia, l-au vazut pe fratele cel mare, Bruce, la 3 dimineata, mancand din tomberonul de afara. Nu numai ca au crezut ca este un copil al strazii, dar au aperciat ca are sub 10 ani. De fapt, Bruce avea in acel moment nu mai putin de 19 ani.

Cum e sa traiesti in iad

Apelul la urgente al vecinilor a determinat politia sa dea atentie acestei case din New Jersey. Acolo au gasit o adevarata casa a terorii. Patru baieti, cu organismele atrofiate si in pragul mortii din cauza infometarii. Ei fusesera adoptati cu ani in urma de catre Vanessa si Raymond Jackson, despre care prietenii spun ca pareau un cuplu de oameni credinciosi, parinti iubitori care au deschis usa casei lor celor nevoiasi. Ei au sustinut ca greutatea copiilor se datoreaza unor boli de alimentatie.

Baietii le-au spus politistilor ca li se dadeau sa manance doar ovaz si aluat de clatite. Cand au fost scosi in sfarsit din casa, ei erau murdari, aveau dintii stricati si paduchi. Politia a gasit un lacat la usa frigiderului si chiar o alarma la usa bucatariei. Urmele de dinti gasite in toata casa au sustinut ceea ce marturisise unul dintre copii, ca ii era atat de foame incat rodea lemnaria si mesteca tencuiala.

Bruce, cel pe care vecinii il crezusera un copilas, avea 19 ani si doar 25 de kilograme. Treshawn avea 14 ani si 18 kilograme, pe cand un copil de varsta sa cantareste circa 50 de kilograme. Terrell avea 10 ani si 12 kilograme, desi greutatea normala la acea varsta este de 32 de kilograme. Michael, de 9 ani, a fost gasit imbracat in haine de bebelus, cantarind doar 10 kilograme, cand ar fi trebuit sa aiba circa 27 de kilograme.

Daca varsta baietilor ar fi fost proportionala cu greutatea lor, Treshawn ar fi trebuit sa aiba 4-5 ani, Terrell avea greutatea unui copil de 2 ani iar Michael cantarea cat un bebelus de 18 luni.

Procesul

Vanessa si Raymond Jackson au trebuit sa raspunda in instanta la 28 de capete de acuzare de atac deosebit de grav si punere in pericol a unui copil. Raymond a murit in timpul anchetei, dupa ce a suferit un infarct. La aproape doi ani dupa ce a fost gasit cautand mancare in tomberoane, Bruce a infruntat-o pe mama lui adoptiva in sala de judecata. El crescuse cu peste 33 de centimetri si luase in greutate 45 de kilograme.

“Ai tipat la noi, ne-ai injurat si ne-ai batut cu matura, rigla cu batul, pantofii sau cureaua. Inca mai am urmele care o dovedesc. Mi-ai furat copilaria! Nu voi mai avea parte de ea niciodata. Vreau ca doamna Jackson sa fie inchisa pe viata!” a declarat Bruce in timpul procesului.

Vanessa Jackson a recunoscut acuzatia de punere in pericol in schimbul reducerii sentintei. Ea a stat inchisa 4 ani din cei 7 ai sentintei si a fost eliberata in luan februarie a acestui an. Ea neaga si in prezent faptul ca ii infometa si ii batea pe copii.

Viata in prezent

Cei patru frati au scapat din cosmarul pe care il traiau acum sapte ani. Ei au trecut printr-un adevarat iad si au venit la Oprah ca sa spuna intregii lumi povestea lor. Dupa ce au fost scosi de catre autoritati din casa in care erau abuzati, trei dintre frati, Treshawn, Terrell si Michael au fost adoptati de un cuplu cu suflet mare: Amber si James.

Amber a fost impresionata de cel mai mic dintre frati, care a venit la ea si a intrebat-o daca vrea sa ii fie mamica. “M-am topit imediat. Mi-am dat seama ca dupa toate cele prin acre au trecut acesti copii, ei m-au ales pe mine. Nu ii privesc ca pe niste copii pe care i-am luat de la tribunal. E ca si cum i-as fi nascut eu. Sunt copiii mei!”.

James spune ca cei trei frati se simt bine in familia lor pentru ca le-au oferit mai mult decat mancare: “Orice ar fi, ei stiu ca in casa asta, mama si tata ii iubesc. ”.

Sursa foto: oprah.com

În articolul

Infometati pana aproape de moarte, de proprii parinti

:
Share pe Facebook Share pe Whatsapp

PARTENERI

Catine.ro
Horoscopul zilei de 2 mai 2024. Taurii trebuie să se concentreze pe carieră. Află ce se întâmplă cu zodia ta
observatornews.ro
Comandă-record la o terasă de 1 Mai. Câţi mici a putut să cumpere un român
a1.ro
Vlad Gherman, imaginea la bustul gol care a încins imaginația fanelor. Cum s-a fotografiat cu o lună înainte de nuntă
HelloTaste.ro
Friptură de miel cu vin și usturoi. Rețetă pentru masa de Paște
Catine
Cât timp se fierb ouăle pentru Paște, înainte de a fi vopsite. Trucuri ca să iasă perfecte
useit.ro
Directoarea Twitter care dormea pe jos să-l susțină pe Elon Musk a ajuns la Meta. De ce a ales să ajungă la competitorul X
as.ro
Averea lui Ionuţ Negoiţă a „explodat”! Ce loc ocupă acum omul de afaceri în topul celor mai bogaţi români!
MediCOOL
Simptomul mai puțin cunoscut de cancer colorectal pe care ar trebui să-l urmărești
Spynews
Cand este Înăltarea Domnului în 2024. Se sărbătorește la 40 de zile după Paște
DeParinti
Tot ce trebuie să știi despre piciorul plat sau platfus: cauze, diagnostic și tratament
MediCOOL
Beneficiile consumului de migdale. Motive pentru a le include în dieta ta
HelloTaste
Cu ce se curăță vopseaua de ouă de pe mâini. Cele mai simple și eficiente trucuri
x