"Mi-a fost rușine de mine însămi. Am crezut că sunt sămânţă rea".Cântăreaţa Beth Hart a plătit scump preţul succesului

Publicat pe 03.06.2016 la 11:37 Actualizat pe 03.06.2016 la 12:23

Este o artistă de succes, însă drumul ei spre celebritate nu a fost prea uşor de parcurs. De-a lungul timpului, ea a trecut prin zone mai întunecate ale vieţii ei, dezvăluindu-le ulterior prin intermediul muzicii sale.

renownedforsound.com

Este o artistă de succes, însă drumul ei spre celebritate nu a fost prea uşor de parcurs. De-a lungul timpului, ea a trecut prin zone mai întunecate ale vieţii ei, dezvăluindu-le ulterior prin intermediul muzicii sale.

Beth Hart, cântăreața nominalizată la premiul Grammy și una dintre cele mai apreciate voci ale blues-ului modern, nu a ascuns niciodată problemele cu care s-a confruntat.

Abuz de alcool, de droguri și un diagnostic de bipolaritate – toate acestea au făcut parte din confesiunile artistice pe care cânăreaţa le-a făcut fanilor săi de peste tot din lume. Artista, care a fermecat publicul din România încă de la prima întâlnire și care va reveni pe 17 iunie, la Sala Palatului din Capitală, a dezvăluit pentru publicația britanică ”The Independent” cum reușește să compună muzică și ce rol are diagnosticul de bipolaritate în viață să artistică.

Multa vreme, în adolescenţă și chiar după ce am trecut de 20 de ani, mi-a fost rușine de mine însămi. Am crezut că sunt sămânța rea. Însă odată ce am primit diagnosticul de bipolaritate ceea ce am gândit a fost “Multumesc, Doamne!”

Asta pentru că există un răspuns, o explicație la tot ce simțeam. Ura de sine și îndoială sunt simptome ale bolii, de aceea rata sinuciderilor în rândul bipolarilor este atât de mare”, povestește Beth Hart.

Cântăreața a mărturisit că este departe de ideea de a credita o boală atât de periculoasă că bipolaritatea, însă, după cum ea însăși spune, medicul curant i-a explicat că această afecțiune este ca o sabie cu două tăișuri: “Nu e bine că o am, însă trebuie să recunosc că este o parte importantă a creativității mele”.

Beth Hart a povestit pentru “The Independent” că tratamentul pentru atenuarea simptomelor bolii este ceea ce o ajută de fapt să își ducă muncă la bun sfârșit.

“Trebuie să-mi iau cu regularitate medicamentele, pentru că ele au un impact foarte bun asupra mea – din punct de vedere artistic, vreau să spun. Înainte să urmez tratamentul, episoadele de efervescenţă aproape maniacală erau atât de rele încât nu mă puteam concentra. Iar în ciudă faptului că mă simțeam extrem de creativă nu reușeam să finalizez nicio piesă, pentru că gândurile îmi treceau cu o repeziciune uluitoare prin cap”, spune Beth Hart.

Cântăreața a recunoscut și faptul că, în ciudă medicamentelor pe care le ia, încă are de depășit episoade de depresie sau în care este obsedată de câte o idee, însă diferență este că tratamentul le face mult mai ușor de gestionat.

”Deşi, îmi iau regulat medicamentele, ceea ce are un impact uriaș asupra vieții mele, în sens pozitiv, ca să fiu sinceră, trebuie să recunosc că atunci când îmi este puțin rău, acela este și momentul când sunt foarte creativa”, mai spune Beth Hart care a ales să vorbească despre ceea ce simte pentru a ajuta persoanele care trec prin același lucru, pentru a arata lumii că se poate trăi și găsi fericirea și dacă ți-a fost pus un diagnostic ce poate părea la o prima vedere dramatic.

În articolul

"Mi-a fost rușine de mine însămi. Am crezut că sunt sămânţă rea".Cântăreaţa Beth Hart a plătit scump preţul succesului

:
Share pe Facebook Share pe Whatsapp

PARTENERI

Catine.ro
Horoscopul zilei de 11 mai 2024. Berbecii încep un proiect nou. Află ce se întâmplă cu zodia ta
observatornews.ro
Cât costă un burger cu carne de crocodil: "Trebuie doar puţin rumenit. Românii au gusturi bune la mâncare"
a1.ro
Mesaje de Izvorul Tămăduirii 2024. Ce să le transmiți celor dragi în această zi sfântă, Vinerea Luminată
HelloTaste.ro
Churros cu sos de ciocolată. Rețetă de gogoși spaniole
Catine
Cu ce zodie se potrivește Balanța cel mai bine în căsătorie. Nativii cu care au compatibilitate perfectă
useit.ro
O „furtună geomagnetică severă” ar putea afecta rețelele de telefonie mobilă și Internetul. E prima dată în ultimii 20 de ani când se întâmpla așa ceva
as.ro
Lovitură de milioane de euro dată, în București, de milionarul român care este coproprietar la cel mai tare restaurant din Dubai
MediCOOL
Surse vegetale de calciu. Beneficiile pe care le pot aduce alimentației
Spynews
Restaurantul care taxează clienții care nu mănâncă tot din farfurie. Ce sumă trebuie să achite și de ce se ia această măsură
DeParinti
8 sfaturi care te ajută să rămâi mai repede gravidă
MediCOOL
Alimente pentru sănătatea colonului. Cum pot sprijini funcțiile sistemului digestiv
HelloTaste
Budincă cu șuncă și legume. Rețeta simplă și rapidă
x