Molestatorii de copii sunt mai aproape decat crezi

Publicat pe 02.09.2010 la 16:05 Actualizat pe 03.09.2010 la 09:34

Oprah vorbeste cu molestatorii de copii

Cum sa recunosti un molestator de copii?


Afla din marturiile unor agresori ce ar trebui sa stie orice parinte, pentru a putea impiedica o molestare. Oprah a stat de vorba cu patru molestatori si cu terapeutul lor, Dawn Horowitz-Person, pentru a-I ajuta pe parinti sa recunoasca la timp un abuz asupra copiilor lor si cum sa se fereasca de asemenea persoane. Agresorii sunt cel mai adesea persoane pe care le cunosti, cu care ai chiar o relatie stransa, pe care ii primesti in casa ta. Pot fi prieteni de familie, frati, tati, vecini, unchi.




Parintele sau tutorele trebuie sa ii acorde propriului copil mai multa atentie decat celorlalti adulti, atunci cand se afla toti intr-un cadru comun, cum ar fi o petrecere. Molestatorii se folosesc de difunctionalitatile din familie pentru a le castiga increderea victimelor. Atunci cand copilul se apropie mai mult de o alat persoana decat de proprii parinti, este un mare semnal de alarma. Acea persoana are control asupra copilului tau si il poate determina sa faca orice. Copii se simt bine, pentru ca primesc atentia dupa care tanjesc si de care nu se bucura de la parinti.



Oprah insasi a fost violata la varsta de 9 ani si apoi molestata de la 9 la 14 ani. Din aceasta cauza, ea si-a dorit intotdeauna sa aiba ocazia de a vorbi cu cativa agresori, pentu a intelege de ce o fac, totul pentru a-i ajuta pe parintii de pretutindeni sa isi protejeze copiii.



4 povesti cumplite, spuse chiar de agresori



Lee a devenit un agresor inca din pre-adolescenta cand, intre 10 si 12 ani a molestat 3 copii. Apoi, la 14 ani, el si-a violat iubita, de aceeasi varsta cu el. Acuzatia cu care a fost condamnat este cea aceea de a fi molestat o copila. Ea avea 5-6 ani, in timp ce Lee avea cu 60 de ani mai mult! Fetita avea atat de multa incredere in el incat i se adresa cu "bunicule". Mama copilei a intrat in camera in timp ce Lee se indrepta catre un scaun, dar cea mica isi tragea pantalonasii inapoi pe ea. "Era evident ca se intamplase ceva. Mama a intrebat-o pe fetita, insa aceasta a negat totul, insa a doua zi i-a spus mamei ce se intamplase."



Darren a fost condamnat pentru ca si-a molestat fiica in varsta de 12 ani. El a acceptat sa fie intervievat pentru ca vrea sa impiedice ca situatia ficei lui sa se repete si in alte familii. Intrebat ce i-ar spune unui tata care are tot felul de fantezii legate de fiicele lor, de fiicele vitrege sau de alti membri ai familiei, Darren a zis: “Daca ai astfel de idei, daca ai fantezii cu copii, cu fiicele tale sau cu orice altceva de acest gen, cere ajutorul cuiva! Asta nu trece de la sine. Sunt probleme mai adanci care cauzeaza asta si trebuie sa te vindeci, dar nu poti face asta singur. ”



Cand era copil, David avea o ruda cu trei ani mai mica si cu care petrecea mult timp. El a molestat-o pe tot parcursul copilariei lor, pana ce a implinit 20 de ani. Atunci cand a inceput totul, David avea 8 ani si nu fusese niciodata molestat. Ideea de a isi agresa prietena din copilarie i-a venit intr-o seara in timp ce se uitau la desene si a observat ca fetita nu purta lejerie si astfel i-a vazut zona intima. "Mi-am zis ca poate ma va lasa sa ma uit. Ea ma idolatriza si cred ca ar fi facut orice i-as fi cerut. Eu stiam asa si de aceea i-am cerut.". Abuzul a continuat timp de 12 ani. El recunoaste acum ca i-a distrus viata victimei, facand-o sa ii fie frica sa aiba relatii normale cu ceialti oameni, sa se apropie de barbati sau sa fie deschisa oportunitatilor.



Robert a violat patru fete. In interviul acordat lui Oprah, el descrie primul sau viol, atunci cand avea 18 ani, iar victima avea 12. Ea era cu un grup de prietene si a incercat sa ii atraga atentia. La inceput, nu stia ce varsta are, insa pe masura ce au inceput sa vorbeasca, a aflat, insa acest lucru nu l-a influentat. "Am inceput sa ne sarutam si am pus-o sa se dezbrace. Am violat-o chiar acolo, pe malul raului.", spune Robert. Pe celelalte trei victime le cunostea.

De fapt, majoritatea molestatorilor isi cunosc victimele. Te intrebi de ce? Deoarece mai intai trebuie sa le castige increderea. Copiii au incredere in agresorii lor, deoarece acestia ii fac sa se simta atat de speciali si iubiti, incat cei mici ar face orice pentru a nu trada increderea ce au impresia ca le este acordata. Inainte de abuz, exista o perioada de curtare, deoarece molestatorii isi vad victimile ca niste egali, ii trateaza ca pe niste parteneri de viata.

Daca treci printr-o situatie asemanatoare sau cunosti pe cineva care seste molestat, spune cuiva! Mamei, tatalui, bunicilor, autoritatilor, oricui. Molestatorii nu vor sa vorbesti. Ei isi controleaza victimele atat de bine incat chiar si daca sunt intrebate dirtect, acestea neaga de multe ori faptul ca au fost abuzate.

Sursa foto: oprah.com

În articolul

Molestatorii de copii sunt mai aproape decat crezi

:
Share pe Facebook Share pe Whatsapp

PARTENERI

Catine.ro
Horoscopul zilei de 30 aprilie 2024. Peștii petrec timp cu persoana iubită. Află ce se întâmplă cu zodia ta
observatornews.ro
O rezervaţie de bujori unică în Europa se află în România. E situată pe cel mai înalt loc din lume la care această plantă s-a adaptat
a1.ro
Sofia, fiica Andreei Bănică, s-a transformat într-o adevărată domnișoară. La ce schimbare de look a apelat la 14 ani
HelloTaste.ro
Tort cu ouă de ciocolată. Rețetă pentru masa de Paște
Catine
Umplutură de cozonac cu nucă și ciocolată. Rețeta și trucuri pentru un gust aparte
useit.ro
Boala „zombie” care a trecut de la animale la oameni. Deja ar fi făcut 2 victime
as.ro
Fiica de 24 de ani a lui Gabi Balint a ajuns vedetă pe Tik Tok. Denisa Balint este model şi şi-a dat fanii peste cap
MediCOOL
Nopțile nedormite ne fac să ne simțim mai bătrâni decât suntem
Spynews
Știrile Antena Stars. Oana Lis, încă un gest disperat pentru a face rost de bani. A scos la vânzare și crucea lui Viorel Lis. În ce stare este fostul primar
DeParinti
Ciclul de 90 de minute: cum îți poți adormi bebelușul ușor
MediCOOL
Alimentele sănătoase pe care le pot consuma veganii. Ce poți include în dietă
HelloTaste
Cum poți prepara un drob crocant. Iată ce trebuie să faci pentru o textură mai interesantă
x