Nu sunt copţi, nu conţin zahăr, dar sunt absolut DELICIOŞI! Reţetă raw-vegană de mucenici moldoveneşti
Publicat pe 07.03.2016 la 18:31 Actualizat pe 07.03.2016 la 19:01
Pe 9 martie, gospodinele pregătesc mucenicii moldoveneşti. Cele care mizează însă pe o alimentaţie sănătoasă, au la dispoziţie o reţetă raw-vegană pentru acest preparat tradiţional.
Pe 9 martie, gospodinele pregătesc mucenicii moldoveneşti. Cele care mizează însă pe o alimentaţie sănătoasă, au la dispoziţie o reţetă raw-vegană pentru acest preparat tradiţional.
Anca Alungulesei, expert în nutriţie şi alimentaţie raw-vegană, propune o altfel de reţetă pentru cei care sunt adepţii unei alimentaţii sănătoase, şi care evită zahărul, laptele sau ouăle.
“Nu sunt copţi, nu conţin zahăr, însă sunt însiropaţi în miere şi cu multă nucă. Dacă n-aş şti că sunt pregătiţi la rece, aş putea să jur că au acelaşi gust ca şi mucenicii moldoveneşti cu care am crescut!”, a spus Anca.
Reţeta raw-vegană de mucenici moldoveneşti conţin nuci româneşti, fulgi de ovăz, curmale, smochine, scortişoară, ulei de cocos, carob şi miere naturală. Din ingrediente naturale, vegetale, predominant organice şi fără a fi copţi, mucenicii moldoveneşti păstrează intacţi toţi nutrienţii devenind astfel o sursă importantă de vitamine şi minerale pentru organism.