O adevarata doamna - Laura Bush

Publicat pe 01.09.2010 la 18:00 Actualizat pe 01.09.2010 la 21:54

Laura Bush

Laura Bush a hotarat sa acorde in emisiunea Oprah primul sau interviu dupa terminarea mandatului sotului sau, George W. Bush la Casa Alba. Ea vorbeste despre despre casnicia sa, atentatele de la 11 septembrie si tragedia care i-a marcat viata si despre care nu a mai vorbit niciodata pana acum.


Pe 20 septembrie 2009, prima doamna Laura Bush si sotul ei, presedintele George W. Bush, s-au urcat la bordul unui elicopter, inchizand astfel capitolul celor doua mandate la Casa Alba. In acesti opt ani, fosta invatatoare si bibliotecara din vestul Texasului a devenit una din cele mai populare prime doamne care au pasit vreodata pe cea mai mare scena politica din lume.


Acum, Laura Bush isi spune povestea in cartea sa autobiografica, "Spoken from the Heart" (Vorbind din inima). Ea asterne pe hartie ceea ce nu a fost niciodata in stare sa spuna despre criticile aduce sotului ei, frica pe care a simtit-o dupa 11 septembrie si adevarul despre problema cu alcoolul a fostului presedinte al Americii.


Tragedia care a marcat-o toata viata


Laura Bush s-a nascut in Midland, Texas, un oras de 30.000 de locuitori, in care toti se cunoasteau intre ei. Ea a crescut inconjurata de dragostea parintilor, care au incercat sa suplineasca lipsa fratilor pe care nu i-a avut niciodata. Mama ei a suferit 3 avorturi dupa nasterea Laurei, insa casnicia excelenta a ajutat-o sa isi revina.


Cand Laura a implinit 17 ani, o tragedie a marcat-o pe viata. In timp ce se indreptau catre un cinematograf in aer liber, Laura a trecut din greseala peste un semn de circulatie si a lovit o masina. Soferul, un bun prieten al sau, pe nume Mike Douglas, a murit pe loc. Cu toate ca accidentul a fost facut public in timpul campaniei prezidentiale din 2000 a sotului sau, Laura nu a vorbit niciodata despre cum a influentat-o acea seara, pana la interviul cu Oprah.


Fosta prima doamna isi aminteste clar tot ceea ce s-a intamplat in noaptea de 6 noiembrie 1963. "Implinisem 17 ani cu doua zile in urma. Era o zi lucratoare, insa urmatoarea zi incepea vacanta.", spune ea. "Asa ca am luat-o de acasa pe prietena mea Judy si am decis sa mergem la cinema.".


Soseaua pe care a avut loc accidentul era intunecata. Laura spune ca nu a vazut culoare rosie a semaforului decat atunci cand a fost prea tarziu; intrase deja in intersectie. De obicei, zona era foarte linistita si pustie, de accea este o adevarata tragedie ca s-a intamplat sa treaca o alta masina pe acolo chiar in acel moment. In momentul impactului, Laura a fost aruncata afara din masina, in timp ce prietena sa a ramas in masina.


O alta masina a oprit, un barbat a coborat si i-a acordat primul ajutor celuilalt sofer. Prietena Laurei, Judy, l-a recunoscut pe acesta ca fiind domnul Douglas, tatal lui Mike. Pana cand a ajuns acasa si parintii sai au asigurat-o ca Mike era soferul si ca a decedat, Laura a refuzat sa creada ca este adevarat. Dupa ce aceasta intamplare a fost facuta publica, fosta prima doamna a primit o multime de mesaje de incurajare de la oameni care marturiseau ca au trecut printr-o experienta similara.


Facuti unul pentru celalalt


Dupa ce a terminat liceul, Laura s-a mutat in Austin si a lucrat ca bibliotecara unei scoli, cand s-a reintalnit cu un fost coleg - George W. Bush. In Midland, orasul lor natal, familiile celor doi locuiau la 10 strazi distanta. Au urmat gradinite diferite, insa au fost colegi timp de un an, in scoala generala. "L-am vazut in clasa a 7-a si avea acelasi tip de familie ca si mine: plina de iubire. Apoi, in clasa a 8-a, el s-a mutat in Houston.".


In 1977, un prieten comun le-a facut cunostinta la o petrecere la gratar, iar Laura spune ca atunci a simtit ca il cunoaste dintotdeauna. Dupa ce au terminat liceul, amandoi au locuit in Houston si chiar in acelasi complex de apartamente, insa drumurile nu li s-au intersectat niciodata. "Cand ne-am cunoscut, am descoperit ca aveam multi prieteni comuni. Multi dintre prietenii lui din scoala primara au fost apropiati de-ai mei in scoala generala si liceu. Este ca si cum am trait doua vieti paralele asemanatoare, de aceea am simtit ca ne cunoastem dintotdeauna.", spune Laura.


Trei luni mai tarziu, cei doi s-au casatorit la biserica pe care o frecventau in copilarie, in Midland. Amandoi aveau pe atunci 31 de ani. Ceremonia a fost restransa, simpla si intima. "Am fost fericiti din cale afara sa ne gasim unul pe celalalt.", vorbeste cu entuziasm Laura Bush despre relatia speciala pe care o are cu sotul sau.


Unul dintre miturile despre casnicia lor este acela ca Laura i-ar fi dat un ultimatum sotului ei pentru a se lasa de baut. Ea spune ca nu a rostit niciodata celebra fraza care a tinut paginile ziarelor: Alege: ori Jim Beam, ori eu. Ea spune ca discutia reala s-a rezumat la atat: "Niciunul din noi nu concepe ideea de divort, asa ca nu l-as fi parasit si nici nu l-as fi lasat sa ma paraseasca. Insa i-am spus ca sunt dezamagita si cred ca poate fi un om mai bun.".


Ziua fatala: 11 septembrie


Momentul definitoriu al carierei politice a lui George W. Bush a fost atacul terorist de pe 11 septembrie. Laura spune ca a fost la fel de afectata de aceasta tragedie ca orice american de rand.


In acea dimineata, Laura se indrepta catre Capitoliu, iar cand a intrat in masina, seful delegatiei sale, un agent al Serviciilor Secrete i-a soptit la ureche ca un avion tocmai a intrat in World Trade Center. "La inceput, am crezut ca este un accident bizar, insa pana am ajuns la Capitoliu, am aflat despre un alt avion. Atunci ne-am dat seama ca este vorba de un atac.".


Abia noaptea, Laura s-a reintalnit in sfarsit cu sotul sau, in buncarul Casei Albe. "Nu mai stiu ce am vorbit. Nici nu stiu daca ne-am zis ceva.", spune Laura. "Imi amintesc faptul ca ne-am luat in brate si am stiut amandoi ca ceva s-a schimbat pentru totdeauna. Tara noastra s-a schimbat, si noi odata cu ea.".


Desi Serviciile Secrete i-au sfatuit sa ramana in buncar, George a insistat sa doarma in patul lui. In acea noapte, cuplul prezidential a fost trezit de catre securitate. "Am auzit pasi pe hol si un agent a dat buzna in camera spunandu-ne ca trebuie sa mergem jos, pentru ca va veni un alt avion.". Cand au coborat in sfarsit in buncar, au aflat ca a fost o alarma falsa si ca avionul in cauza nu prezenta niciun pericol.


Viata de dupa Casa Alba


Dupa ce au parasit Casa Alba, fostul cuplu prezidential a avut ocazia de a se reintoarce la rutina de dinainte. In fiecare dimineata, George W. Bush ii prepara o cana de cafea sotiei sale. "A trebuit sa invete din nou cum se face cafeaua. A trecut ceva timp de cand nu isi facuse singur o ceasca de cafea.", spune amuzata Laura.


Cu toate acestea, ritmul vietii nu s-a domolit pentru familia Bush. Intre evenimentele la care sunt invitati sa vorbeasca, cartile pe care le-au scris si mutarea in noua lor casa din Dallas, Laura spune ca programul le este la fel de incarcat ca intotdeauna.


Oprah a oferit ocazia oamenilor de pretutindeni sa o cunoasca pe fosta prima doamna Laura Bush, dincolo de scena politica, lumina reflectoarelor si barfele din ziare. Am descoperit cu totii o femeie puternica, ce isi iubeste si sprijina sotul, o femeie care desi a locuit timp de 8 ani la Casa Alba isi gaseste fericirea in lucrurile simple. Aceasta este Laura Bush, o adevarata doamna.

Sursa foto: oprah.com, hepta.ro

În articolul

O adevarata doamna - Laura Bush

:
Share pe Facebook Share pe Whatsapp

PARTENERI

Catine.ro
Horoscopul zilei de 2 mai 2024. Taurii trebuie să se concentreze pe carieră. Află ce se întâmplă cu zodia ta
observatornews.ro
"Cât am dat pe ochelari? 400 €". Câţi bani au dat tinerii pe haine şi pe notele de plată în cluburile de fiţe din Mamaia, de 1 Mai
a1.ro
Vlad Gherman, imaginea la bustul gol care a încins imaginația fanelor. Cum s-a fotografiat cu o lună înainte de nuntă
HelloTaste.ro
Friptură de miel cu vin și usturoi. Rețetă pentru masa de Paște
Catine
Cât timp se fierb ouăle pentru Paște, înainte de a fi vopsite. Trucuri ca să iasă perfecte
useit.ro
Directoarea Twitter care dormea pe jos să-l susțină pe Elon Musk a ajuns la Meta. De ce a ales să ajungă la competitorul X
as.ro
Averea lui Ionuţ Negoiţă a „explodat”! Ce loc ocupă acum omul de afaceri în topul celor mai bogaţi români!
MediCOOL
Simptomul mai puțin cunoscut de cancer colorectal pe care ar trebui să-l urmărești
Spynews
Cand este Înăltarea Domnului în 2024. Se sărbătorește la 40 de zile după Paște
DeParinti
Tot ce trebuie să știi despre piciorul plat sau platfus: cauze, diagnostic și tratament
MediCOOL
Beneficiile consumului de migdale. Motive pentru a le include în dieta ta
HelloTaste
Cu ce se curăță vopseaua de ouă de pe mâini. Cele mai simple și eficiente trucuri
x