O tânără mămică a intrat în COMĂ după ce a născut. 7 ani mai târziu ȘI-A REVENIT și și-a văzut prima oară copilul

Publicat pe 10.03.2017 la 18:08 Actualizat pe 11.03.2017 la 10:58

Danijela Kovacevic și-a cunoscut fiica abia la șapte ani după ce a adus-o pe lume cu mari dificultăți.

În urmă cu 7 ani, cel mai fericit moment din viața unei tinere de 18 ani din Serbia s-a transformat într-un adevărat coșmar. În 2009, în urma unui travaliu traumatic, Danijela Kovacevic a adus pe lume o fetiță, Marija. Nu a apucat să își vadă bebelușul, căci a intrat în comă, din cauza septicemiei. A rămas într-o stare vegetativă. Șapte ani mai târziu, tânăra mămică, acum în vârstă de 25 de ani, a produs medicilor și familiei un adevărat șoc: s-a trezit din comă!

Danijela Kovacevic și-a cunoscut 7 ani mai târziu fiica pe care a adus-o pe lume cu mari dificultăți. Micuța Marija este nedespărțită de mama ei, de când aceasta și-a revenit.

”După ce termină orele de la școală, vine mereu la mama ei, se cuibărește lângă ea, în pat, și sunt nedespărțite. Ea o mângâie, o face să râdă și nu renunță speranța că mama ei va putea să o îmbrățișeze”, a declarat un membru al familiei, citat de DailyMail.

Femeia, aflată într-o clinică de recuperare din Germania, a făcut progrese considerabile. După 7 ani de stat nemișcată, ea este nevoită să învețe, din nou, să își coordoneze mișcările. Medicii care se ocupă de ea spun că femeia a avansat până la punctul în care ea poate ține o tabletă și un creion în mână, poate sta, susținută, în picioare și poate înțelege ce i se spune.

Fondul de asigurări sociale de sănătate Serbia a aprobat o ședere de trei luni în institutul de recuperare, dar au respins cererile suplimentare ale familiei deoarece "nu există nici un cod adecvat al bolii". Ca urmare, pentru a putea urma tratamentul de recuperare al tinerei mame, familia Danijelei încearcă să adune donații de la binevoitori. Suma de care au ei nevoie este de 50.000 de euro. Deja, pe internet, s-a creat o campanie de susținere a femeii care și-a revenit după 7 ani de comă, iar oamenii fac donații pe acest site.

"Recuperarea trei luni pe care a urmat-o până acum nu este suficientă. Acum, asemeni unui bebeluș, trebuie să o ia de la capăt cu totul. Să învețe să meargă, să vorbească, să scrie. Are nevoie de timp și de exercițiu pentru a le face. E nevoiede mai mult de trei luni, cât ne-a acordat statul. Acum, noi trebuie să găsim bani pentru a merge mai departe. Fiica mea a reușit să meargă 800 de metri. Vă dați seama ce progres? Nu ne putem opri aici", a declarat tatăl Danijelei.

Fotografii: Facebook

În articolul

O tânără mămică a intrat în COMĂ după ce a născut. 7 ani mai târziu ȘI-A REVENIT și și-a văzut prima oară copilul

:
Share pe Facebook Share pe Whatsapp

PARTENERI

Catine.ro
Horoscopul zilei de 27 aprilie 2024. Gemenii traversează o perioadă plină de agitație. Află ce se întâmplă cu zodia ta
observatornews.ro
Cum poţi verifica dacă peştele din magazinele alimentare este proaspăt. Semnele de care trebuie să te fereşti
a1.ro
Cum l-a cucerit Yasmine pe Pepe și cum gestionează ei tensiunile din căsnicie. Artistul nu mai visa la o relație după divorț
HelloTaste.ro
Cu ce se ung cozonacii ca să iasă lucioși și perfect rumeniți. Secrete pentru un cozonac aspectuos
Catine
Horoscopul lunii mai 2024. Nativii vor găsi timp pentru dezvoltare personală și socială
useit.ro
Cosmonautul abandonat în spațiu. De ce au refuzat oficialii ruși să îl aducă înapoi pe Pământ pe Sergei Krikalev
as.ro
„Îndrăgostită!” Cum îşi răsfaţă Arpad Paszkany iubita cu 24 de ani mai tânără! Antonela, apariţie răvăşitoare în costum de baie
MediCOOL
Ce este hernia ombilicală. Cauze, evoluție și tratamente
Spynews
Știrile Antena Stars. Oana Lis, încă un gest disperat pentru a face rost de bani. A scos la vânzare și crucea lui Viorel Lis. În ce stare este fostul primar
DeParinti
7 semne că ai crescut cu părinți imaturi emoțional
MediCOOL
Beneficiile uleiurilor esențiale. Ce efecte pot avea asupra sănătății tale
HelloTaste
Friptură fragedă de curcan la cuptor. Rețeta perfectă pentru masa de Paște
x