(P) Actori de la Hollywood cu origini românești

Publicat pe 02.07.2021 la 06:39 Actualizat pe 05.07.2021 la 10:48

Mai mulți actori de la Hollywood care au devenit celebri în întreaga lume au origini românești.

Printre ei, celebra actriță Natalie Portman și cunoscutul actor Dustin Hoffman, dar și actorul care l-a interpretat pe Dracula în filmul horror cu același nume din 1931. Între două jocuri de table online la cazinoul Netbet, vâ prezentăm o listă cu mai mulți actori celebri și legăturile lor cu România:

  • Natalie Portman
  • Harvey Keitel
  • Dustin Hoffman
  • Jean Negulesco
  • Lauren Bacall
  • Nadia Gray
  • Edward G. Robinson

Natalie Portman

Natalie Portman, una dintre cele mai populare actrițe din lume, s-a născut în Ierusalim, Israel, dintr-un tată israelian și o mamă americană. Cu toate acestea, una dintre străbunicile ei paterne, despre care se spune că a fost spion pentru serviciile secrete britanice în timpul celui de-al Doilea Război Mondial, s-a născut în România.

Harvey Keitel

Harvey Keitel este cunoscut pentru rolurile sale din filme precum Crimele din Mica Italie, Taximetristul, Thelma și Louise sau Pulp Fiction. Harvey Keitel s-a născut la New York în 1939 în familia unor emigranți din Polonia și România. Mama sa, Miriam, s-a născut lângă Brăila.

Dustin Hoffman

Dustin Hoffman este unul dintre cei mai renumiți actori din lume. Rolurile lui Rain Man și Kramer vs. Kramer i-au adus Oscarul. Hoffman s-a născut pe 8 august 1937, în Los Angeles, dintr-o mamă româncă și un tată ucrainean.

Jean Negulesco

Jean Negulesco este un cunoscut regizor și scenarist de la Hollywood. S-a născut la Craiova și este singurul regizor român nominalizat la Premiile Oscar. A devenit celebru cu filme precum Titanic, să te căsătorești cu un milionar, Daddy Long Legs sau Jessica. A lucrat cu nume precum Maurice Chevalier, Angie Dickinson, Fred Astaire, Marilyn Monroe, Lauren Bacall și Joan Crawford. Are o stea pe faimosul Hollywood Walk of Fame.

Lauren Bacall

Lauren Bacall a fost una dintre cele mai frumoase actrițe din istoria Hollywood-ului. Lauren s-a născut la 16 septembrie 1924 în New York într-o familie de emigranți evrei. Mama ei, Natalie Weinstein, s-a născut în România și s-a numit de fapt Bacalu. Actrița a fost căsătorită cu actorul Humphrey Bogart și a fost nominalizată la Oscar în 1997 pentru al doilea rol în The Mirror Has Two Faces. În 2010 a primit Oscarul pentru întreaga activitate. Un lucru mai puțin cunoscut este că Lauren a fost vărul lui Shimon Peres, al nouălea președinte al Israelului.

Nadia Gray

Nadia Gray, pe numele ei adevărat Nadia Kujnir-Herescu, și-a făcut cariera alături de Frank Sinatra, Peter Sellers sau Marcello Mastroianni, apărând în peste 70 de filme. A jucat în La Dolce Vita și este mama vitregă a lui Lindey Gray (Sue Ellen din Dallas). Nadia Gray Herescu s-a născut la 23 noiembrie 1923 la București, din părinți basarabeni. S-a căsătorit cu prințul Constantin "Bzu" Cantacuzino, aviator în timpul celui de-al Doilea Război Mondial. A părăsit România la sfârșitul anilor 1940, când s-a intemățit comunismul, și a fugit la Paris.

Edward G. Robinson

Edward G. Robinson este considerat unul dintre cei mai mari actori ai secolului 20 de către Institutul American de Film (https://www.afi.com/). Edward Goldenberg Robinson s-a născut la București în 1893 într-o familie de evrei români. În 1903 familia sa a emigrat în SUA. El a devenit cunoscut pentru roluri de gangsteri în filme precum Little Cesar sau Key Largo. Robinson este singurul actor de origine română care se află pe lista exclusivă a celor care au câștigat Oscarul. Chiar dacă nu a fost niciodată nominalizat la Premiul Academiei Americane de Film, românul a câștigat Oscarul post-mortem pentru întreaga sa carieră, la doar două luni după ce a murit.

În articolul

(P) Actori de la Hollywood cu origini românești

:
Share pe Facebook Share pe Whatsapp

PARTENERI

Catine.ro
Horoscopul zilei de 17 aprilie 2024. Berbecii sunt sfătuiți să-i ajute pe cei din jur. Află ce se întâmplă cu zodia ta
observatornews.ro
Cum îl apără avocatul pe turcul care a ucis-o şi tranşat-o pe Mirela: "A lovit-o de stres. De tulburare, nu şi-a mai dat seama ce a făcut"
a1.ro
Chefi la cuțite, 15 aprilie 2024. Gabriel Mîțoc a uimit cu experiența sa. Ce a descoperit la asociatul său, când a privit camerele
HelloTaste.ro
Tort Bienenstich. Rețeta de tort Înțepătura albinei
Catine
Nuci cu cremă caramel de post. Rețetă de desert delicios și spornic
useit.ro
Cât de vechi sunt piramidele din Egipt, de fapt. Puțini știu când a fost construită prima piramidă
as.ro
„Va sosi momentul meu!” Văduva lui Costel Corduneanu, mesaj sfâşietor după moartea interlopului. Graţiela s-a prăbuşit emoţional
MediCOOL
Obiceiuri care îți afectează creierul. Ce să eviți pentru a-ți proteja funcțiile cognitive și memoria
Spynews
Doliu în lumea muzicii de petrecere! S-a stins din viață o cunoscută artistă: "În aceste clipe..." / FOTO
DeParinti
Somnul bebelușului în timpul erupției dentare: cum îl ajuți să gestioneze durerile gingivale
MediCOOL
Circumferința taliei: de ce este importantă și cât măsoară o talie sănătoasă
HelloTaste
Cele mai cunoscute tipuri de pâine din lume. Cum poți face alegerea potrivită pentru tine
x