(P) Filme românești incredibile pe care trebuie neapărat să le vezi

Publicat pe 02.07.2021 la 08:43 Actualizat pe 05.07.2021 la 10:46

Cinematografia românească a oferit, de-a lungul timpului, adevărate opere de artă apreciate atât de pasionații de film din interiorul granițelor noastre, cât și de experții de la festivaluri celebre de film din toată lumea. Cel mai recent succes internațional a fost filmul „Colectiv”, care a obținut două nominalizări la Oscar și menționarea pe lista filmelor must-see din anul 2021 a fostului președinte al SUA, Barack Obama.

Un alt aspect important care definește cinematografia românească este ușurința cu care oamenii se identifică cu temele abordate. Acest lucru se regăsește chiar și în temele filmelor de comedie. De exemplu, comedia „Două lozuri” are ca temă un grup de prieteni români care joacă la Loto 6/49 în speranța câștigării marelui premiu. La fel ar fi putut avea ca temă un grup de români care joacă bilete la NetBet pariuri sportive online, efectul ar fi fost același deoarece românii se regăsesc ușor în aceste personaje reprezentative.

Printre cele mai incredibile filme românești apărute de-a lungul timpului se numără următoarele:

Colectiv – filmul documentar „Colectiv” a fost numit documentarul european al anului la Premiile Academiei Europene de Film. Acest film regizat de Alexandru Nanău arată, într-un mod complet sincer și neprelucrat, modul în care s-a schimbat societatea românească în urma tragediei de la clubul Colectiv din anul 2015. A fost numit cel mai bun film al anului 2020 de către revista Rolling Stones. Pentru cei care doresc să îl vizioneze, filmul este disponibil pe platforma Netflix.

Soldații. Poveste din Ferentari – pelicula regizată de Ioana Mladenovic și lansată în anul 2017 spune povestea unui antropolog pe nume Adi care, în urma despărțirii de iubita lui, se mută în cartierul bucureștean Ferentari. În timp ce se ocupa cu documentarea unui doctorat despre manele, îl cunoaște pe Alberto, un fost pușcăriaș, cu care începe o relație romantică. Dacă v-a fost stârnită curiozitatea, filmul poate fi vizionat pe platforma HBO GO.

Două lozuri – una dintre cele mai de succes comedii produse vreodată în România, „Două Lozuri” prezintă povestea lui Dinel și Daniel Pompiliu, doi oameni simpli care joacă la Loto 6/49 și trec printr-o grâmadă de peripeții pe drumul lor către premiul cel mare. Printre actorii care au dat viață personajelor cele mai îndrăgite se numără Dragoș Bucur, Alexandru Papadopol, Dorian Boguță, Andi Vasluianu și Codin Maticiuc.

Poziția copilului – o adevărată bijuterie a cinematografiei românești, pelicula „Poziția copilului” a câștigat Ursul de Aur și premiul FIPRESCI în cadrul Festivalului Internațional de Film de la Berlin. Tema filmului este una cu adevărat dură, centrată pe iubirea unei mame pentru fiul ei. Acesta este un film care trezește emoții puternice în spectator, făcându-l în același timp să mediteze la amprentele pe care părinții le pot lăsa asupra dezvoltării și personalității copiilor. Filmul a fost lansat în martie 2013.

Filmul românesc este, de fiecare dată, o capodoperă. Acest lucru se datorează atât sensibilității și simțului artistic ridicat care caracterizează românii ca popor, cât și seriozității cu care tinerii regizori tratează problemele curente ale societății și le transformă în pelicule care prezintă viața reală cu bune și cu rele.

În articolul

(P) Filme românești incredibile pe care trebuie neapărat să le vezi

:
Share pe Facebook Share pe Whatsapp

PARTENERI

Catine.ro
Horoscopul zilei de 21 aprilie 2024. Racii se pot confrunta cu probleme în relația de cuplu. Află ce se întâmplă cu zodia ta
observatornews.ro
Alerte meteo de vreme severă imediată emise de ANM. Cod galben în mai multe zone din țară, în următoarele ore
a1.ro
Unde ar fi fost găsit soțul Mariei Roman, conform surselor Antena Stars. Bărbatul a fost dat dispărut pe 16 aprilie
HelloTaste.ro
Clătite de post cu apă minerală. Desertul perfect și ușor de preparat
Catine
Zodii care sunt foarte bune la vânzări. Nativii care au latura comercială în natura lor
useit.ro
O româncă se luptă cu Elon Musk în instanță. Numele ei e inscripționat pe mașinile Tesla: „Vreau să aibă decența să își ceară scuze”
as.ro
Cum a reacţionat cel care a preluat şefia clanului Corduneanu, după înmormântarea „Stăpânului Moldovei”
MediCOOL
Cele mai bogate alimente în fibre. Cum le poți consuma
Spynews
Selly, atac la adresa Oanei Roman: „Băgătoare de seamă, vorbește gura fără ea”. Vloggerul, cuvinte dure pentru vedetă
DeParinti
Trăsături de personalitate asociate traumelor din copilărie
MediCOOL
6 semne că ai deficit de progesteron. De ce este important acest hormon
HelloTaste
4 diete care ar putea să prevină semnele îmbătrânirii. Ce să consumi pentru un corp sănătos
x