Patru avertismente pe care propriul tau corp ti le trimite
Publicat pe 12.08.2010 la 16:03 Actualizat pe 13.08.2010 la 01:45
Organismul tau poate fi vulnerabil in fata bolilor, dar nu pentru ca nu te anunta din timp ce te asteapta ci pentru ca tu nu stii sa interpretezi semnalele pe care ti le da. Afla cum sa schimbi acest lucru si sa te aperi din timp impotriva eventualelor boli.
a) Inaltimea ta
Intotdeauna te-ai plans de inaltimea ta, dorindu-ti sa fii la fel de inalt/a ca modelele de pe podium, dar te-ai gandit vreodata ca centimetrii in minus ar putea fi salvarea ta?
Conform unui studiu publicat de Academia Nationala de Stiinte, daca ai mai putin de 1,60 ai putea sa apuci venerabila varsta de 100 de ani. Cercetatorii cred ca gena responsabila de protejarea organismului de procesul de oxidare a celulelor (proveniti din radiatiile care ne afecteaza zilnic) este legata cumva de gena care controleaza inaltimea.
Ce poti face pentru a-ti prelungi viata?
- sa previi bolile cardiovasculare, cauza numarul 1 a deceselor in tara, facand sport si antrenament de rezistenta
- consuma mai putine calorii, pentru a-ti incetini metabolismul si moartea celulelor. Incearca macar sa reduci cu 10% numarul de calorii inmagazinate de corp zilnic.
- mergi pe un regim alimentar colorat, adica plin de legume si fructe cu antioxidanti
- fa cel putin 30 de minute de exercitii, de trei ori pe saptamana
- asigura-te ca dormi minim 7 ore pe noapte pentru a-i permite corpului sa se regenereze si hormonului de crestere sa iti faca oasele mai rezistente si sa te mentina in forma
b) Mirosul
Un studiu publicat in Analele de Neurologie a evidentiat faptul ca persoanele care nu puteau simti aroma bananelor, lamailor, scortisoarei sau a altor produse din casa, sunt susceptibili de Parkinson. Motivul ar putea fi faptul ca aceasta boala degenerativa afecteaza mai inainte de toate, zona olfactiva. Pierderea mirosului poate avea loc cu 7 ani inainte ca boala sa iti fie confirmata de medic, asa ca este foarte important sa inveti cum sa previi acest lucru.
Ce poti face?
Cercetarile sugereaza ca acizii grasi Omega 3 pot creste rezistenta corpului la toxina care declanseaza simptomele de Parkinson. Omega 3 se gaseste in somon, creveti sau nuci.
c) Grosimea gleznei
Uite o veste care te va face sa te simti mai bine vara, cand porti rochite si pantaloni scurti: gleznele subtiri nu sunt decat o necesitate estetica, pentru ca din punct de vedere medical, persoanele care au glezne subiri sunt mai predispuse la infarct.
Cercetatorii francezi au descoperit ca femeile cu circumferinta gleznelor mai mica de 33 cm au risc marit de infarct. De ce? Se pare ca aceste femei puteau dezvolta placi carotide, care se pot rupe in bucatele. Din acest punct, acestea pot circula usor catre creier, unde pot intrerupe circulatia si provoca un infarct.
S-ar parea, insa, ca grasimea din spatele gleznei ar putea stoca acizii grasi ce se depun pe vasele de sange, tinandu-i departe de artera carotida.
Ce poti face?
Nu e cazul sa dai in dulciuri si grasimi, ci doar sa apreciezi faptul ca ai fost binecuvantata cu glezne groase. In plus, ceaiul verde s-a dovedit a fi o adevarata minune pentru organismul uman; consumat din belsug, el reduce semnificativ riscul de accidente vasculare.
d) Lungimea picioarelor
Britanicii au dovedit ca femeile cu picioare nu mai lungi de 70 cm, tind sa aiba enzime care indica afectiuni ale ficatului. Nu este vorba aici de faptul ca lungimea picioarelor afecteaza ficatul in mod direct, ci mai degraba picioarele scurte indica o nutritie slaba in copilarie, care in timp duce la probleme renale.
Ce poti face?
Protejeaza-ti ficatul prin reducerea consumului de alcool la un pahar de vin sau o bere pe zi. Nu strica sa introduci in dieta mai multe legume sanatoase pentru ficatul tau, cum este broccoli.
sursa : doctoroz.com
Sursa foto: itiswelllivingministries.com