WEEK-END plin de evenimente în Capitală! Ce poți face dacă rămâi în București

Publicat pe 28.04.2017 la 18:11 Actualizat pe 28.04.2017 la 18:28

Principalele evenimente din acest sfarsit de saptamana.

Dacă îți petreci week-endul în București, atunci nu strică să iei aminte la recomandări de mai jos. Sfârșitul de săptămână este unul bogat în evenimente!

Un spectacol coordonat de coregraful Răzvan Mazilu va fi prezentat vineri, începând cu ora 19.00, la Teatrul Odeon, pentru a marca Ziua Mondială a Dansului, sărbătorită în fiecare an pe 29 aprilie. Vor fi prezentate momente din spectacolele ”Un Tango Mas”, ”Romeo şi Julieta”, ”Babel”, ”Zic Zac”, dar şi creaţii originale, în premieră.

Tot vineri, de la ora 19.30, spectacolul ”Burlaci şi burlăciţe”, realizat în Laboratorul DENS, în regia Alessandrei Giuntini, după textul dramaturgului contemporan Hanoch Levin, va avea premiera la Teatrul Nottara din Bucureşti, la Sala George Constantin.

În cinematografele din ţară vor intra, în acest weekend, comedia ”Complet străini/ Perfetti sconosciuti”, de Paolo Genovese, recompensată cu premiul publicului la Festivalul de la Vilnius 2017, animaţia ”Bărzoiul Richard/ Richard the Stork”, regizată de Toby Genkel şi Reza Memari, şi drama ”Obsesia trecutului/ Unforgettable”, regizată de Denise Di Novi, cu Katherine Heigl şi Rosario Dawson în rolurile principale.

Documentarul ”Dincolo de zona de confort: Marina Abramović în Brazilia/ The Space in Between: Marina Abramović and Brazil”, regizat de Marco Del Fiol, care a avut premiera anul trecut la festivalul South by Southwest, va fi prezentat în avanpremieră sâmbătă, la Cinema Elvire Popesco, de la ora 17.00.

Sâmbătă seară, cântăreaţa australiană Natalie Imbruglia va susţine un concert acustic la Berăria H din Bucureşti. Categoria A de bilete este sold-out. Până sâmbătă, biletele disponibile au preţuri de 90 şi 120 de lei, urmând ca în ziua evenimentului să coste 100 şi 140 de lei. Accesul spectatorilor va fi posibil începând cu ora 20.00.

Tot sâmbătă, de Ziua Internaţională a Astronomiei, la Observatorul Astronomic ”Amiral Vasile Urseanu” va fi deschisă o expoziţie temporară dedicată planetei Jupiter, la ora 17.00, şi vor fi prezentate filme astronomice, până la ora 02.00. De asemenea, vor putea fi realizate desene în aer liber cu planeta Jupiter, iar în intervalul orar 20.00 – 02.00, se vor putea face observaţii astronomice nocturne. Intrarea este liberă.

Duminică, de Ziua Internaţională a Jazzului, începând cu ora 18.00, la sediul Green Hours, va fi vernisată expoziţia ”25 Unknown Portraits of American Jazz Giants”, de Edmund Höfer. Imaginile incluse, selectate şi prelucrate de muzicianul şi regizorul Hanno Hoefer, fiul fotografului de presă Edmund Höfer, sunt dedicate muzicienilor americani de jazz care au vizitat România în cadrul proiectului ”Ambasadorii Prieteniei”.

De la ora 19.00, va începe evenimentul ”Seară de Poezie şi Jazz”, la care sunt invitaţi Ioana Crăciunescu (poetă), John Betsch (tobe), Mircea Tiberian (pian) şi Michael Acker (contrabas). De la ora 20.30 va avea loc evenimentul ”Video Jazz Poems”, în cadrul căruia vor fi proiectate scurtmetraje realizate de artistul vizual Cildus şi dedicate poeţilor Ioan S. Pop, Traian T. Coşovei şi Cristian Popescu. Evenimentele fac parte din proiectul ”JAZZ+”, iniţiat de Green Hours jazz-café în colaborare cu Muzeul Naţional al Literaturii Române.

La Teatrul Naţional ”I.L. Caragiale” din Bucureşti poate fi văzută, între orele 14.00 - 18.30, expoziţia "Elementele naturii", care a fost vernisată, miercuri, de Principesa Sofia, cu 50 de fotografii cu peisaje din regiunea Bretania pe care fiica Regelui Mihai le-a realizat în ultimii doi ani.

În articolul

WEEK-END plin de evenimente în Capitală! Ce poți face dacă rămâi în București

:
Share pe Facebook Share pe Whatsapp

PARTENERI

Catine.ro
Horoscopul zilei de 29 aprilie 2024. Vărsătorii au probleme din cauza banilor. Află ce se întâmplă cu zodia ta
observatornews.ro
"Nu te mai satură Dumnezeu! Te ia dracu!". Copilă de 13 ani, călcată în picioare de două adolescente, în Roman. Martorii, amuzați copios
a1.ro
Femeile din aceste zodii vor fi marcate de succes în viața profesională. La ce vor fi nevoite să renunțe în luna mai 2024
HelloTaste.ro
Trei rețete de ouă umplute, perfecte pentru un platou festiv
Catine
Zodii care nu pot renunța la trecut. Nativii care aleg să trăiască din amintiri
useit.ro
Boala „zombie” care a trecut de la animale la oameni. Deja ar fi făcut 2 victime
as.ro
Care este singurul „moment de desfătare” al soţiei lui Dan Şucu. Diana Şucu a recunoscut totul: „Asta e rutina!”
MediCOOL
Hernia inghinală. Ce este, cauze, simptome și tratament
Spynews
Știrile Antena Stars. Oana Lis, încă un gest disperat pentru a face rost de bani. A scos la vânzare și crucea lui Viorel Lis. În ce stare este fostul primar
DeParinti
Cum poți ajuta copilul să treacă peste pierderea dinților de lapte. Sfaturi utile pentru orice părinte
MediCOOL
Băuturi bogate în potasiu. Cum îți pot completa dieta
HelloTaste
Pască pufoasă fără aluat. Cea mai simplă rețetă pentru Paște
x