Satul femeilor Rapunzel! Toate sătencele au lungimea părului demnă de Cartea Recordurilor

Publicat pe 10.11.2015 la 19:47 Actualizat pe 10.11.2015 la 20:02

Hangluo din China este localitatea unde toate femeile au părul foarte lung, fără excepţie.Aici trăiesc 120 de femei al căror păr măsoară aproxiamtiv 1,8 metri lungime, fiind cunoscut în lume ca satul femeilor Rapunzel.

Hangluo din China este localitatea unde toate femeile au părul foarte lung, fără excepţie,motiv pentru care a intrat în Cartea Recordurilor.

Aici trăiesc 120 de femei al căror păr măsoară aproxiamtiv 1,8 metri lungime, fiind cunoscut în lume ca satul femeilor Rapunzel, trimitere la personajul de poveste vestit pentru părul său extrem de lung.

Conform tradiţiei din satul Huangluo Yao din China, părul lung şi sănătos este o garanţie a longevităţii unei femei, a bunăstării şi un semn de noroc în viaţă. Tocmai de aceea, sătencele îşi îngrijesc părul ca ochii din cap, ceea ce presupune şi să-l spele în apa râului din zonă, un adevărat spectacol pentru cei care au privilegiul să ia parte la un astfel de moment.

Chinezoaicele din această zonă au voie să-şi tundă părul o singură dată în viaţă, când împlinesc 16 ani, înainte de a începe să-şi caute un soţ.

În articolul

Satul femeilor Rapunzel! Toate sătencele au lungimea părului demnă de Cartea Recordurilor

:
Share pe Facebook Share pe Whatsapp

Cele mai noi

Happy People • la 13:15
Imagine adorabilă cu Maite Perioni în copilărie. Cum arăta celebra vedeta când era doar un bebeluș
Happy People • la 01:19
Allisson Lozz, protagonista din “În numele iubirii”, renunță la cariera din cinematografie. Declarațiile actriței cu privire la motivul care a împins-o să ia această decizie
Happy People • la 00:48
Actorul din Rebelde, Roberto 'Puck' Miranda, s-a stins din viața la vârsta de 60 de ani
Happy People • ieri la 14:55
Dovada vie că talentul se transmite din familie. Marjorie de Sousa a lansat o piesă de Crăciun alături de fiul ei, Matias.
Happy People • ieri la 12:32
Aracely Arambula a descoperit elixirul tinereții. Cum arată la 45 de ani frumoasa actriță de telenovele
Happy People • ieri la 12:23
Sunt două dintre cele mai frumoase artiste ale Mexicului: Anahi și Maite Perroni pozează împreună pentru coperta unei celebre reviste