Specialiștii au dat verdictul! ACESTA este momentul când va avea loc sfârșitul lumii

Publicat pe 27.09.2016 la 16:33 Actualizat pe 27.09.2016 la 16:37

De-a lungul timpului, au apărut tot felul de ipoteze care anunțau sfârșitul lumii. De data asta, specialiștii susțin că omenirea va înceta, atunci când astrul solar își va încheia activitatea.

tardis.wikia.com

De-a lungul timpului, au apărut tot felul de ipoteze care anunțau sfârșitul lumii. De data asta, specialiștii susțin că omenirea va înceta, atunci când astrul solar își va încheia activitatea.

La fel ca orice altă planetă, Terra va fi distrusă la un moment dat. Fie că va intra în coliziune cu un alt obiect cosmic, fie că va fi înghiţit de o gaură neagră sau va fi bombardat de asteroizi, Pământul va trebui să îşi cunoască sfârşitul. Potrivit descoperă.ro, în eventualitatea în care niciunul dintre fenomenele menţionate anterior nu va avea loc, cercetătorii de la Universitatea din Sussex, Regatul Unit, susţin că totul se va termina atunci când astrul solar îşi va încheia activitatea.

Experţii spun că, la fiecare 1 miliard de ani, temperatura Soarelui creşte cu câte 10%. Acest fenomen determină evaporarea apei de pe suprafaţa Terrei şi acumularea ei în atmosferă. Aici, apa acţionează sub forma gazelor cu efect de seră, accelerând procesul de evaporare a apei din mări şi oceane.

Specialiştii estimează că, peste aproximativ 3,5 miliarde de ani, temperatura de pe Pământ va fi cu 40% mai mare decât cea actuală. Din acest motiv, apa din mări şi oceane va dispărea complet, gheţarii se vor topi, iar planeta noastră va avea o înfăţişare asemănătoare cu cea a lui Venus.

Soarele funcţionează în timp ce în miezul său atomii de hidrogen ard şi apar atomi de heliu. Pe parcurs ce astrul este saturat cu atomi de heliu, dimensiunile sale se reduc, iar reacţiile de fuziune nucleară din interiorul său sunt accelerate.

Cercetătorii spun că, peste aproximativ 4 sau 5 miliarde de ani, hidrogenul va dispărea din compoziţia Soarelui, iar acesta va începe să ardă heliu. Din acel moment, astrul va deveni un gigant roşu, îşi va pierde capacitatea de a susţine planetele pe orbita sa, iar obiectele cosmice fie sunt propulsate în spaţiul cosmic, fie se vor îndrepta spre Soare. Experţii susţin că, în oricare dintre cazuri, planeta noastră va fi distrusă.

Citește continuarea materialului aici!

În articolul

Specialiștii au dat verdictul! ACESTA este momentul când va avea loc sfârșitul lumii

:
Share pe Facebook Share pe Whatsapp

PARTENERI

Catine.ro
Horoscopul zilei de 26 aprilie 2024. Gemenii încep un proiect nou. Află ce se întâmplă cu zodia ta
observatornews.ro
Românii care vor primi 3 tipuri noi de vouchere de la locul de muncă. Ce condiţii trebuie să îndeplinească angajaţii
a1.ro
Ce legătură este între Anamaria Prodan și Gabriela Lucuțar. Impresara și Regina Întunericului se cunosc de mulți ani
HelloTaste.ro
Carne de porc cu legume la cuptor, perfectă pentru masa de Paște
Catine
Zodii norocoase în ziua de 26 aprilie 2024. Trei nativi care vor avea parte de reușite
useit.ro
De ce îți merge atât de greu telefonul. Experții au dezvăluit motivele reale
as.ro
Alexandra Stan s-a filmat fără sutien şi le-a pus o întrebare fanilor! Ce a vrut să afle excentrica artistă
MediCOOL
Ce este un RMN, când este indicat și cum te pregătești pentru el
Spynews
Locul accidentului în care a murit Mădălin din Olt a luat foc! Totul a fost distrus complet de flăcări: ”Din cauza...” / FOTO
DeParinti
5 semne că adolescentul este dependent de telefon
MediCOOL
Obiceiuri sănătoase pentru a trăi mult. Cum îți pot crește durata de viață
HelloTaste
7 condimente pentru carnea de miel. Ce nu trebuie să-ți lipsească pentru o masă delicioasă
x