Spune adio produselor făinoase! Rețete de POST delicioase pe care poți să le faci în Săptămâna Mare
Publicat pe 25.04.2016 la 10:56 Actualizat pe 25.04.2016 la 12:57
Foarte multe persoane respectă postul din Săptămâna Mare și își doresc să găsească rețete adecvate acestei perioade. În locul produselor făinoase, a cartofilor prăjiți sau a altor produse necorespunzătoare, îți propunem câteva variante sănătoase și delicioase.
Foarte multe persoane respectă postul din Săptămâna Mare și își doresc să găsească rețete adecvate acestei perioade. În locul produselor făinoase, a cartofilor prăjiți sau a altor produse necorespunzătoare, îți propunem câteva variante sănătoase și delicioase.
Mai jos ai câteva recomandări pentru această săptămână de post. Carmen Negoita îți spune ce preparate raw vegane poți consuma în aceste zile până de Paști, din ingrediente naturale și fără a fi gătite la foc. Sunt preparate pe care le poți face acasă ori pe care le poți comandă pentru a fi livrate acasă.
“Pentru mulți dintre noi este încă dificil să găsim preparate de post care să fie și diversificate de la o zi la altă, și bune la gust, sănătoase și prietene cu siluetă. Nu e tocmai bine să ne rezumăm la cartofi prăjiți, pateuri vegetale, pâine cu margarină și tot felul de produse din comerț cu aditivi", spune Carmen Negoiță, adeptă a stilului raw vegan.
Luni
Mic dejun: brânză de caju, crackers din fulgi de ovăz, fulgi de hrișcă, susan, târâte psyllium, mac, ulei de măsline, oregano, miere.
Prânz: salată verde, pastă de pătrunjel cu crackers
Gustare: cheesecake raw cu portocale și fructe de pădure
Cină: salată tabule din roșii cu pătrunjel
Marți
Mic dejun: milkshake energizant (din banană, curmale, caju, vanilie, scorțișoară, maca, lucuma) și baton energizant din caju, curmale, semințe de floarea soarelui, merișoare, goji, fulgi de ovăz, târâte psyllium.
Prânz: lasagna raw, guacamole și crackers
Gustare: tort raw cu ciocolată vegetală și căpșuni
Cină: supă de spanac
Miercuri
Mic dejun: smoothie de ananas, salată de crudități
Prânz: spaghete din dovlecel cu sos de roșii, pastă de măsline cu crackers
Gustare: budincă de chia
Cină: salată verde
Joi
Mic dejun: limonadă cu mentă, ghimbir și goji, pastă de măsline kalamata cu crackers
Prânz: pizza raw vegana
Gustare: milkshake energizant (din lapte de migdale)
Cină: supă de spanac, brânză de caju cu crackers
Vineri
Mic dejun: pastă de pătrunjel cu crackers, cupcake cu fructe de pădure
Prânz: Sushi raw, guacamole cu crackers
Gustare: cupcake cu fructe de pădure
Cină: salată de ciuperci
Sâmbătă
Mic dejun: brânză de caju cu crackers
Prânz: salată detoxifianta și hummus raw
Gustare: ciocolată caldă raw
Cină: salată proteica
Duminică:
În ziua de Paști, pentru a nu trece brusc la un meniu consistent cu ingrediente grele, de origine animală, puteți consumă cozonac raw vegan, care este senzațional și foarte sănătos.