CulTOUR
CulTour 2021: Carmen Ionescu vorbește despre marele său regret și lumea teatrului românesc

Publicat pe 08.04.2021 la 17:41. Actualizat pe 08.04.2021 la 17:59

Marea actriță Carmen Ionescu face parte din distribuția celui mai recent serial românesc, “Adela”. Actrița interpretează rolul Marthei, mama lui Paul Andronic (Mihai Călin), unul dintre personajele-cheie ale poveştii.

Carmen Ionescu în rolul Marthei în serialul Adela

TV Happy

Adela, în fiecare joi, de la 20:30, pe Antena 1!

Gazdele emisiunii CulTour, Criss și Vlad, i-au luat un interviu în exclusivitate doamnei Carmen Ionescu, în timpul unei pauze de la filmările pentru serialul Adela. Marea actriță a vorbit despre cel mai mare regret al său, părăsirea baletului, și despre emoția pe care o trăiește prin teatrul românesc.

Carmen Ionescu mărturisește cu melancolie că prima ei mare dragoste nu a fost teatru, ci baletul. Din nefericire pe vremea când marea actriță era copil posibilitatea de ați crea o cariera în balet era aproape imposibilă, dacă nu imposibilă.

Carmen Ionescu povestește cu emoție de începuturile carierei sale în teatrul românesc și de o întâlnire cu una dintre cele mai importante femei din viața sa, care i-a schimbat cursul în lumea actoriei. Marea actriță mărturisește că genul în care s-a simțit cu adevărat ea însăși a fost comedia, motiv pentru care a jucat multe comedii de-a lungul carierei.

Comedia îmi venea natural, era în simțirea mea. Acolo m-am simțit cel mai eu.

Regretele actriței Carmen Ionescu

Marea actriță a făcut partea din ultima seria a lui Amza Pellea, alături de care a avut onoarea de a studia timp de un an de zile. Pe vremea regimului comunist intrarea la Facultatea de Teatru era cu adevărat imposibilă, motiv pentru care Carmen Ionescu a fost nevoită să dea admiterea de 8 ori consecutiv. A avut o perseverență impresionantă, care a determinat-o să nu-și lase visul în urmă.

Când soțul meu mi-a spus că am reușit să întru, nu mai puteam. Nu am putut să mă mai bucur pentru că eram de-a dreptul secată de putere.

Actrița recunoaște că uneori trăiește anumite urme de regret, regretul că poate în primul ei domeniul de activitate, turismul, ar fi fost mai bine. Regretă faptul că și-a pierdut mulți ani din viață în care ar fi putut să joace pe marea scenă.

Pentru o femeie să pierzi ani din viață, mai ales când vrei să activezi în lumea teatrului, e ceva groaznic. Am sărit mai multe etape, nu am jucat de tânără.

Uneori simte nostalgia baletului, lipsa lui în viața sa. A iubit din tot sufletul baletul, deși actoria a fost mereu chemarea actriței. Marea actriță povestește că atunci când merge la Operă pentru spectacole de balet o încearcă tot felul de emoții. De multe ori plânge, acesta este și motivul pentru care preferă să meargă singură, ca un omagiu al zilelor de balet.

Cu toate acestea, este recunoascătoare pentru ce i-a oferit viața, deși a pierdut câțiva ani. Se bucură de fiecare moment și de cariera pe care a clădit-o în ani de zile, de multe ori se consolează cu gândul că “Așa a fost să fie. Toate cu un motiv”.

Nu rata serialul Adela, în fiecare joi, de la 20:30, pe Antena 1!

Citește și:
În articolul

CulTour 2021: Carmen Ionescu vorbește despre marele său regret și lumea teatrului românesc

:
Share pe Facebook Share pe WhatsApp