CulTOUR
CulTour 2021: Cum este Mihai Morar în rolul de tată

Publicat pe 09.03.2021 la 18:00. Actualizat pe 09.03.2021 la 18:34

Cu toții îl cunoaștem pe simpaticul Mihai Morar de la radio, dar puțină lume știe cum este el acasă, în rolul de tătic a trei fetițe. Așadar, a vorbit despre acest lucru, în cea de-a doua parte a interviului acordat emisiunii CulTour.

Mihai Morar a vorbit despre cum este în rolul de tată

Happy Channel

Mihai Morar este un adevărat model de familist convins. Are o căsnicie frumoasă și stabilă alături de Gabriela, care i-a fost cândva colegă la radio. Cei doi s-au căsătorit în 2006, iar doi ani mai târziu au venit pe lume și gemenele Mara și Cezara.

La vremea respectivă, prezentatorul de radio avea doar 27 de ani și încă se considera „un copil”. Se afla la început de drum, la începutul carierei sale de succes, iar vestea că va fi părinte l-a luat cam pe nepregătite.

„La început eram un copil care s-a trezit cu doi copii în casă, cu gemenele. Eram total nepregătit, dar cine este pregătit pentru a fi părinte?”, se întreabă el.

Jurnalistul a spus că ei nu îi înțelege pe acei oameni care se pregătesc intens pentru venirea pe lume a unui copil, spre exemplu prin apelarea la cursuri specializare. Mihai Morar spune că în cazul lui această nouă etapă a venit pur și simplu, iar viața și timpul le aranjează pe toate.

„Când m-am trezit că o să avem gemene eu eram la 20 și ceva de ani, cu capul în nori, visam radio. Nu aveam altceva în minte. Nu îmi puneam întrebări despre cum se cresc copiii sau cum să nu greșești ca părinte.”, a mărturisit Mihai Morar.

Mihai Morar dezvăluie cum este să fie tătic a trei fetițe

Îndrăgitul prezentator este însă mândru că a reușit să ofere familiei lui toate cele necesare. Are o casă și un venit sigur, astfel încât micuțelor sale nu le lipsește absolut nimic.

„Eu am crescut odată cu fetele mele. Șocul mai mare a fost când fetele erau deja crescute, erau mari aveau timpul lor, noi aveam timpul nostru de cuplu, iar după toată așezarea asta aparentă în casă, a venit vestea că o să avem încă un copil, fetele având deja 10 ani și ceva.”, își amintește el.

Gazda emisiunilor de radio povestește că a fost mai mult decât dacă ar fi luat-o de la capăt. El spune că fiecare copil este diferit, iar experiența anterioară nu a contat aproape deloc. Până la urmă fiecare individ este unic.

Mihai Morar a fost întrebat cum crede că va reacționa atunci când băieții vor apărea în viața fetițelor sale. El a povestit o întâmplare hazlie, dar care l-a pus pe gânduri și anume, cum fetițele lui au închiriat recent o bicicletă dublă în parcul Herăstrău.

Niște băieți le-au oprit și ar fi făcut glume pe seama lor. Își dă seama că la vârsta pe care o au, băieții deja manifestă interes în privința fetelor.

Pe de-o parte se arată resemnat cu ideea, dar afirmă că și-ar dori ca viitorul ginere să îi semene.

„Ce pot să fac? Nu sunt nici primul părinte care va trece prin asta. Sper ca fetele să caute figura asta a tatălui.(...) Dacă baza lor este sănătoasă, vor face o alegere sănătoasă. Foarte puțini reușesc din prima. Mai trebuie să și greșești în dragoste, să și suferi. Sper ca noi să le fi pregătit inclusiv pentru treaba asta.”, a spus jurnalistul.

Consideră că suferința în viață e inevitabilă, dar depinde de fiecare individ cât de bine reușește să facă față și să treacă peste greutăți.

Cheia fericirii nu este să deții lucruri

Cât despre carieră, Mihai Morar consideră că mereu a făcut lucrurile la momentul potrivit, iar „cheia fericirii nu este să deții lucruri”. Spre exemplu, recunoaște că i-a luat doi ani până să își lanseze podcastul, deși avea studioul pregătit și toată lumea îl întreba depre asta. Ca o lecție de viață, el încurajează pe toată lumea să trăiască prezentul și să se bucure de fiecare moment.

„Singurul lucru de care noi suntem siguri este momentul ăsta. Ceea ce s-a întâmplat nu mai există, ceea ce o să se întâmple s-ar putea să nu se mai întâmple.”, este de părere prezentatorul.

Citește și:
În articolul

CulTour 2021: Cum este Mihai Morar în rolul de tată

:
Share pe Facebook Share pe WhatsApp