Happy People
A murit actrița Helena Rojo la 79 de ani. Cine a fost vedeta de telenovele și care a fost cauza morții sale

Publicat pe 05.02.2024 la 11:23. Actualizat pe 05.02.2024 la 12:05

Helena Rojo a încetat din viață la vârsta de 79 de ani după o luptă împotriva cancerului. Actrița și-a jucat ultimul rol în timp ce era bolnavă.

Helena Rojo a fost una dintre cele mai îndrăgite actrițe de telenovele

Getty Images

Vestea că marea actriță de telenovele a încetat din viață a venit pe rețelele sociale din partea celor alături de care a muncit o viață întreagă. Ana Martin a fost printre primele vedete care a ăfuct anunțul public pe pagina personală de instagram. De asemenea, a apărut și un comunicat pe pagina regretatei Helena Rojo.

A murit actrița Helena Rojo la 79 de ani

Asociația Națională a Interpreților din Mexic a lăsat de asemenea un mesaj în memoria acesteia, dat fiind tragicul său final.

“ANDI comunică faptul că Helena Rojo a încetat din viață. O actriță cu o amplă traiectorie în teatru, cinema și televiziune. Este reamintită pentru participarea în proiecte precum El privilegio de amar și Abrazame muy fuerte.”, au scris aceștia. Născută în 1944 în Mexic, a debutat în lumea spectacolului în 1968 cu pelicula Los amigos. Printre producțiile celebre în care a jucat se numără “Amor Real”, “Cuna de lobos”.

View this post on Instagram

A post shared by Helena Rojo Oficial (@helena.rojo.oficial)

Și-a dedicat întreaga viață proiectelor pe micile ecrane și chiar în timpul filmărilor pentru telenovela Vencer la culpa aceasta a aflat că are cancer. Rosy Ocampo, producătoarea, a vorbit despre ultimele momente petrecute alături de marea actriță.

Citește și: Adela Noriega și Sofia Vergara au jucat împreună în telenovela “Fuego en la sangre”. Puțini își aduc aminte de scenele lor

“Am avut privilegiul de a lucra cu ea în această ultimă etapă. La jumătatea telenovelei a aflat că are cancer și era un cancer foarte avansat. M-a întrebat dacă poate să renunțe pentru că trebuia să înceapă tratamentul.”, a povestit aceasta. În cele din urmă, personajul său a revenit pe micile ecrane până la final. Pe plan profesional a avut o traiectorie incredibilă, iar pe plan personal a avut relații intense cu actori cunoscuți. Printre aceștia se numără și Juan Ferrara ( Rebelde).

Prima căsnicie a sa a fost la vârsta de 17 ani, însă niciodată nu a ținut să dezvăluie numele fostului său partener, arată elfinanciero.com.mx. Totul a durat doar cinci ani, din cauza diferenței de vârstă.

“Eu am rămas singură cu trei copii la 22 de ani.”, a spus vedeta. La acea vreme, a debutat pentru prima oară pe micile ecrane și au urmat numeroase proiecte. A jucat alături de Juan Ferrara în Misterio ( 1980) și au fost căsătoriți timp de 11 ani din 1976. După divorț, vedeta a menționat faptul că a fost nevoită să-și reia întreaga carieră de la capăt. La începutul anilor 2000 a fost vedeta cea care a notat cum s-a petrecut căsnicia cu Juan Ferrera și care au fost motivele despărțirii.

Care au fost telenovelele în care a jucat Helena Rojo de-a lungul timpului

Primele sale apariții pe micile ecrane datează din 1973 atunci când a interpretat-o pe Isaura în Extrano el su pueblo. Cu toate acestea, abia ani mai târziu au urmat proiecte memorabile. În producția Privilegio de Amar, Helena Rojo a jucat alături de Adela Noriega și Andres Garcia. A primit atunci premiul TvyNovelas pentru Cea mai bună actriță.

Citește și:

Printre alte proiecte se numără Abrazame muy fuerte alături de faimoșii Victoria Ruffo, Aracely Arámbula și Fernando Colunga. Amor Real alături de Adela Noriega, Fernando Colunga și Mauricio Islas este o adaptare a telenovelei Bodas de Odio, arată infobae.com.

În articolul

A murit actrița Helena Rojo la 79 de ani. Cine a fost vedeta de telenovele și care a fost cauza morții sale

:
Share pe Facebook Share pe WhatsApp