Happy People
Publicat pe 14.05.2023 la 12:38. Actualizat pe 14.05.2023 la 13:47
Thalia, un icon al senzualității și un reper în lumea cinematografiei și a muzicii, dar și un model pentru femeii, a vorbit despre puterea dominației feminine pe care vrea să o transmită prin munca sa. Artista a dezvăluit că a fost crescută insuflandu-i-se puterea energiei feminine, într-o lume în care bărbații au dominat tot timpul.
Într-un interviu pentru publicația Billboard ea a vorbit despre dominația feminină în care a fost crescută și cum a influențat-o pentru cine este astăzi. Thalia susține că a trăit în “matriarhat”, nicidecum patriarhat, dominație masculină.
Timpul a trecut, dar nu și intensitatea momentelor care au făcut-o pe Thalia cine este astăzi: "matriarhatul"
Potrivit informațiilor, matriarhatul este definit ca un sistem social în cadrul căruia femeile domină bărbații. Thalia a crescut doar cu mama și surorile sale, după ce tatăl lor s-a stins când Thalia avea doar 6 ani. Astfel că, legea în casă era făcută de către femei.
Întrebată cine a inspirat-o cel mai mult, ea a spus: “Mama mea! Yolanda Miranda de Sodi, punct. Lăsând la o parte sexul, sufletul acestei persoane era atât de puternic încât vorbea față în față cu orice bărbat, cu o siguranță și o forță care la acea vreme, în acel sistem patriarhal, era imposibilă. Și această femeie a mers împotriva curentului. De asemenea, suntem cinci surori. Tatăl meu a murit când aveam 6 ani, așa că am crescut într-un matriarhat. Totul era despre puterea femeii. Am gustat-o, am trăit-o în casa mea. Femeile pe primul loc, femeile deasupra”.
Te remarci, printre altele, pentru că ai ajutat multe femei în cariera ta, înregistrând cu artiști în ascensiune. De ce ați făcut acest lucru?
“Întotdeauna m-am simțit bine să o fac. Din punctul meu de vedere, suntem mai bune împreună. Dacă tu arăți bine, eu voi arăta mai bine. Dacă este bine pentru tine, este bine și pentru mine. Așa gândesc eu, și mai ales când vine vorba de artiste tinere, femei. Ele merg împotriva multor prejudecăți și, într-o industrie dominată de bărbați, este important pentru ele să aibă o altă femeie care să le susțină”.
Ați deschis uși care erau închise. A existat vreun moment deosebit de dificil? Îmi amintesc că am citit că, în adolescență, ați fost certată în direct de un prezentator TV.
“Da. Imaginați-vă sistemul patriarhal în care am trăit și care încă există. O fată care tocmai își lansase primul cântec, primul album, și dintr-o dată îți spun, în direct: "Ești ordinară, ești ieftină, cum poți să te machiezi așa?". Dacă ți s-ar întâmpla așa ceva acum, ai spune: "Uau, sunt milioane [de femei] în spatele meu, iar tu te oprești chiar aici." Dar la acea vreme exista un sistem care permitea totul și totul era normalizat”.
Anii ‘90 au însemnat pentru tânăra Thalia o perioadă gravată cu aur, un moment care a culminat cu ascensiunea sa pe plan mondial și succesul garantat, de parcă cineva pocnise din degete și lumea îi căzuse la picioare. Așa se vedea prin ochii oamenilor care o priveau înflorind, în spate, însă, s-au înscris ore de nesomn, muncă, greutăți, dar deopotrivă zâmbete, reușite și satisfacție.
Se năștea o stea puternic strălucitoare, care avea să împărtășească ani la rând de atunci din lumina sa. Milioane de oameni au râs și au plâns odată cu arta sa care trezea emoții intense și continuă în același ritm acerb. Bucuria pe care a oferit-o lumii s-a întors către ea direct proporțional, oferindu-i parcă la schimb un leac al tinereții veșnice, pentru că timpul pare să fi stat în loc pentru frumoasă artistă, care arată ca în primii ani când făcea cunoștință cu scena.