Secrete de bucatarie (1): eliminarea mirosurilor neplacute

Publicat pe 06.12.2010 la 13:30 Actualizat pe 06.12.2010 la 15:15

Nimeni nu le stie pe toate in bucatarie, nici macar cai mai renumiti bucatari-sefi din lume. De la mici secrete la adevarate sfaturi care te pot scoate din impas, lucrurile mai putin cunoscute din bucatarie pot salva multe lucruri. Cu o conditie: sa fie impartasite cat mai multor persoane.

Asa ca astazi primele astfel de secrete sunt oferite de Cristi Roman, editorul websiteului de lifestyle culinar Foodblog.ro. Secrete pentru cei care nu le stiau sau pentru cei care sunt in permanenta cautare de astfel de informatii care sa le faca viata mult mai usoara in bucatarie, acolo unde aburii si caldura ne fac viata asa de frumoasa.

Mirosurile din bucatarie

1. Otetul frecat pe palme si unghii indeparteaza mirosul de mancare. Apoi apa indeparteaza mirosul de otet.

2. Vesela din otel pur scot si ele mirosul de ceapa, usturoi sau peste din maini. Cum? Prin simpla frecare a mainilor de obiectele din otel pur de bucatarie.

3. Miroase tocatorul de lemn a usturoi sau a peste? Stropeste-l cu putina zeama de lamaie si lasa-l sa se usuce asa.

4. Marul taiat in doua absoarbe mirosurile tari din procesul de gatit. De exemplu, daca vrei ca mirosul puternic de la gatirea pestelui sa nu ajunga in toata casa, pune in tigaia de prajit o jumatate de mar sau lasa aceasta jumatate langa tigaie.

5. S-a facut fum sau miroase puternic a ars? Nimic mai simplu: pune la fiert un vas mic cu apa in care adaugi 3-4 felii de lamaie, scortisoara si nucsoara.

Multumit de primul episod al "secretelor de bucatarie? Asteapta-l atunci pe al doilea, cat de curand!

Foto: homes-designing.com

În articolul

Secrete de bucatarie (1): eliminarea mirosurilor neplacute

:
Share pe Facebook Share pe Whatsapp

PARTENERI

Catine.ro
Horoscopul zilei de 6 aprilie 2025. Taurii trebuie să fie atenți la convingerile lor. Află ce se întâmplă cu zodia ta
observatornews.ro
Ploi, lapoviţă şi ninsori, din această noapte. Se răceşte în majoritatea zonelor, la munte se va depune strat de zăpadă
a1.ro
Drama neștiută a lui Andy Van de Gucht din sezonul 15 Chefi la cuțite. Prin ce a trecut cuțitul de aur al lui Chef Richard
HelloTaste.ro
Cremă de banane și avocado. O combinație fină și catifelată
Catine
Ce se poate întâmpla în corpul tău dacă bei matcha în fiecare zi
useit.ro
Cercul albastru pe WhatsApp: ce înseamnă și de ce nu poți dezactiva noul simbol
as.ro
Cristi Borcea l-a dat de gol pe milionarul român care şi-a înşelat soţia timp de 16 ani: „Face asta în fiecare zi”
MediCOOL
La ce se folosește uleiul de cocos. Care sunt beneficiile și riscurile consumului pe termen lung
Spynews
Imagini savuroase cu Serghei Mizil în tinerețe! Cum arăta concurentul de la Asia Express la prima nuntă | FOTO
DeParinti
Fraze comune pe care tații le spun copiilor lor și care, de fapt, sunt forme de manipulare, potrivit specialiștilor
MediCOOL
Uleiul de rapiță: proprietăți, beneficii și riscuri
HelloTaste
Mâncare de urzici cu ouă ochiuri și mămăligă. Gust autentic de primăvară
close
x