5 greşeli de machiaj care te fac să arăţi obosită

Publicat pe 09.02.2015 la 10:42 Actualizat pe 09.02.2015 la 10:51

Unele alegeri pe care le faci în materie de machiaj te pot face să pari ca şi cum nu ai fi dormit o noapte întreagă. Chiar dacă te-ai odihnit suficient de mult, alegerile aparent minore îţi ruinează aspectul.

Unele alegeri pe care le faci în materie de machiaj te pot face să pari ca şi cum nu ai fi dormit o noapte întreagă. Chiar dacă te-ai odihnit suficient de mult, alegerile aparent minore îţi ruinează aspectul. Iată despre ce este vorba:

Nehidratarea tenului

Dacă vrei ca tenul să nu arate obosit dimineaţa, ai grijă ca, înainte de aplicarea machiajului, să îţi hidratezi foarte bine pielea. Pielea uscată accentuează semnele oboselii. Cel mai indicat ar fi să foloseşti o cremă hidratantă cu protecţie solară, indiferent de anotimp.

Aplicarea pudrei în exces

Tenul uscat şi foarte pudrat arată, de obicei, mai obosit spre deosebire de cel mixt şi foarte fin. Aşadar, apelează la pudră translucentă care va păstra strălucirea naturală a pielii, însă în aceeaşi măsură va reduce liniile fine şi ridurile.

Nuanţa greşită de anticearcăn

Cel mai bun lucru e să folosești puțin anticearcăn și să îl aplici cu o pensulă, spun experții în machiaj, pentru că așa se distribuie în mod egal. Și, important, nu îl folosi decât în locurile unde pielea e mai întunecată, nu peste tot sub ochi.

Blush-ul aplicat greşit

Aplicarea blush-ului din zona gurii, către urechi, pe limita exterioară a mandibulei, chiar şi în cantităţi foarte mici, amplifică lipsa de fermitate a pielii. Un truc instant care îţi face obrajii să pară mai ridicaţi este să aplici blush nu direct pe pomeţi, ci puţin mai sus.

Nuanţele de fard pământii

Culoarea fardului de pleoape poate avea efecte senzaţionale asupra privirii tale. Dar dacă nu le alegi corect, vei arăta obosită şi bătrână. Nuanţele deschise de maro, brun, dar şi cele care au un pigment roşu destul de puternic accentuează paloarea şi fac privirea să pară obosită.

În articolul

5 greşeli de machiaj care te fac să arăţi obosită

:
Share pe Facebook Share pe Whatsapp

PARTENERI

Catine.ro
Horoscopul zilei de 29 aprilie 2024. Vărsătorii au probleme din cauza banilor. Află ce se întâmplă cu zodia ta
observatornews.ro
"Nu te mai satură Dumnezeu! Te ia dracu!". Copilă de 13 ani, călcată în picioare de două adolescente, în Roman. Martorii, amuzați copios
a1.ro
Femeile din aceste zodii vor fi marcate de succes în viața profesională. La ce vor fi nevoite să renunțe în luna mai 2024
HelloTaste.ro
Trei rețete de ouă umplute, perfecte pentru un platou festiv
Catine
Zodii care nu pot renunța la trecut. Nativii care aleg să trăiască din amintiri
useit.ro
Boala „zombie” care a trecut de la animale la oameni. Deja ar fi făcut 2 victime
as.ro
Care este singurul „moment de desfătare” al soţiei lui Dan Şucu. Diana Şucu a recunoscut totul: „Asta e rutina!”
MediCOOL
Hernia inghinală. Ce este, cauze, simptome și tratament
Spynews
Știrile Antena Stars. Oana Lis, încă un gest disperat pentru a face rost de bani. A scos la vânzare și crucea lui Viorel Lis. În ce stare este fostul primar
DeParinti
Cum poți ajuta copilul să treacă peste pierderea dinților de lapte. Sfaturi utile pentru orice părinte
MediCOOL
Băuturi bogate în potasiu. Cum îți pot completa dieta
HelloTaste
Pască pufoasă fără aluat. Cea mai simplă rețetă pentru Paște
x