6 alimente pe care trebuie să le consumi pentru a avea un păr de invidiat!

Publicat pe 27.11.2014 la 13:36 Actualizat pe 27.11.2014 la 14:04

Așteptarea creșterii părului sau a unghiilor poate fi plictisitoare, iar dacă nu consumi nutrienții potriviți poate dura o veșnicie. De vreme ce atât unghiile cât și părul au nevoie de keratină, iată câteva alimente care te pot ajuta în rezolvarea problemelor de frumusețe

hepta

Așteptarea creșterii părului sau a unghiilor poate fi plictisitoare, iar dacă nu consumi nutrienții potriviți poate dura o veșnicie. De vreme ce atât unghiile cât și părul au nevoie de keratină, iată câteva alimente care te pot ajuta în rezolvarea problemelor de frumusețe.

1. Laptele - studiile au arătat că deficiențele de fier, zinc și proteine pot duce la căderea părului. Laptele este o sursă ideală pentru a-ți asigura aportul zilnic de proteine, calciu, vitamina D și biotină.

2. Ouăle - părul este alcătuit 97 la sută din proteine astfel încât ai nevoie să consumi alimente care sunt bogate în astfel de nutrienți, care ajută la regenerarea celulară. Poți opta pentru ouă.

3. Somonul - Omega 3 întărește firul de păr și împiedică unghiile să devină fragile. Acesta este bogat în biotină și vitamina B, care păstrează părul și scalpul sănătos.

4. Legumele verzi - spanac, napi sau varză ori oricare alte legume de culoare verde închis sunt pline de vitaminele C și A. Acestea sunt extrem de importante în producția de colagen, care construiește și întărește vasele de sânge. Vitamina C este importantă pentru absorbția fierului în timp ce vitamina A susține creșterea părului.

5. Portocalele și legumele galbene - morcovii, dovleacul sau cartofii dulci îți pot face nu doar unghiile să strălucească. Sunt bogate în antioxidanți, mai ales beta-caroten, care ajută la convertirea vitaminei A pentru o piele mai sănătoasă.

6. Apa - nu este un fruct sau o legumă, dar este extrem de importantă hidratarea pentru păr strălucitor și sănătos. Aceasta este cheia pentru buna funcționare a întregului organism.

În articolul

6 alimente pe care trebuie să le consumi pentru a avea un păr de invidiat!

:
Share pe Facebook Share pe Whatsapp

PARTENERI

Catine.ro
Horoscopul zilei de 29 martie 2024. Vărsătorii pierd sume importante de bani. Află ce se întâmplă cu zodia ta
observatornews.ro
Braşoveanul care îşi vinde cu 25.000 de euro garajul din lemn dezvăluie ce oferte a primit. "Sunt în discuţii cu două persoane"
HelloTaste.ro
Baghete crocante cu miez pufos. Rețetă din bucătăria franțuzească
Catine
4 zodii care își schimbă complet viața în aprilie 2024. Află ce le rezervă astrele
useit.ro
Ce înseamnă Wi-Fi, de fapt. Puțini știu de unde vine denumirea
as.ro
Horaţiu Moldovan şi-a făcut publică relaţia cu fosta iubită a lui Dragoş Nedelcu! Primele imagini cu cei doi sărutându-se!
MediCOOL
Câți pași este indicat să faci într-o zi. De ce se recomandă să mergi pe jos mai mult
Spynews
Imagini dureroase de la înmormântarea Andreei, studenta ucisă de Mirel în Timișoara. Familia și prietenii și-au luat rămas bun de la ea / VIDEO
DeParinti
Produse cosmetice care pot afecta sănătatea fătului. La ce să fii atentă dacă ești însărcinată
MediCOOL
Fibromul uterin: cauze, simptome și tratament
HelloTaste
5 rețete cu sparanghel pentru toate gusturile. Te vei bucura de ele primăvara aceasta
x