Pregătirea tenului pentru primăvară (I): demachiere, gomaj și hidratare

Publicat pe 09.04.2015 la 13:38 Actualizat pe 16.04.2015 la 15:19

Vânt, ploaie, uneori ninsori. Apoi soare, vânt uscat, din nou, la patru ore distanță burniță. Cald în birou, aer condiționat. Simți cum ți s-a uscat deja tenul? Și nouă! Drept pentru care, ne-am gândit să vorbim cu un expert cosmetician.

hepta.ro

Vânt, ploaie, uneori ninsori. Apoi soare, vânt uscat, din nou, la patru ore distanță burniță. Cald în birou, aer condiționat.

Simți cum ți s-a uscat deja tenul? Și nouă! Drept pentru care, ne-am gândit să vorbim cu un expert cosmetician despre cum e indicat să ne îngrijim pielea, primăvara.

Am aflat de la Lizi Șerbănescu, psihoestetician la Estetic Studio că pachetul complet de îngrijire merge pe trei zone mari:

Astăzi vorbim despre piele: o mulțime de informații utile, bine structurate, pe care vi le prezentăm în speranța că vă vor ajuta și vă vor determina să vă acordați ora de răsfăț :).

PAS 1: Demachierea

Indiferent de vreme, este recomandată să fie făcută zilnic, chiar dacă sunt zile în care nu aplici niciun produs de machiaj.Tenul tinde să acumuleze praf şi alte impurităţi din atmosfera și trebuie curăţat pentru a menţine aspectul sănătos şi luminos.

După ce demachiem, venim neapărat cu lotiunea tonică pentru că ajută la curăţarea în profunzime a pielii şi la revigorarea ei.

Apă minerală poate fi o alternativă, avantajul fiind o catifelare evidentă a pielii.

PAS 2: Exfolierea: gomaj sau peeling

Pielea se regenerează permanent, la fiecare 24 ore, celulele stratului cornos al epidermei, corneocitele (celule moarte) se detaşează rezultând o descuamare insesizabilă care în combinaţie cu praful, sebumul şi transipratia blochează porii până la mărirea acestora încetinind astfel procesul de oxigenare al ţesutului, porii deschişi reprezintând un teren propice pentru dezvoltarea bacteriilor/ infecţiilor.

Gomajul presupune îndepărtarea celulelor din straturile superficiale ale pielii şi a unui eventual exces de sebum. Îmbunătăţeşte în timp textura tenului, şterge o parte din petele pigmentare şi estompează ridurile fine, induce regenerarea celulară, catifelează pielea și facilitează asimilarea substanţelor active din produse şi măşti.

Dar, folosită în exces această agreseză pielea, intensifică producţia de sebum, irită şi favorizează apariţia coşurilor; se execută de regulă o dată pe săptămâna, însă în funcţie de tipul de ten poate fi recomandată la un interval mai lung, până la o dată pe luna.

PAS 3: Hidratarea

Temperaturile scăzute din timpul iernii pot distruge primul strat al epidermei şi înlătura uleiurile naturale produse de piele, determinând uscarea în exces.

Dacă observăm că pielea este mai uscată atunci este recomandată folosirea unor creme şi măşti puternic hidratante, specifice fiecărui tip de ten.

Pe Lizi Șerbănescu o GĂSIȚI pe PAGINA DE FACEBOOK ESTETIC STUDIO, ADICĂ AICI!

În articolul

Pregătirea tenului pentru primăvară (I): demachiere, gomaj și hidratare

:
Share pe Facebook Share pe Whatsapp

PARTENERI

Catine.ro
Horoscopul zilei de 25 aprilie 2024. Balanțele primesc o veste bună. Află ce se întâmplă cu zodia ta
observatornews.ro
Afacerea care înfloreşte în această perioadă. Preţurile variază între 30 şi 90 de lei
a1.ro
Ce legătură este între Anamaria Prodan și Gabriela Lucuțar. Impresara și Regina Întunericului se cunosc de mulți ani
HelloTaste.ro
De ce se lasă cozonacul după coacere. Pași esențiali pentru un cozonac perfect
Catine
Mercur iese din retrograd pe 25 aprilie. Ce urmează pentru zodii
useit.ro
Telefonul care a întrecut iPhone-ul cu o funcție inedită. Ce poate face
as.ro
Fosta soţie a lui Cristi Borcea, „transformare” spectaculoasă la 54 de ani: „Nu-mi propun să întoarcă bărbații capul după mine!”
MediCOOL
Tomografia computerizată (CT): ce este, când este indicată și cum te pregătești pentru ea
Spynews
Nume sărbătorite de Sf. Gheorghe. Cui îi spunem la mulți ani pe 23 aprilie
DeParinti
Cele mai periculoase activități pentru copii. Cum îl poți ține în siguranță pe cel mic
MediCOOL
Proprietățile ceaiului de scorțișoară. Beneficiile acestei băuturi asupra sănătății
HelloTaste
Drob vegetarian cu ciuperci și orez. O rețetă delicioasă de post
x