Sarea, ingredientul minune în ritualul tău de frumuseţe! Iată 5 moduri în care o poţi folosi!

Publicat pe 28.10.2014 la 13:55 Actualizat pe 28.10.2014 la 13:59

Organismul uman conţine aceeaşi concentraţie de minerale şi nutrienţi ca apa de mare, aşa că nu este de mirare faptul că sarea este aliatul nostru atunci când vine vorba despre protejarea si revigoararea pielii. Cel mai folosit tip de sare pentru tratamente de frumuseţe este sarea de mare! Uite cum o poți folosi în beneficiul tău:

Organismul uman conţine aceeaşi concentraţie de minerale şi nutrienţi ca apa de mare, aşa că nu este de mirare faptul că sarea este aliatul nostru atunci când vine vorba despre protejarea si revigoararea pielii. Cel mai folosit tip de sare pentru tratamente de frumuseţe este sarea de mare. Uite cum o poți folosi în ritualul tău zilnic de frumuseţe:

Gomaj pentru corp cu sare de mare

Sarea este un exfoliant natural care elimină celulele moarte ale pielii. În plus, mineralele ajută la hidratarea şi regenerarea pielii.

Reţetă: Amestecă 300 de grame de sare cu 100 de mililitri de ulei de măsline presărat la rece, până când obţii o pastă cu o consistenţă densă. Masează corpul cu această pastă în timpul duşului, folosind mişcări circulare, şi vei obţine o piele curată şi extrem de fină.

Sare de baie

Sarea de mare absoarbe bacteriile, germenii şi toxinele, curăţând pielea în profunzime. După o baie cu sare, vei observa că pielea ta va căpăta un aspect neted şi luminos. Totodată, magneziul din sarea de mare are capacitatea de a reduce retenţia de apă din organism.

Reţetă: Adaugă un sfert dintr-o cană cu sare de mare in cada plină cu apă caldă şi amestecă până când sarea va fi dizolvată. Stai în cadă timp de 15 – 30 de minute.

Sarea pentru păr gras şi mătreaţă

Sarea stimulează circulaţia pentru scalp sănătos, absoarbe sebumul în exces şi hidratează, eliminând mătreaţa.

Reţetă: Pentru ca părul gras să fie mai strălucitor, adaugă o linguriţă de sare în şampon. Dacă ai mătreaţă, presară una sau două linguriţe de sare pe scalp. Folosindu-ţi degetele umezite în apă, masează-ţi uşor scalpul timp de 10 – 15 minute. Spală-ţi apoi părul aşa cum o faci în mod normal, iar rezultatele nu vor întârzia să apară.

Sarea, înălbitor natural pentru dinţi

Fiind abrazivă şi o importantă sursă de fluor, sarea înălbeşte in mod natural dinţii şi elimină petele. În plus, ea acţionează ca un dezinfectant, eliminând bacteriile ce pot cauza respiraţia urât mirositoare.

Reţetă: Înmoaie periuţa de dinţi în apă, presară puţină sare pe ea şi spală-te normal pe dinţi. Dacă simţi că gustul este prea intens, adaugă şi un strop de pastă de dinţi.

Sarea pentru tratarea acneei

Sarea ajută la curăţarea porilor în profunzime, elimină bacteriile şi reglează nivelul sebuumului, devenind un aliat de nădejde pentru combaterea acneei.

Reţetă: Amestecă o linguriţă de sare într-o ceaşcă de apă într-o sticlă cu pulverizator, până când sarea se topeşte complet. Aplică pe pielea uscată şi curată, timp de două ori pe zi, evitând contactul cu ochii.

În articolul

Sarea, ingredientul minune în ritualul tău de frumuseţe! Iată 5 moduri în care o poţi folosi!

:
Share pe Facebook Share pe Whatsapp

PARTENERI

Catine.ro
Horoscopul zilei de 30 martie 2024. Leii se îndrăgostesc. Află ce se întâmplă cu zodia ta
observatornews.ro
Vremea 1 - 29 aprilie 2024. Începem săptămâna cu 31 de grade Celsius. Meteorologii se așteaptă la cel mai călduros 1 aprilie din ultimii ani
a1.ro
Enrique Iglesias a publicat pe pagina sa oficială de Facebook un clip video cu Ramona Olaru și cu magicianul Robert Tudor
HelloTaste.ro
Ciorbă de ștevie cu zeamă de varză, mai gustoasă și mai sănătoasă
Catine
Horoscopul dragostei pentru luna aprilie 2024. Balanțele își regăsesc liniștea în relațiile de cuplu
useit.ro
Ce înseamnă Wi-Fi, de fapt. Puțini știu de unde vine denumirea
as.ro
Un milionar român a răbufnit şi a anunţat că e gata să facă un gest extrem: „Asta nu înseamnă că nu îmi iubesc ţara!”
MediCOOL
Ce efecte are combinația de magneziu și zinc, potrivit specialiștilor
Spynews
Imagini dureroase de la înmormântarea Andreei, studenta ucisă de Mirel în Timișoara. Familia și prietenii și-au luat rămas bun de la ea / VIDEO
DeParinti
Obiecte de uz casnic care pot fi periculoase pentru un copil curios. La ce anume ar trebui să fii atentă dacă îți dorești un mediu sigur
MediCOOL
Remedii naturale care te pot scăpa de mătreață. Cum le poți aplica eficient
HelloTaste
Cartofi aurii în crustă de mălai. Rețetă simplă și delicioasă, de post
x