Stil personal. Alege hainele în funcție de silueta ta
Publicat pe 12.08.2014 la 11:34 Actualizat pe 08.09.2014 la 13:15
Privește-te în oglindă și fii realistă cu felul în care arăți. Trebuie să știi ce tip de silueta ai. Cunoscând forma corpului tău vei putea să stabilești anumite reguli generale pentru a alege acele haine și accesorii care te avantajează cel mai mult pe tine
Privește-te în oglindă și fii realistă cu felul în care arăți. Trebuie să știi ce tip de silueta ai. Cunoscând forma corpului tău vei putea să stabilești anumite reguli generale pentru a alege acele haine și accesorii care te avantajează cel mai mult pe tine. Purtând hainele potrivite pentru tipul tău de corp, vei putea crea o siluetă proporționată, armonioasă, un trup feminin echilibrat.
Trebuie să recunoaștem că majoritatea dintre noi nu avem acea formă ideală de tip clepsidră, dar asta nu înseamnă că nu putem crea impresia unei astfel de siluete. Proporțiile dintre lățimea umerilor, circumferința bustului, a taliei și a șoldurilor, stabilesc tipurile de silueta: silueta clepsidră, silueta pară, silueta măr, silueta dreptunghi și silueta triunghi inversat.
Silueta pară sau triunghi
Șoldurile și coapsele sunt punctul central al siluetei tale.Partea superioară a corpului este vizibil mai subțire decât șoldurile. Ai bustul mic, șoldurile proeminente, umerii sunt de obicei înguști iar talia este bine definită.
Strategii de stil
Scopul tău este să echilibrezi silueta, creând impresia că partea superioară a corpului este mai voluminoasă. Trebuie să dai aspectul unor umeri mai largi și a unui bust mai mare. Joacă-te cu partea de sus a corpului! Echilibrează-ți formele adăugând volum și lățime în partea superioară. Atunci când îți alegi hainele, ai grijă să le eviți pe cele care evidențiază și mai mult șoldurile.
Recomandări
Poartă orice pune accent pe umeri: epoleți, volane, umeri falși.
Decolteul în formă de bărcuță, rochii fără bretele, topuri cu detalii care atrag atenția: jabouri, volane, pliseuri în zona bustului, buzunare, imprimeuri cu dungi orizonatale, culori tari, materiale lucioase.
Pantalonii trebuie să fie drepți, pe picior, evazați, largi. Alege întotdeauna pantaloni sau fuste în culori închise, păstrând nuanțele deschise pentru partea de sus a corpului. Jachete și cardiganuri scurte, deasupra șoldurilor. Poți să încerci lenjeria intimă modelatoare, ce îți va strânge șoldurile făcându-le să pară mai mici. Cât despre accesorii, mizează pe coliere statement și cercei lungi care atrag atenția asupra feței tale.
Evită fusta tip lalea, volane și buzunare ample pe șolduri, haine mulate în partea de sus a corpului, fusta cloche sau pantaloni conici.
Silueta măr
Bustul tău este generos, umerii sunt lați, talia puțin sau deloc definită, șolduri și coapse destul de pline, dar mai înguste decât partea superioară a corpului și picioare subțiri.
Strategii de stil
Scopul tău este de a crea o siluetă alungită, de a alege ținute care maschează abdomenul și creeaza impresia unei talii bine definite. Creează o talie mai subțire. Adaugă volum și lățime părții inferioare și șoldurilor, alungește-ți talia, atrage atenția asupra decolteului și a picioarelor.
Recomandări
Poartă decolteu adânc în formă de V pentru a alungi gâtul și pentru a-ți evidenția bustul. Rochiile cu tăieturi sub sâni creează impresia de talie subțire, rochii stil empire.
Fuste voluminoase în forma A echilibrează silueta adăugând volum șoldurilor. Topurile uni în culori închise în special negru, bleu-marin, maro și gri închis creează un efect instant de subțiere a bustului. Corsetele și lenjeria modelatoare, care purtate pe sub haine, îți vor modela frumos silueta.
Alege pantaloni largi sau evazați, drepți, din materiale grele, ce cad pe lângă corp, haine fără pliseuri și pense, gulere mari care atrag privirea spre umeri, cercei și coliere care atrag atenția asupra feței, pantofi cu toc în culori deschise, genți cât mai mici. Imprimeurile permise sunt dungile verticale, deoarece alungesc silueta. În cazul acestui tip de siluetă, nu se marchează niciodată talia.
Evită materialele care se mulează pe corp, topuri largi care îți exagerează proporțiile imprimeurile mari, bluze baby doll, jeansii skynny, curele late, haine cu pliuri și pense, încrețituri,volane, fuste și pantaloni strâmți sau conici, balerini sau încălțămintea fără toc.
Silueta clepsidră
Este considerată ideală datorită proporțiilor sale: partea de sus și de jos a corpului se află în echilibru. Talia subțire este foarte bine definită, iar linia bustului este egală cu cea a șoldurilor.
Strategii de stil
Pune-ți în valoare corpul folosind talia drept punct central. Hainele trebuie să îți contureze silueta și să păstreze proporțiile umerilor și șoldurilor. Scopul este să îți accentuezi formele și să subliniezi talia.
Recomandări
Poartă rochii ce urmează linia corpului, bine marcate în talie, rochii petrecute, orice tip de fustă cu talie înaltă, fusta cloche, plisată, conică, creion, fusta tip lalea, fusta în forma de A, pantaloni evazați sau drepți, skinny, pantaloni cu talie joasă, cămăși și sacouri cambrate, decolteu adânc în V, decolteu rotund sau sweetheart, centuri late și subțiri în jurul taliei, materiale moi.
Evită materialele rigide, materialele voluminoase precum catifeaua, fuste cu pliuri deschise. Rochia scurtă nu trebuie să fie și decoltată. Evidențiază o singură parte a corpului.
Silueta dreptunghi: umerii, talia și șoldurile sunt de aproximativ aceeași lățime, bustul este mic spre mediu iar talia este foarte puțin sau deloc definită.
Strategii de stil
Scopul este să creezi iluzia unei talii, transformându-ți corpul într-o siluetă proporționată de tip clepsidră, prin adăugarea volumului atât în partea superioară cât și în cea inferioară a corpului. Având surplus de volum în jurul taliei, aceasta este zona în care trebuie să te concentrezi cel mai mult.Volumul va fi distribuit în partea de sus și de jos în mod egal.
Recomandări
Poartă cămăși și topuri care creează volum în zona bustului, precum volane, pliuri, încrețituri, aplicații, broderii, paiete, umeri falși, epoleți, detalii care scot în evidență umerii, topuri și rochii cu mâneci scurte sau fără mâneci, decolteu rotund, în formă de V sau U, croiala cambrată, jachete cambrate până la nivelul taliei, jachete peplum, topuri baby doll, fuste largi, cloche, în formă de A, pantaloni largi, evazați, jeansii skinny cu talie joasă, centuri late în jurul taliei, ținuta monocromă cu centura în culoare puternică, elemente grafice, blocuri de culoare – aceeași nuanță de sus până jos.
Evită pantaloni și fuste cu talie înaltă, curele subțiri, decolteu adânc, materiale care se mulează pe corp.
Silueta triunghi inversat
Umerii și bustul sunt mai voluminoși, șoldurile înguste și talia bine definită.
Strategii de stil
Conturează partea inferioară a corpului și distrage atenția din zona umerilor. Poartă haine care adaugă volum și lățime în jurul șoldurilor, pentru a crea o siluetă echilibrată.
Recomandări
Poartă rochii cambrate care se evazează în talie, fuste și rochii în formă de A, bluze cu mâneci drepte, mâneci trei sferturi, decolteu adânc și mediu în V sau U, pliuri, crețuri, bie-uri, cloche-uri, buzunare laterale, volane, cămăși bărbătești, costume cu croi masculin, pantaloni evazați, topuri și sacouri în culoare mai închisă decât cea a fustelor și pantalonilor, materiale vaporoase.
Evită materialele rigide, voluminoase, gulere mari, topuri cu umeri proeminenți, coliere mari, fuste și pantaloni conici.
Nu te ascunde în spatele hainelor! Atrage atenția asupra celor mai bune părți ale corpului tău și pune în umbră imperfecțiunile. Dacă vei știi ce anume te avantajează și ce nu, îți va fi mult mai ușor să mergi la cumpărături, pentru că vei ști exact în ce direcție să te îndrepți și ce ar trebui să cumperi. Atitudinea cu care porți o haină distrage atenția de la asimetrie si imperfecțiuni si va scoate in evidență cele mai bune atribute ale tale.
Citește și Mesaj feminin
Pe Ellida Toma o găsești pe Facebook și pe siteul oficial!
"Explorez tehnici noi, tipare și reguli noi de construcție. Iubesc culoarea și contrastul, transparențele. Pun accent pe calitate, și, de aceea controlez fiecare piesă, de la schița inițială până la crearea propriu-zisă, pentru a asigura perfecțiunea și rafinamentul detaliilor."