Tipuri de pantaloni – Ce model de pantaloni te avantajează?

Publicat pe 25.08.2020 la 14:43 Actualizat pe 25.08.2020 la 14:59

Pantalonii au fost inițial croiți pentru bărbați, devenind un simbol al masculinității.

Tipuri de pantaloni – Ce model te avantajează?

Tipuri de pantaloni – Ce model te avantajează?

profimedia

Pantalonii au fost inițial croiți pentru bărbați, devenind un simbol al masculinității. Treptat, aceștia au fost adoptați și de femei, devenind în prezent nelipsiți din garderoba acestora. Prima pereche de pantaloni pentru femei a fost creată de Coco Chanel în anii 1920.

Astăzi, reprezentantele sexului frumos pot purta pantaloni oriunde și cu orice ocazie, fie că vorbim despre mersul la birou, festivități și alte evenimente.

De regulă, femeile aleg să poarte pantaloni pentru că sunt confortabili și versatili. Printre modelele existente putem enumera culotte, șalvari, clasici, jeanși, chino, colanți, fusta-pantalon etc.

Atunci când alegi pantalonii potriviți pentru tine, trebuie să ții cont de formele tale, înălțime și stilul vestimentar, pentru a-i putea asorta cu alte elemente din garderobă. Nimănui nu trebuie să îi lipsească o pereche de pantaloni negri din garderobă.

Tipuri de pantaloni

1.Pantalonii drepți

Acest tip de pantaloni sunt potriviți pentru o siluetă în formă de măr, adică picioare lungi și o talie nedefinită. Pantalonii drepți nu vor adăuga volum siluetei tale. Acești pantaloni sunt potriviți și pentru silueta în forma de dreptunghi.

2.Pantalonii evazați

Acești pantaloni sunt potriviți pentru o siluetă în formă de triunghi (șolduri mai late decât umerii și talie definită). Talia subțire este un atuu pentru o astfel de siluetă și trebuie pusă în valoare cu ajutorul unor pantaloni cu talie înaltă.

3.Pantalonii conici

Pentru o siluetă în formă de clepsidră se vor potrivi pantalonii conici. Poți purta pantaloni cu talie foarte înaltă pentru a pune în valoare talia bine definită.

4.Pantaloni cu pense

Pantalonii cu pense, cu talie înaltă, sunt potriviți pentru o siluetă în formă de triunghi inversat. Acest tip de siluetă presupune umeri mai lați decât șoldurile.

Modele de pantaloni

1.Pantalonii Cropped – Sau pantalonii trei sferturi au o formă feminine. Pantalonii cropped pot fi și ei bufanți, țigaretă sau drepți. Îi poți asorta cu pantofi cu toc, sandale cu multe curele sau balerini.

2.Pantalonii Clasici – Sunt de obicei purtați în medii formale. Croiala lor poate fi diferită, de la largi la aproape mulați.

3.Palazzo – Sau fusta-pantalon sunt genul de pantaloni extrem de vaporoși, fiind foarte în vogă în anii 60-70.

4.Leggings – Sau cunoscuții colanți ceva mai groși, dar foarte strâmți, sunt potriviți pentru mediile relaxate și nu sunt recomandați de purtat la service sau la școală.

5.Pantalonii Chino – Acest tip de pantaloni sunt corespondenții celor bărbătești, fiind foarte confortabili și ușori. Îi poți potrivi cu o pereche de pantofi Oxford și o curea colorată.

6.Pantalonii Cargo – Sunt asemănători cu cei chino ca formă, doar că au buznare laterale voluminoase și mai multe fermoare. Pot fi purtați cu botine și chiar sneakerși.

7.Jeanși – Aceștia sunt probabil cei mai populari pantaloni, nelipsiți din garderoba unei femei.

Sursă: albertizabella.ro

Citește și: 6 piese vestimentare de care ai nevoie în garderoba ta Cu ce te incalti, in functie de eveniment

În articolul

Tipuri de pantaloni – Ce model de pantaloni te avantajează?

:
Share pe Facebook Share pe Whatsapp

PARTENERI

Catine.ro
Horoscopul zilei de 27 aprilie 2024. Gemenii traversează o perioadă plină de agitație. Află ce se întâmplă cu zodia ta
observatornews.ro
Cum poţi verifica dacă peştele din magazinele alimentare este proaspăt. Semnele de care trebuie să te fereşti
a1.ro
Cum l-a cucerit Yasmine pe Pepe și cum gestionează ei tensiunile din căsnicie. Artistul nu mai visa la o relație după divorț
HelloTaste.ro
Cu ce se ung cozonacii ca să iasă lucioși și perfect rumeniți. Secrete pentru un cozonac aspectuos
Catine
Horoscopul lunii mai 2024. Nativii vor găsi timp pentru dezvoltare personală și socială
useit.ro
Cosmonautul abandonat în spațiu. De ce au refuzat oficialii ruși să îl aducă înapoi pe Pământ pe Sergei Krikalev
as.ro
„Îndrăgostită!” Cum îşi răsfaţă Arpad Paszkany iubita cu 24 de ani mai tânără! Antonela, apariţie răvăşitoare în costum de baie
MediCOOL
Ce este hernia ombilicală. Cauze, evoluție și tratamente
Spynews
Știrile Antena Stars. Oana Lis, încă un gest disperat pentru a face rost de bani. A scos la vânzare și crucea lui Viorel Lis. În ce stare este fostul primar
DeParinti
7 semne că ai crescut cu părinți imaturi emoțional
MediCOOL
Beneficiile uleiurilor esențiale. Ce efecte pot avea asupra sănătății tale
HelloTaste
Friptură fragedă de curcan la cuptor. Rețeta perfectă pentru masa de Paște
x