În Ajun de Crăciun, Virgil Mănescu dă sfaturi despre alegerea vinului pentru mese festive, dar și pentru un cadou elegant

Publicat pe 24.12.2014 la 11:32

Maestru de ceremonii la “Hell’s Kitchen – Iadul Bucătarilor”, Virgil Manescu este un fin cunoscător al vinurilor și al poveștilor care se ascund în spatele acestei licori magice

Maestru de ceremonii la “Hell’s Kitchen – Iadul Bucătarilor”, Virgil Manescu este un fin cunoscător al vinurilor și al poveștilor care se ascund în spatele acestei licori magice.

1. Ce vin recomanzi pentru o masa de Craciun traditionala? Ce ar trebui sa puna romanii pe masa langa sarmale si cozonac?

Incep prin a pomeni cuvintele ce definesc in opinia mea sarbatorile de iarna: cumpatarea, modestia si smerenia. Pentru aceasta, romanul ar trebui sa treaca putin (chiar foarte putin) prin toata gama de bauturi ce definesc o masa festiva. Inceputul va fi unul usor, cu un aperitiv de tipul vinului spumant, mergand mai apoi pe vinurile albe tinere sau mature (dupa preferinta si caz), continuand cu vinurile rosii jucause sau cele cu personalitate puternica si inchizand cercul cu vinurile licoroase romanesti.

2. Dar in noaptea dintre ani? Cum alegem sampania, de exemplu?

Citandu-l pe Napoleon Bonaparte, care spunea despre sampanie: "Beau sampanie cand sunt invingator, pentru a sarbatori, dar beau si cand pierd, pentru a ma consola", afirm despre sampanie ca este cea mai versatila bautura obtinuta din struguri din cate exista. Motiv pentru care alegerea sampaniei este una simpla. Sampania este doar frantuzeasca, provenita din zona Champagne, cea mai nordica podgorie a Frantei, iar alegerea unei sticle tine cont in primul rand de buget si implicit de calitate. Pentru noaptea dintre ani mergem la sigur pe "casele" consacrate de sampanie de genul: Billecart-Salmon, Veuve Cliquot Ponsardine, Moet et Chandon, Ruinart, Bollinger, Lanson, Krug, Laurent - Perrier, si inchizand cu favorita Casa de sampanie a lui Napoleon Bonaparte "Don Perignon".

Citește continuarea AICI

În articolul

În Ajun de Crăciun, Virgil Mănescu dă sfaturi despre alegerea vinului pentru mese festive, dar și pentru un cadou elegant

:
Share pe Facebook Share pe Whatsapp

PARTENERI

Catine.ro
Horoscopul zilei de 19 ianuarie 2025. Gemenii sunt sfătuiți să scoată altruismul la iveală. Află ce se întâmplă cu zodia ta
observatornews.ro
Conceptul care se află într-un singur oraș din România. Primăria a investit un milion de euro: "Mai la îndemână"
a1.ro
Florin Salam, internat în spital! Soția manelistului le cere tuturor să se roage pentru el
HelloTaste.ro
Ciorbă de cartofi cu pipote de pui. Rețetă pentru un prânz consistent
Catine
Zodii care s-ar putea să aibă nevoie de bani până la finalul lunii ianuarie 2025. Nativii care au nevoie de sprijin financiar
useit.ro
Tesla a depășit Audi în 2024. Câte vehicule a vândut în 12 luni
as.ro
Ion Ţiriac, anunţul momentului despre lovitura de proporţii dată de David Popovici! Ce s-a întâmplat după controversa uriaşă în care a fost implicat
MediCOOL
Metode de îmbunătățire a antrenamentelor de fitness. Ce poți face pentru a te menține în formă
Spynews
Cum va arăta nunta lui Kamara și a Gabriellei Nastas. Cântărețul și-a cerut iubita în căsătorie în noaptea de Revelion
DeParinti
Cum să gestionezi crizele de furie ale copiilor în public: strategii utile pentru părinți
MediCOOL
Remedii naturale pentru a combate inflamația. Cum pot acționa împotriva simptomelor
HelloTaste
Chateaubriand. Cea mai fragedă friptură de vită, după o rețetă franțuzească
x