În Ajun de Crăciun, Virgil Mănescu dă sfaturi despre alegerea vinului pentru mese festive, dar și pentru un cadou elegant

Publicat pe 24.12.2014 la 11:32

Maestru de ceremonii la “Hell’s Kitchen – Iadul Bucătarilor”, Virgil Manescu este un fin cunoscător al vinurilor și al poveștilor care se ascund în spatele acestei licori magice

Maestru de ceremonii la “Hell’s Kitchen – Iadul Bucătarilor”, Virgil Manescu este un fin cunoscător al vinurilor și al poveștilor care se ascund în spatele acestei licori magice.

1. Ce vin recomanzi pentru o masa de Craciun traditionala? Ce ar trebui sa puna romanii pe masa langa sarmale si cozonac?

Incep prin a pomeni cuvintele ce definesc in opinia mea sarbatorile de iarna: cumpatarea, modestia si smerenia. Pentru aceasta, romanul ar trebui sa treaca putin (chiar foarte putin) prin toata gama de bauturi ce definesc o masa festiva. Inceputul va fi unul usor, cu un aperitiv de tipul vinului spumant, mergand mai apoi pe vinurile albe tinere sau mature (dupa preferinta si caz), continuand cu vinurile rosii jucause sau cele cu personalitate puternica si inchizand cercul cu vinurile licoroase romanesti.

2. Dar in noaptea dintre ani? Cum alegem sampania, de exemplu?

Citandu-l pe Napoleon Bonaparte, care spunea despre sampanie: "Beau sampanie cand sunt invingator, pentru a sarbatori, dar beau si cand pierd, pentru a ma consola", afirm despre sampanie ca este cea mai versatila bautura obtinuta din struguri din cate exista. Motiv pentru care alegerea sampaniei este una simpla. Sampania este doar frantuzeasca, provenita din zona Champagne, cea mai nordica podgorie a Frantei, iar alegerea unei sticle tine cont in primul rand de buget si implicit de calitate. Pentru noaptea dintre ani mergem la sigur pe "casele" consacrate de sampanie de genul: Billecart-Salmon, Veuve Cliquot Ponsardine, Moet et Chandon, Ruinart, Bollinger, Lanson, Krug, Laurent - Perrier, si inchizand cu favorita Casa de sampanie a lui Napoleon Bonaparte "Don Perignon".

Citește continuarea AICI

În articolul

În Ajun de Crăciun, Virgil Mănescu dă sfaturi despre alegerea vinului pentru mese festive, dar și pentru un cadou elegant

:
Share pe Facebook Share pe Whatsapp

PARTENERI

Catine.ro
Horoscopul zilei de 24 februarie 2025. Gemenii se gândesc la viitor. Află ce se întâmplă cu zodia ta
observatornews.ro
România, străbătută de cele mai mici temperaturi din ultimii şapte ani. Urmează cea mai geroasă noapte, cu temperaturi de -25 de grade
a1.ro
Cum arăta Raluca Bădulescu înainte să slăbească dramatic. La ce metode a apelat pentru a arăta ca acum
HelloTaste.ro
Pârjoale moldovenești. Una dintre cele mai populare rețete tradiționale
Catine
Cum să îmbunătățești igiena somnului pentru un stil de viață sănătos
useit.ro
Cercetătorii români au făcut o descoperire care poate rescrie istoria Europei. Ce au găsit în Munții Carpați
as.ro
Ianis şi Elena Hagi vor fi părinţi! Veste uriaşă în familia „Regelui”, la şapte luni de la nuntă
MediCOOL
Exerciții care încetinesc procesul de îmbătrânire. Te pot face să pari mai tânăr
Spynews
Primele declarații ale familiei lui Andrei Perneș, după înmormântare! Clipe sfâșietoare pentru sora lui: ”Încă aștept să te mai văd” | FOTO
DeParinti
Vârsta la care copiii sunt cei mai dificili: ce spun studiile și cum poți gestiona această etapă
MediCOOL
Test de infertilitate. Răspunde la 10 întrebări și află dacă ești la risc să nu poți avea copii
HelloTaste
Cheesecake cu sos de afine. Desert cremos, parfumat și irezistibil
x