10 ponturi utile in bucatarie
Publicat pe 18.01.2013 la 14:03 Actualizat pe 18.01.2013 la 14:59
Un pont la timpul lui poate scuti un dezastru in bucatarie sau poate chiar crea o aroma mai buna.
Noi avem 10 sfaturi pentru tine:
- Cel mai mult timp iti este ocupat de masurare si adunarea ingredientelor. Daca stii ca o sa te apuci sa gatesti maine, ai grija si pregateste-ti bucataria, ustensilele si ingredientele din aceasta seara.
- Cu cat produsul pus la cuptor pentru coacere este mai mic, cu atat timpul trebuie sa fie mai scurt si temperatura mai mare.
- Depoziteaza mirodeniile in locuri reci, intunecate si uscate. Daca le tii aproape de caldura si umezeala ele isi vor pierde din aroma.
- Daca gatesti o masa importanta nu incerca si o reteta noua si ingrediente noi.
- Fierbe pastele un minut mai putin decat scrie pe instructiunile din pachet si apoi fierbe-le in sosul in care urmeaza sa fie servite - vor avea un gust mai intens
- Dupa ce tai usturoi, freaca-ti mainile de chiuveta, daca este din otel inoxidabil, pentru 30 de secunde inainte de a te limpezi pe maini si mirosul o sa dispara mai usor de pe maini.
- Pentru ca sosurile pe baza de maioneza sa nu mai fie asa de grele poti sa inlocuiesti jumatate din cantitatea necesara cu iaurt grecesc.
- Cand taiati verdeturi, puneti pe tocator un pic de sare, in felul acesta nu se vor mai imprastia.
- Atunci cand ai de gand sa faci cozonaci sau alte aluaturi care trebuie sa creasca, scoate ouale si untul si lasa-le peste noapte in bucatarie pentru a ajunge la temperatura camerei inainte de a le folosi.
- Cand faci pui pe sticla la cuptor, pune in loc de sticla o cutie de bere (nu uita sa o deschizi). In felul acesta carnea de pui o sa absoarba vaporii de bere si o sa devina mai frageda.
foto: www.foodnetwork.com