10 ponturi utile in bucatarie

Publicat pe 18.01.2013 la 14:03 Actualizat pe 18.01.2013 la 14:59

Un pont la timpul lui poate scuti un dezastru in bucatarie sau poate chiar crea o aroma mai buna.
Noi avem 10 sfaturi pentru tine:
  1. Cel mai mult timp iti este ocupat de masurare si adunarea ingredientelor. Daca stii ca o sa te apuci sa gatesti maine, ai grija si pregateste-ti bucataria, ustensilele si ingredientele din aceasta seara.
  2. Cu cat produsul pus la cuptor pentru coacere este mai mic, cu atat timpul trebuie sa fie mai scurt si temperatura mai mare.
  3. Depoziteaza mirodeniile in locuri reci, intunecate si uscate. Daca le tii aproape de caldura si umezeala ele isi vor pierde din aroma.
  4. Daca gatesti o masa importanta nu incerca si o reteta noua si ingrediente noi.
  5. Fierbe pastele un minut mai putin decat scrie pe instructiunile din pachet si apoi fierbe-le in sosul in care urmeaza sa fie servite - vor avea un gust mai intens
  6. Dupa ce tai usturoi, freaca-ti mainile de chiuveta, daca este din otel inoxidabil, pentru 30 de secunde inainte de a te limpezi pe maini si mirosul o sa dispara mai usor de pe maini.
  7. Pentru ca sosurile pe baza de maioneza sa nu mai fie asa de grele poti sa inlocuiesti jumatate din cantitatea necesara cu iaurt grecesc.
  8. Cand taiati verdeturi, puneti pe tocator un pic de sare, in felul acesta nu se vor mai imprastia.
  9. Atunci cand ai de gand sa faci cozonaci sau alte aluaturi care trebuie sa creasca, scoate ouale si untul si lasa-le peste noapte in bucatarie pentru a ajunge la temperatura camerei inainte de a le folosi.
  10. Cand faci pui pe sticla la cuptor, pune in loc de sticla o cutie de bere (nu uita sa o deschizi). In felul acesta carnea de pui o sa absoarba vaporii de bere si o sa devina mai frageda.

foto: www.foodnetwork.com

În articolul 10 ponturi utile in bucatarie:
Share pe Facebook Share pe Whatsapp
PARTENERI
Horoscopul zilei de 5 iulie 2025. Balanțele se gândesc la vacanță. Află ce se întâmplă cu zodia ta
Catine.ro
Horoscopul zilei de 5 iulie 2025. Balanțele se gândesc la vacanță. Află ce se întâmplă cu zodia ta
Nazare: "Deficitul, cauzat de creşterea de salarii şi pensii". Ce spune despre subvenţia partidelor
observatornews.ro
Nazare: "Deficitul, cauzat de creşterea de salarii şi pensii". Ce spune despre subvenţia partidelor
Cine e și cum arată noua iubită a lui Bogdan Cîrlan, fostul concurent de la Insula Iubirii sezonul 7
a1.ro
Cine e și cum arată noua iubită a lui Bogdan Cîrlan, fostul concurent de la Insula Iubirii sezonul 7
Omletă cu sparanghel și cartofi, cremoasă și consistentă
HelloTaste.ro
Omletă cu sparanghel și cartofi, cremoasă și consistentă
Sorbet de caise. Rețeta unui desert de vară aromat și răcoritor
Catine
Sorbet de caise. Rețeta unui desert de vară aromat și răcoritor
Jocuri PlayStation Plus din iulie 2025. Ce titluri vor fi disponibile
useit.ro
Jocuri PlayStation Plus din iulie 2025. Ce titluri vor fi disponibile
“Sunt propriul meu duşman” Celebrul milionar a încercat să se sinucidă după ce şi-a pierdut întreaga avere!
as.ro
“Sunt propriul meu duşman” Celebrul milionar a încercat să se sinucidă după ce şi-a pierdut întreaga avere!
3 boli cu transmitere sexuală care treptat devin incurabile. „Super-gonoreea” rezistentă la antibiotice este tot mai răspândită
MediCOOL
3 boli cu transmitere sexuală care treptat devin incurabile. „Super-gonoreea” rezistentă la antibiotice este tot mai răspândită
Scene dureroase la înmormântarea lui Mihai Leu. Soția lui, Anna, a plâns în hohote lângă sicriul marelui sportiv | FOTO
Spynews
Scene dureroase la înmormântarea lui Mihai Leu. Soția lui, Anna, a plâns în hohote lângă sicriul marelui sportiv | FOTO
Cum să încurajezi cooperarea între copii: Jocuri și activități de grup
DeParinti
Cum să încurajezi cooperarea între copii: Jocuri și activități de grup
Proteina din mazăre vs. proteina din zer: care este cea mai sănătoasă
MediCOOL
Proteina din mazăre vs. proteina din zer: care este cea mai sănătoasă
Kardinalschnitte. Rețeta unui desert tradițional din bucătăria austriacă
HelloTaste
Kardinalschnitte. Rețeta unui desert tradițional din bucătăria austriacă
close
x