11 mâncăruri pe care NU trebuie să le congelezi NICIODATĂ!
Publicat pe 22.01.2015 la 15:03 Actualizat pe 22.01.2015 la 16:33
Deși pare cea mai simplă modalitate de a păstra alimentele cât mai mult timp, află că nu toate sunt destinate să fie congelate
Deși pare cea mai simplă modalitate de a păstra alimentele cât mai mult timp, află că nu toate sunt destinate să fie congelate.
1. Fructele și legumele bogate în apă - Dacă nu ai de gând să le gătești imediat mai bine nu le-ai băga la congelator. Majoritatea fructelor și legumelor apoase precum pepenele, mărul, cartoful sau castravetele își vor pierde forma și textura.
2. Carnea decongelată - Aceasta o dată ajunsă la temperatura camerei poate fi atacată de bacterii. Introducându-le din nou în congelator poți să faci ca acele microorganisme să se reproducă.
3. Paste gătite - Congelarea lor poate duce la modificarea texturii.
4. Boabe de cafea - Temperaturile scăzute le pot usca, în schimb păstrați-le într-un loc uscat și întunecat. Depozitate corespunzător, boabele de cafea ar trebui să țină cel puțin un an.
5. Ouă în coajă - Chiar dacă este posibil să congelezi ouăle, acest procedeu poate fi periculos. Atunci când sunt în frigider, conținutul de apă se extinde, fapt ce poate duce la crăparea cojii și intrarea bacteriei. Dacă totuși vrei să congelezi ouăle, poți opta pentru tăvița de gheață. Ai grijă însă să amesteci gălbenușul cu albușul înainte de a le depozita.