5 mancaruri chinezesti pe care trebuie sa le incerci

Publicat pe 17.05.2021 la 16:42 Actualizat pe 17.05.2021 la 16:46

Mancarea chinezeasca este apreciata in intreaga lume, fiind una dintre preferatele celor care comanda preparate acasa. Diversitatea ingredientelor, asocierile surprinzatoare, aspectul irezistibil si calitatile nutritive o fac deosebit de atractiva chiar si in tari foarte diferite cultural. Desi ne referim la bucataria chineza ca la un intreg, China nu este insa o regiune culturala si gastronomica unitara.

O tavă din metal pe care se află un bol cu bețișoare chinezești, pachetețele de primăvară și patru gogoșele chinezești.

Mancarea chinezeasca este variata si gustoasa, de aceea este comandata acasa de multi.

Pexels.com

Exista o multime de variatii regionale in ce priveste obiceiurile culinare, ingredientele si modalitatile de preparare. Dincolo de taiteii, orezul cu carne de vita sau pachetelele de primavara exista si alte preparate savuroase care merita atentia ta. De aceea, te invitam sa descoperi 5 dintre ele pe care trebuie sa le incerci.

Xiaolongbao

Xiaolongbao sunt niste galuste umplute cu supa, originare din zona districtului Jiading Shanghai. Se pare ca aparitia lor se datoreaza unui comerciant local care, ingrijorat de concurenta din piata de galusti, s-a gandit ca trebuie sa aduca ceva nou pentru a reusi sa se mentina. Galustele se fac din faina si se umplu cu supa si carne de porc tocata, apoi se fierb intr-un recipient special din bambus. Uneori se umplu, pe langa supa, cu carne amestecata cu ceapa verde ori cu creveti si carne de crab. Xiaolongbao se servesc calde, cu un sos de otet si ghimbir.

Dan dan noodles

Taiteii dan dan sunt un preparat clasic al bucatariei chinezesti. Savoarea unica a acestor taitei se datoreaza sosului picant, care se face din legume uscate, ulei de chilli, ardei gras Sichuan si, uneori, cu pasta de susan sau de arahide. Deseori taiteii dan dan se servesc cu carne de porc, mai ales in variantele gatite pentru occidentali. Acestea sunt, de asemenea, mai putin picante. Acest fel de mancare apreciat in intreaga lume isi are originea in provinvia Sichuan, cunoscuta pentru abundenta sa agricola.

Hot pot

Hot pot reprezinta o tehnica de gatire traditionala pentru prepararea unor feluri de mancare asemanatoare tocanei sau supei, dintr-o mare varietate de ingrediente. Modul de gatire este inedit, pentru ca presupune aducerea unei oale cu supa fierbinte la masa, in care se pun ingredientele. Acestea pot fi ciuperci, carne taiata subtire, tofu, fructe de mare, vegetale cu frunze, galusti de oua, cartofi si multe altele. Varietatea acestui preparat nu cunoaste limite, fiecare chinez avand propria reteta preferata, in functie de ingredientele care ii plac.

Char siu

Char siu este un preparat care consta in carne de porc fripta care a fost anterior tinuta intr-o marinata din sos cu soia, sos hoisin, vin de orez si anason stelat. Carnea de porc se serveste fie ca aperitiv, fie ca fel principal. Denumirea acestui fel de mancare traditional face referire la modul in care se gatea initial. Astfel, carnea de mistret si de porc marinata se infigea in furculite lungi, care se tineau deasupra focului. Astazi, char siu este apreciat atat in China, cat si in lume, iar in urma unui sondaj realizat la nivel mondial a fost recunoscut in topul celor mai gustoase 50 de preparate din lume, pe locul al 28-lea.

Guotie

Guotie este o galusca originara din nordul Chinei, umpluta cu un amestec de carne tocata de porc, varza, ceapa verde, ghimbir, vin de orez si ulei de susan. Textura crocanta, dar fina este o particularitate a acestor gogosi, care se obtine prin gatirea in doua faze: mai intai prajire, apoi fierbere la aburi. Desi vechi de sute de ani, aceste gogosi raman preferatele multora, iar in prezent sunt unele dintre cele mai apreciate produse culinare care se vand pe strada.

Mancarea chinezeasca este variata si gustoasa, de aceea este comandata acasa de multi. Si la noi in tara poti primi mancare chinezeasca direct la usa ta. Livrarea la domiciliu si comanda de mancare in Buzau, de exemplu, se realizeaza eficient, astfel ca te poti bucura rapid de preparate calde si savuroase.

În articolul

5 mancaruri chinezesti pe care trebuie sa le incerci

:
Share pe Facebook Share pe Whatsapp

PARTENERI

Catine.ro
Horoscopul zilei de 26 aprilie 2024. Gemenii încep un proiect nou. Află ce se întâmplă cu zodia ta
observatornews.ro
Românii care vor primi 3 tipuri noi de vouchere de la locul de muncă. Ce condiţii trebuie să îndeplinească angajaţii
a1.ro
Ce legătură este între Anamaria Prodan și Gabriela Lucuțar. Impresara și Regina Întunericului se cunosc de mulți ani
HelloTaste.ro
Carne de porc cu legume la cuptor, perfectă pentru masa de Paște
Catine
Zodii norocoase în ziua de 26 aprilie 2024. Trei nativi care vor avea parte de reușite
useit.ro
De ce îți merge atât de greu telefonul. Experții au dezvăluit motivele reale
as.ro
Alexandra Stan s-a filmat fără sutien şi le-a pus o întrebare fanilor! Ce a vrut să afle excentrica artistă
MediCOOL
Ce este un RMN, când este indicat și cum te pregătești pentru el
Spynews
Locul accidentului în care a murit Mădălin din Olt a luat foc! Totul a fost distrus complet de flăcări: ”Din cauza...” / FOTO
DeParinti
5 semne că adolescentul este dependent de telefon
MediCOOL
Obiceiuri sănătoase pentru a trăi mult. Cum îți pot crește durata de viață
HelloTaste
7 condimente pentru carnea de miel. Ce nu trebuie să-ți lipsească pentru o masă delicioasă
x