5 reguli alimentare demne de urmat!
Publicat pe 13.09.2014 la 10:59 Actualizat pe 13.09.2014 la 11:35
Cu toții consumăm alimente pentru a supraviețui, dar acest obicei ar trebui armonizat atât cu trupul cât și cu mediul înconjurător. În loc să ne orientăm atenția către mașini ecologice sau becuri de lumină cât mai eco, ar trebui să găsim o modalitate pentru a avea grijă de Planetă prin mâncarea pe care o consumăm
Cu toții consumăm alimente pentru a supraviețui, dar acest obicei ar trebui armonizat atât cu trupul cât și cu mediul înconjurător. În loc să ne orientăm atenția către mașini ecologice sau becuri de lumină cât mai eco, ar trebui să găsim o modalitate pentru a avea grijă de Planetă prin mâncarea pe care o consumăm.
1. Nu mâncați carne lunea - există deja un fenomen lansat printre vedete, acesta însă nu încearcă să transforme lumea în vegetarieni, ci să arate că o zi pe săptămână fără a consuma carne este extrem de benefic. Practic, o zi fără carne este echivalentul unei săptămâni întregi de condus, raportându-ne la consumul de resurse al mediului.
2. Economisește energie cu un cuptor cu convecție - nu îți va fi de folos un aragaz care mai mult încălzește aerul din bucătărie, de aceea optează pentru cuptorul cu convecție, care va găti mâncarea mai lent dar te va ajuta să economisești energie și vei avea și mai puțin spațiu de curățat la final.
3. Ia-ți doza de proteine din ouă - cele care provin de la găinile hrănite ecologic îți vor aduce de trei ori mai multe beneficii decât o face carnea de vacă, de exemplu. Ouăle sunt adevărate resurse de vitamina E, A și de acizi grași omega 3.
4. Mănâncă mâncare crudă măcar o dată pe săptămână - pentru a evita gătitul zilnic în fața aragazului, încearcă să optezi pentru o masă proaspătă, fără foc. Pe lângă beneficiile aduse mediului, un astfel de meniu îți va inunda organsimul cu vitamine și minerale.
5. Ia masa alături de prieteni - în acest mod veți economisi energe, căci vei găti doar o singură dată, în locul fiecăruia dintre prieteni. Ba mai mult, îi ajută pe tineri să își păstreze o greutate normală, creându-le un confort psihic.