5 sosuri pentru fripturi pe care trebuie să le încerci

Publicat pe 26.06.2020 la 14:07 Actualizat pe 26.06.2020 la 14:20

profimedia

Atunci când vrei să pregătești o friptură delicioasă, trebuie să prepari și un sos care poate complimenta perfect carnea, alături de care să pui și o garnitură pe măsură. Deja ești curioasă, așa-i? Iată cele mai gustoase sosuri pentru fripturi pe care le poți pregăti pentru tine și cei dragi.

5 sosuri pentru fripturi

1.Sos salsa verde

Acesta este un sos picant, cu specific italienesc și nu necesită fierbere. Toacă mărunt puțin pătrunjel și mentă și amestecă-le într-un vas cu 1 lingură de capere, 2-3 bucăți de anșoa, 1 cățel de usturoi zdrobit, sucul de la o lămâie și 3 linguri de ulei de măsline. Amestecă aceste ingrediente și condimentează cu sare și piper după gust.

2.Sos de piper

Sosul de piper e un sos clasic pentru friptură, foarte cremos și rapid de făcut. Pune 2 lingurițe de oțet din vin roșu într-o tigaie la foc mic, adaugă 150 ml din apa în care a fiert puiul și lasă-le pe foc până scade la jumătate. Apoi se adaugă 2 lingurițe de boabe de piper verde în tigaie. După ce sosul mai scade, se adaugă 4 linguri de smântână și se mai fierbe totul pentru încă 2 minute până când sosul devine mai consistent. Acest sos se combină perfect cu o friptură de pui.

3.Sos chimichurri picant

Acest tip de sos este originar din America de Sud. Pentru a-l prepara, ai nevoie de 1 cățel de usturoi, 1 ardei picant, pătrunjel, coriandru proaspăt și 3 lingurițe de oțet de vin roșu. Acestea trebuie blenduite până când se obține o pastă omogenă. Sosul e potrivit atât pentru servirea unei fripturi de porc, cât și alături de o friptură de pui.

4.Sos teriyaki

Sosul teriyaki este unul japonez, dulce-acrișor. Se amestecă 5 lingurițe de sos de soia, 3 lingurițe de sake, 2 lingurițe de mirin, jumătate de linguriță de ghimbir ras și o linguriță de miere. După ce toate ingredientele au fost bine amestecate, pune-le într-un vas la foc mic pentru 5 minute până când sosul se îngroașe. După ce e gata, poți presăra bucățele de ceapă verde pentru un plus de aromă.

5.Sos de vin roșu

Acest sos este potrivit pentru servirea unei fripturi de vită. Pune într-un vas pe foc 250 ml din apa în care a fiert carnea de vită, 125 ml de vin roșu, 2 lingurițe de zahăr brun și o linguriță de oțet. Lasă totul să fiarbă pentru 10 minute, până când scade sosul la jumătate și apoi e gata pentru a fi servit.

Sursă: bbcgoodfood.com

CITEȘTE ȘI

Cum trebuie să gătești carnea roșie ca să fie fragedă

Cum alegem vinul in functie de preparatul servit?

În articolul

5 sosuri pentru fripturi pe care trebuie să le încerci

:
Share pe Facebook Share pe Whatsapp

PARTENERI

Catine.ro
Horoscopul zilei de 16 aprilie 2024. Capricornii sunt hotărâți să facă o schimbare. Află ce se întâmplă cu zodia ta
observatornews.ro
Vremea se schimbă radical. Furtuna Renata va lovi România cu ploi şi vijelii puternice, după valul nefiresc de căldură
a1.ro
Chefi la cuțite, 15 aprilie 2024. Gabriel Mîțoc a uimit cu experiența sa. Ce a descoperit la asociatul său, când a privit camerele
HelloTaste.ro
Tort Bienenstich. Rețeta de tort Înțepătura albinei
Catine
Cele mai energice zodii. Ei sunt nativii cu o forță interioară de invidiat
useit.ro
Cât de vechi sunt piramidele din Egipt, de fapt. Puțini știu când a fost construită prima piramidă
as.ro
Ea este văduva lui Costel Corduneanu! Cu 20 de ani mai tânără, Graţiela Corduneanu are trei copii cu fostul luptător
MediCOOL
Ce rol are zeaxantina în organism. Cum o poți include în dietă
Spynews
Doliu în lumea muzicii de petrecere! S-a stins din viață o cunoscută artistă: "În aceste clipe..." / FOTO
DeParinti
Somnul bebelușului în timpul erupției dentare: cum îl ajuți să gestioneze durerile gingivale
MediCOOL
Pastila de a doua zi: cum se administrează și ce riscuri are
HelloTaste
Cele mai cunoscute tipuri de pâine din lume. Cum poți face alegerea potrivită pentru tine
x