8 ponturi pentru un cozonac pufos. Urmează-le și îți vei impresiona musafirii

Publicat pe 12.04.2017 la 15:04 Actualizat pe 09.05.2017 la 16:17

Daca vrei sa ai un cozonac pufos, iata cateva ponturi utile.

Sărbători fără cozonac nu se poate. Dar, de ce să nu ne bucurăm de acest desert minunat și în... extrasezon?

La prima vedere, acest minunat desert, pentru mulți, pare ”pretențios”. Însă nu este deloc așa. Trebuie doar să țineți cont de câteva reguli atunci când îl preparați. De aceea, îți dezvăluim opt ponturi pentru un cozonac pufos.

  1. Înainte să te apuci de treabă, trebuie să știi că în bucatarie trebuie să fie foarte cald și să ai grijă să nu fie deloc curent.
  2. Ingredientele pe care le vei folosi trebuie să fie la temperatura camerei.
  3. Folosește lapte gras și proaspăt. Grăsimea va ajuta zahărul și drojdia să dospească.
  4. Freacă ouăle cu puțină sare înainte de a le adăuga în aluat, căci sarea va spori culoarea gălbenușului.
  5. Untul trebuie să fie mai cald, dar NU fierbinte, cremos, NU lichid.
  6. Cu cât se frământă mai mult, cu atât aluatul va creşte mai mult. La un kilogram de făină, aluatul ar trebui frământat 30 de minute.
  7. Nu deschide sub nicio formă ușa cuptorului în primele 20 minute după ce ai băgat cozonacul la copt. Cozonacul se coace la foc mic, timp de o oră.
  8. Când cozonacii încep să se rumenească, acoperă-i cu hârtie de copt. Astfel, nu se vor arde la suprafață.
În articolul 8 ponturi pentru un cozonac pufos. Urmează-le și îți vei impresiona musafirii:
Share pe Facebook Share pe Whatsapp
PARTENERI
Horoscopul zilei de 1 decembrie 2025. Gemenii se simt constrânși. Află ce se întâmplă cu zodia ta
Catine.ro
Horoscopul zilei de 1 decembrie 2025. Gemenii se simt constrânși. Află ce se întâmplă cu zodia ta
Cozonacul de sărbători se scumpește. Producătorii s-au adaptat: porţii la felie sau la jumătate de kg
observatornews.ro
Cozonacul de sărbători se scumpește. Producătorii s-au adaptat: porţii la felie sau la jumătate de kg
Chef Roxana Blenche este însărcinată! Celebrul bucătar de la Hello Chef va deveni mamă pentru a doua oară
a1.ro
Chef Roxana Blenche este însărcinată! Celebrul bucătar de la Hello Chef va deveni mamă pentru a doua oară
Vrei să faci legume la cuptor? Trucul de care ai nevoie pentru a fi crocante și delicioase
HelloTaste.ro
Vrei să faci legume la cuptor? Trucul de care ai nevoie pentru a fi crocante și delicioase
4 zodii experimentează norocul și abundența în decembrie 2025. Vezi dacă te numeri printre ele
Catine
4 zodii experimentează norocul și abundența în decembrie 2025. Vezi dacă te numeri printre ele
Google integrează Gemini și în Google Maps. Cum schimbă AI aplicația
useit.ro
Google integrează Gemini și în Google Maps. Cum schimbă AI aplicația
Câţi bani a încasat Ronaldinho pentru meciul jucat la Iaşi, contra legendelor României. Suma incredibilă
as.ro
Câţi bani a încasat Ronaldinho pentru meciul jucat la Iaşi, contra legendelor României. Suma incredibilă
6 legume care au mai multă vitamina C decât o portocală. Sunt perfecte pentru imunitate
MediCOOL
6 legume care au mai multă vitamina C decât o portocală. Sunt perfecte pentru imunitate
Cum a reacționat fiica Roxanei Blenche atunci când a aflat că va fi sora mai mare. Celebrul chef se pregătește să fie mamă din nou
Spynews
Cum a reacționat fiica Roxanei Blenche atunci când a aflat că va fi sora mai mare. Celebrul chef se pregătește să fie mamă din nou
Tot ce trebuie să știi despre ciorapii compresivi în sarcină
DeParinti
Tot ce trebuie să știi despre ciorapii compresivi în sarcină
Cele mai bune 10 alimente care cresc testosteronul – susținute de studii științifice
MediCOOL
Cele mai bune 10 alimente care cresc testosteronul – susținute de studii științifice
Rețetă cu multe prune și aluat subțire. Augsburger Zwetschgendatschi, un deliciu bavarez
HelloTaste
Rețetă cu multe prune și aluat subțire. Augsburger Zwetschgendatschi, un deliciu bavarez
close
x