8 ponturi pentru un cozonac pufos. Urmează-le și îți vei impresiona musafirii

Publicat pe 12.04.2017 la 15:04 Actualizat pe 09.05.2017 la 16:17

Daca vrei sa ai un cozonac pufos, iata cateva ponturi utile.

Sărbători fără cozonac nu se poate. Dar, de ce să nu ne bucurăm de acest desert minunat și în... extrasezon?

La prima vedere, acest minunat desert, pentru mulți, pare ”pretențios”. Însă nu este deloc așa. Trebuie doar să țineți cont de câteva reguli atunci când îl preparați. De aceea, îți dezvăluim opt ponturi pentru un cozonac pufos.

  1. Înainte să te apuci de treabă, trebuie să știi că în bucatarie trebuie să fie foarte cald și să ai grijă să nu fie deloc curent.
  2. Ingredientele pe care le vei folosi trebuie să fie la temperatura camerei.
  3. Folosește lapte gras și proaspăt. Grăsimea va ajuta zahărul și drojdia să dospească.
  4. Freacă ouăle cu puțină sare înainte de a le adăuga în aluat, căci sarea va spori culoarea gălbenușului.
  5. Untul trebuie să fie mai cald, dar NU fierbinte, cremos, NU lichid.
  6. Cu cât se frământă mai mult, cu atât aluatul va creşte mai mult. La un kilogram de făină, aluatul ar trebui frământat 30 de minute.
  7. Nu deschide sub nicio formă ușa cuptorului în primele 20 minute după ce ai băgat cozonacul la copt. Cozonacul se coace la foc mic, timp de o oră.
  8. Când cozonacii încep să se rumenească, acoperă-i cu hârtie de copt. Astfel, nu se vor arde la suprafață.
În articolul 8 ponturi pentru un cozonac pufos. Urmează-le și îți vei impresiona musafirii:
Share pe Facebook Share pe Whatsapp
PARTENERI
Horoscopul zilei de 12 decembrie 2025. Taurii caută iubirea adevărată. Află ce se întâmplă cu zodia ta
Catine.ro
Horoscopul zilei de 12 decembrie 2025. Taurii caută iubirea adevărată. Află ce se întâmplă cu zodia ta
Târgul de Crăciun unde o felie cu untură e 10 lei. Şoriciul, la fel de scump ca vita Angus
observatornews.ro
Târgul de Crăciun unde o felie cu untură e 10 lei. Şoriciul, la fel de scump ca vita Angus
Cine este Nănița, femeia despre care chef Richard Abou Zaki vorbește des pe platourile de filmare. Cum arată aceasta
a1.ro
Cine este Nănița, femeia despre care chef Richard Abou Zaki vorbește des pe platourile de filmare. Cum arată aceasta
Căciuli rusești. Desert de iarnă simplu, aromat și spectaculos
HelloTaste.ro
Căciuli rusești. Desert de iarnă simplu, aromat și spectaculos
Orez cu lapte preparat după cea mai simplă rețetă
Catine
Orez cu lapte preparat după cea mai simplă rețetă
Cele mai bune jocuri video din 2025. Ce titluri au impresionat fanii și experții
useit.ro
Cele mai bune jocuri video din 2025. Ce titluri au impresionat fanii și experții
Celebra companie din România care a fost achiziţionată de un colos din Franţa: “Pot ieşi la pensie acum”
as.ro
Celebra companie din România care a fost achiziţionată de un colos din Franţa: “Pot ieşi la pensie acum”
6 medicamente care nu se combină bine cu suplimentul de vitamina D, potrivit farmaciștilor
MediCOOL
6 medicamente care nu se combină bine cu suplimentul de vitamina D, potrivit farmaciștilor
Alina Marymar îi dă fatala Lambadei, după ce a dat de înțeles că este însărcinată: "Nu știe să scrie și să citească”
Spynews
Alina Marymar îi dă fatala Lambadei, după ce a dat de înțeles că este însărcinată: "Nu știe să scrie și să citească”
Cum îți ajuți copilul să recunoască știrile false
DeParinti
Cum îți ajuți copilul să recunoască știrile false
Remedii naturale pentru creşterea părului. La ce metode să apelezi fără cheltuială prea mare
MediCOOL
Remedii naturale pentru creşterea părului. La ce metode să apelezi fără cheltuială prea mare
Ciorbă de varză acră cu cartofi. Rețetă simplă și hrănitoare, de post
HelloTaste
Ciorbă de varză acră cu cartofi. Rețetă simplă și hrănitoare, de post
close
x