8 ponturi pentru un cozonac pufos. Urmează-le și îți vei impresiona musafirii
Publicat pe 12.04.2017 la 15:04 Actualizat pe 09.05.2017 la 16:17
Daca vrei sa ai un cozonac pufos, iata cateva ponturi utile.
Sărbători fără cozonac nu se poate. Dar, de ce să nu ne bucurăm de acest desert minunat și în... extrasezon?
La prima vedere, acest minunat desert, pentru mulți, pare ”pretențios”. Însă nu este deloc așa. Trebuie doar să țineți cont de câteva reguli atunci când îl preparați. De aceea, îți dezvăluim opt ponturi pentru un cozonac pufos.
- Înainte să te apuci de treabă, trebuie să știi că în bucatarie trebuie să fie foarte cald și să ai grijă să nu fie deloc curent.
- Ingredientele pe care le vei folosi trebuie să fie la temperatura camerei.
- Folosește lapte gras și proaspăt. Grăsimea va ajuta zahărul și drojdia să dospească.
- Freacă ouăle cu puțină sare înainte de a le adăuga în aluat, căci sarea va spori culoarea gălbenușului.
- Untul trebuie să fie mai cald, dar NU fierbinte, cremos, NU lichid.
- Cu cât se frământă mai mult, cu atât aluatul va creşte mai mult. La un kilogram de făină, aluatul ar trebui frământat 30 de minute.
- Nu deschide sub nicio formă ușa cuptorului în primele 20 minute după ce ai băgat cozonacul la copt. Cozonacul se coace la foc mic, timp de o oră.
- Când cozonacii încep să se rumenească, acoperă-i cu hârtie de copt. Astfel, nu se vor arde la suprafață.