8 ponturi pentru un cozonac pufos. Urmează-le și îți vei impresiona musafirii

Publicat pe 12.04.2017 la 15:04 Actualizat pe 09.05.2017 la 16:17

Daca vrei sa ai un cozonac pufos, iata cateva ponturi utile.

Sărbători fără cozonac nu se poate. Dar, de ce să nu ne bucurăm de acest desert minunat și în... extrasezon?

La prima vedere, acest minunat desert, pentru mulți, pare ”pretențios”. Însă nu este deloc așa. Trebuie doar să țineți cont de câteva reguli atunci când îl preparați. De aceea, îți dezvăluim opt ponturi pentru un cozonac pufos.

  1. Înainte să te apuci de treabă, trebuie să știi că în bucatarie trebuie să fie foarte cald și să ai grijă să nu fie deloc curent.
  2. Ingredientele pe care le vei folosi trebuie să fie la temperatura camerei.
  3. Folosește lapte gras și proaspăt. Grăsimea va ajuta zahărul și drojdia să dospească.
  4. Freacă ouăle cu puțină sare înainte de a le adăuga în aluat, căci sarea va spori culoarea gălbenușului.
  5. Untul trebuie să fie mai cald, dar NU fierbinte, cremos, NU lichid.
  6. Cu cât se frământă mai mult, cu atât aluatul va creşte mai mult. La un kilogram de făină, aluatul ar trebui frământat 30 de minute.
  7. Nu deschide sub nicio formă ușa cuptorului în primele 20 minute după ce ai băgat cozonacul la copt. Cozonacul se coace la foc mic, timp de o oră.
  8. Când cozonacii încep să se rumenească, acoperă-i cu hârtie de copt. Astfel, nu se vor arde la suprafață.
În articolul

8 ponturi pentru un cozonac pufos. Urmează-le și îți vei impresiona musafirii

:
Share pe Facebook Share pe Whatsapp

PARTENERI

Catine.ro
Horoscopul zilei de 19 aprilie 2024. Taurii vor atrage atenția asupra lor. Află ce se întâmplă cu zodia ta
observatornews.ro
"Întoarce-te acasă la tine". Spaniolii protestează împotriva supraturismului. Măsurile luate de localnici ca să descurajeze turiştii să le mai "calce pragul"
a1.ro
Ce se întâmplă în aceste momente cu Naomy, personajul controversat și viral de la tv din trecut. „Se luptă între viață și moarte”
HelloTaste.ro
Pate de gâscă cu merișoare și fulgi de migdale. Rețetă pentru micul dejun
Catine
Rețetă de mochi. Desert tradițional japonez
useit.ro
Singurele 3 joburi care vor supraviețui erei AI, potrivit lui Bill Gates. Ce slujbe vor fi la mare căutare în continuare
as.ro
Cât de frumoasă este fosta iubită a lui Ronald Gavril, pe care actualul iubit al Anamariei Prodan a „ţinut-o ascunsă”
MediCOOL
Pregătirea pentru endoscopie: alimentație și recomandări
Spynews
Soția lui Costel Corduneanu, copleșită de durere cu o zi înainte ca interlopul să fie înmormântat: „Eroul nostru”. Va fi condus pe ultimul drum mâine
DeParinti
Adevăruri inconfortabile despre parenting. Ce trebuie să știi atunci când ești la început de drum
MediCOOL
Cum îți poți trata cuticulele. Remedii naturale pentru a le menține sănătoase
HelloTaste
Prăjitură cu găuri și sos caramel – Poke Cake
x