8 ponturi pentru un cozonac pufos. Urmează-le și îți vei impresiona musafirii

Publicat pe 12.04.2017 la 15:04 Actualizat pe 09.05.2017 la 16:17

Daca vrei sa ai un cozonac pufos, iata cateva ponturi utile.

Sărbători fără cozonac nu se poate. Dar, de ce să nu ne bucurăm de acest desert minunat și în... extrasezon?

La prima vedere, acest minunat desert, pentru mulți, pare ”pretențios”. Însă nu este deloc așa. Trebuie doar să țineți cont de câteva reguli atunci când îl preparați. De aceea, îți dezvăluim opt ponturi pentru un cozonac pufos.

  1. Înainte să te apuci de treabă, trebuie să știi că în bucatarie trebuie să fie foarte cald și să ai grijă să nu fie deloc curent.
  2. Ingredientele pe care le vei folosi trebuie să fie la temperatura camerei.
  3. Folosește lapte gras și proaspăt. Grăsimea va ajuta zahărul și drojdia să dospească.
  4. Freacă ouăle cu puțină sare înainte de a le adăuga în aluat, căci sarea va spori culoarea gălbenușului.
  5. Untul trebuie să fie mai cald, dar NU fierbinte, cremos, NU lichid.
  6. Cu cât se frământă mai mult, cu atât aluatul va creşte mai mult. La un kilogram de făină, aluatul ar trebui frământat 30 de minute.
  7. Nu deschide sub nicio formă ușa cuptorului în primele 20 minute după ce ai băgat cozonacul la copt. Cozonacul se coace la foc mic, timp de o oră.
  8. Când cozonacii încep să se rumenească, acoperă-i cu hârtie de copt. Astfel, nu se vor arde la suprafață.
În articolul 8 ponturi pentru un cozonac pufos. Urmează-le și îți vei impresiona musafirii:
Share pe Facebook Share pe Whatsapp
PARTENERI
Horoscopul zilei de 5 decembrie 2025. Leii își depășesc temerile. Află ce se întâmplă cu zodia ta
Catine.ro
Horoscopul zilei de 5 decembrie 2025. Leii își depășesc temerile. Află ce se întâmplă cu zodia ta
Au cumpărat un conac italian dărăpănat cu 140.000€ fără să-l vadă înainte. Surpriza de la prima vizită
observatornews.ro
Au cumpărat un conac italian dărăpănat cu 140.000€ fără să-l vadă înainte. Surpriza de la prima vizită
Chefii și-au format echipele din sezonul 16! Cui au oferit tunici în bootcamp: „Îmi explodează sufletul de bucurie!”
a1.ro
Chefii și-au format echipele din sezonul 16! Cui au oferit tunici în bootcamp: „Îmi explodează sufletul de bucurie!”
Prăjitură turnată cu cremă de nuci și scorțișoară, perfectă pentru sărbătorile de iarnă
HelloTaste.ro
Prăjitură turnată cu cremă de nuci și scorțișoară, perfectă pentru sărbătorile de iarnă
Lebăr de casă. Rețetă de pate tradițional în maț, pe bază de ficat de porc, slănină și condimente
Catine
Lebăr de casă. Rețetă de pate tradițional în maț, pe bază de ficat de porc, slănină și condimente
Jocuri PlayStation Plus din decembrie 2025. Ce titluri vor fi disponibile
useit.ro
Jocuri PlayStation Plus din decembrie 2025. Ce titluri vor fi disponibile
Dan Şucu, investiţie de 180 de milioane de euro în afacerea în care l-a implicat şi pe fiul său!
as.ro
Dan Şucu, investiţie de 180 de milioane de euro în afacerea în care l-a implicat şi pe fiul său!
5 medicamente uzuale care interacționează cu cafeaua. Ce reacții neașteptate pot apărea
MediCOOL
5 medicamente uzuale care interacționează cu cafeaua. Ce reacții neașteptate pot apărea
Cântăreață din România, hărțuită de un afacerist căsătorit! A cerut ordin de protecție în instanță
Spynews
Cântăreață din România, hărțuită de un afacerist căsătorit! A cerut ordin de protecție în instanță
Cum îți dai seama că ai fost crescut de un părinte prea autoritar
DeParinti
Cum îți dai seama că ai fost crescut de un părinte prea autoritar
De ce vine ciclul de 2 ori pe lună? Medic ginecolog: „Nu e normal, mai ales dacă apar și anumite simptome”
MediCOOL
De ce vine ciclul de 2 ori pe lună? Medic ginecolog: „Nu e normal, mai ales dacă apar și anumite simptome”
Brioșe cu aromă de turtă dulce și cremă fină de vanilie - Gingerbread cupcakes
HelloTaste
Brioșe cu aromă de turtă dulce și cremă fină de vanilie - Gingerbread cupcakes
close
x