Alimentatia potrivita contra racelii
Publicat pe 21.10.2010 la 13:14 Actualizat pe 21.10.2010 la 14:18
Toamna racim mai usor, iar gripele sau guturaiul de sezon ne pot chinui zile intregi. Putem sa ne protejam insa, si, cu putin noroc, putem sa reusim chiar sa ocolim bolile. Alimentele, mai exact fructele si legumele, ne pot fi de mare ajutor.
E sezon de raceli, viroze, gripe, noi suntem mai vulnerabili daca nu ne alimentam corect. Prin urmare, nu strica sa știți ce produse ne intaresc sistemul imunitar, cel care ne apara de toti virusii. A venit frigul, au venit si racelile, virozele, gripele. O alimentatie corecta si o igiena stricta le alunga toata toamna si toata iarna.
Ce mancam pentru a fi sanatosi? Fructe și legume de sezon din belsug, acum cat sunt pe tarabe, proaspete si inmiresmate, pline de vitamine.
Fructele sunt bogate in vitamina C si nutrienti care ne intaresc sistemul imunitar. Consumati mere in cantitati cat mai mari, struguri, de asemenea. Afinele și ciresele, fie ele și dezghetate de la congelator, calmeaza tusea, zmeura, sinusurile, portocalele si lamaia, combinate cu mierea, sunt remedii vechi in tratarea racelilor.
FRUCTE CONTRA RACELII
- mere
- struguri
- afine, cirese, zmeura
- portocale, lamai
Am inceput cu desertul, dar nu am uitat de mesele principale. Trebuie sa fie si ele bogate in vitamine, dar si in fier, zinc si minerale, necesare organismului ca sa lupte cu afctiunile de sezon.
Ceapa este antibiotic natural, distruge stafilococii, calmeaza tusea si ne ajuta sa ne odihnim mai usor. Usturoiul are zeci de substante antivirale si antibacteriene. Un catel de usturoi pe zi ne tine sanatosi. Durerile in gat dispar cu suc de varza proaspata.
LEGUME CONTRA RACELII
- ceapa, antibiotic natural, calmeaza tusea
- usturoiul este antiviral și antibacterian
- varza alunga durerile de gat
- prazul este antibacterian
Medicii sustin ca sunt necesare minimum 5 fructe și legume pe zi. Trebuie si sa ne hidratam puternic. Cel putin 2 litri de lichide, apa, ceaiuri, infuzii de maghiran, tei sau busuioc.