Bagheta franțuzească - un deliciu! Rețeta originală, explicată pas cu pas

Publicat pe 08.01.2014 la 15:01 Actualizat pe 13.01.2014 la 15:24

Puține lucruri pe lumea aceasta sunt mai bune decât baghetele franțuzești. Crocante la exterior și cu un miez extrem de pufos și moale, te cuceresc de la prima îmbucătură. Secretul reușitei este piatra pentru pizza, așa că dacă nu ești în posesia acestui lucru, este musai să îl achiziționezi și cu siguranță nu vei regreta!

Ingrediente pentru două baghete:

- o cană de apă caldă

- o linguriță drojdie uscată

- 2 căni plus ¾ de cană de făină albă

- ½ lingură sare mare

- puțină făină de porumb pentru tapat tava

- un albuș de ou

Preparare

Pasul 1: amestecă apa împreună cu granulele de drojdie. Tine-o câteva minute la temperatura camerei până când formează o spumă.

Pasul 2: amestecă toate ingredientele (drojdia, apa, sarea și făina de grâu) în afară de făina de porumb cu ajutorul unui mixer. Adaugă făina, câte jumătate de cană și amestecă la viteză mică, pentru a te asigura că aluatul este uniform. Continuă să amesteci si după ce pui toată făina până când obții un aluat elastic ce se desprinde de pereții bolului.

Pasul 3: presară făină pe masa de lucru pe care vei pune aluatul. Trece aluatul prin făină și formează o bilă de aluat. Las-o să se odihnească timp de 10 minute. Apoi frământă iar aluatul și lasă-l la crescut timp de două ore.

Pasul 4: Pune bila de aluat într-un bol pe care l-ai uns în ulei și plimbă aluatul în el, atât cât sa se acopere de ulei pe toată suprafața. Acoperă cu folie de plastic alimentară și lasă la crescut timp de 2 ore. Apoi lovește aluatul ușor în mojloc pentru a-l dezumfla puțin și lasă-l să se odihnească 15 minute.

Pasul 5: Acum este momentul să împarți aluatul în două dreptunghiuri. Împăturește partea de jos spre centru și apasă ușor pentru a o lipi. Apoi împăturește și partea de sus a dreptunghiului către centru și apasă ușor. Apoi împăturește aluatul, aducănd jumătatea de sus peste cea de jos. Întoarce partea unde marginile aluatului se unesc în jos și rulează bucata de aluat pentru a forma o baghetă. Repetă același procedeu și cu cealaltă bucată de aluat.

Pasul 6: Pune baghetele într-o tavă, peste o foaie de copt unde ai presărat un strat subțire de făină de porumb. Acoperă-le cu o folie de plastic unsă cu ulei și lasă-le la crescut timp de o oră sau o oră și jumatate până când își dublează volumul.

De îndată ce a crescut, crestează baghetele cu un cuțit. Preîncălzește cuptorul la 230 de grade Celsius. Bate un albuș de ou bine și unge baghetele. Se coc timp de 20-25 de minute, până când capătă o crustă frumoasă.

Poftă bună! :-)

Foto: hepta.ro

În articolul

Bagheta franțuzească - un deliciu! Rețeta originală, explicată pas cu pas

:
Share pe Facebook Share pe Whatsapp

PARTENERI

Catine.ro
Horoscopul zilei de 8 februarie 2025. Balanțele se bucură de timpul liber. Află ce se întâmplă cu zodia ta
observatornews.ro
Un poliţist s-a răzbunat pe o tânără care l-a ignorat pe Facebook. A pândit-o în trafic şi a prins-o fără triunghi reflectorizant
a1.ro
Mădălina Pamfile divorțează după un an de căsnicie. Ce a declarat despre separarea de tatăl fetițelor ei: „Părea imposibil...”
HelloTaste.ro
Pipote de pui cu bulgur și legume. O mâncare hrănitoare și gustoasă
Catine
Gnocchi cu sos de gorgonzola. Un preparat cremos, catifelat și plin de savoare
useit.ro
Coreea de Sud deja a interzis DeepSeek pe dispozitivele guvernamentale. Ce alte țări au luat aceeași decizie
as.ro
Cu ce se ocupă şi cum arată Gina Gogean la 9 luni de la drama teribilă prin care a trecut familia ei
MediCOOL
Folosirea aței dentare poate reduce riscul de accident vascular cerebral. Oamenii de știință au analizat rolul acestui obicei
Spynews
Horoscop joi, 6 februarie 2025: Scorpionii fac investiții
DeParinti
Pere coapte umplute cu piure de mere și scorțișoară. Un desert delicat și aromat, ușor de digerat
MediCOOL
Un tip de bacterie intestinală poate crește riscul de inflamație și depresie. Cercetătorii au descoperit cum poate influența sănătatea mintală
HelloTaste
Tort de clătite Red Velvet, cu cremă de mascarpone
x