Bagheta franțuzească - un deliciu! Rețeta originală, explicată pas cu pas

Publicat pe 08.01.2014 la 15:01 Actualizat pe 13.01.2014 la 15:24

Puține lucruri pe lumea aceasta sunt mai bune decât baghetele franțuzești. Crocante la exterior și cu un miez extrem de pufos și moale, te cuceresc de la prima îmbucătură. Secretul reușitei este piatra pentru pizza, așa că dacă nu ești în posesia acestui lucru, este musai să îl achiziționezi și cu siguranță nu vei regreta!

Ingrediente pentru două baghete:

- o cană de apă caldă

- o linguriță drojdie uscată

- 2 căni plus ¾ de cană de făină albă

- ½ lingură sare mare

- puțină făină de porumb pentru tapat tava

- un albuș de ou

Preparare

Pasul 1: amestecă apa împreună cu granulele de drojdie. Tine-o câteva minute la temperatura camerei până când formează o spumă.

Pasul 2: amestecă toate ingredientele (drojdia, apa, sarea și făina de grâu) în afară de făina de porumb cu ajutorul unui mixer. Adaugă făina, câte jumătate de cană și amestecă la viteză mică, pentru a te asigura că aluatul este uniform. Continuă să amesteci si după ce pui toată făina până când obții un aluat elastic ce se desprinde de pereții bolului.

Pasul 3: presară făină pe masa de lucru pe care vei pune aluatul. Trece aluatul prin făină și formează o bilă de aluat. Las-o să se odihnească timp de 10 minute. Apoi frământă iar aluatul și lasă-l la crescut timp de două ore.

Pasul 4: Pune bila de aluat într-un bol pe care l-ai uns în ulei și plimbă aluatul în el, atât cât sa se acopere de ulei pe toată suprafața. Acoperă cu folie de plastic alimentară și lasă la crescut timp de 2 ore. Apoi lovește aluatul ușor în mojloc pentru a-l dezumfla puțin și lasă-l să se odihnească 15 minute.

Pasul 5: Acum este momentul să împarți aluatul în două dreptunghiuri. Împăturește partea de jos spre centru și apasă ușor pentru a o lipi. Apoi împăturește și partea de sus a dreptunghiului către centru și apasă ușor. Apoi împăturește aluatul, aducănd jumătatea de sus peste cea de jos. Întoarce partea unde marginile aluatului se unesc în jos și rulează bucata de aluat pentru a forma o baghetă. Repetă același procedeu și cu cealaltă bucată de aluat.

Pasul 6: Pune baghetele într-o tavă, peste o foaie de copt unde ai presărat un strat subțire de făină de porumb. Acoperă-le cu o folie de plastic unsă cu ulei și lasă-le la crescut timp de o oră sau o oră și jumatate până când își dublează volumul.

De îndată ce a crescut, crestează baghetele cu un cuțit. Preîncălzește cuptorul la 230 de grade Celsius. Bate un albuș de ou bine și unge baghetele. Se coc timp de 20-25 de minute, până când capătă o crustă frumoasă.

Poftă bună! :-)

Foto: hepta.ro

În articolul

Bagheta franțuzească - un deliciu! Rețeta originală, explicată pas cu pas

:
Share pe Facebook Share pe Whatsapp

PARTENERI

Catine.ro
Horoscopul zilei de 5 mai 2024. Taurii trebuie să aibă grijă la prietenii. Află ce se întâmplă cu zodia ta
observatornews.ro
Mesaje de Paște 2024. Urări calde și felicitări pentru cei dragi
a1.ro
Cum arăta Gabriela Lucuțar, Regina Întunericului de la Chefi la cuțite, înainte de intervențiile estetice. Poze cu ea din trecut
HelloTaste.ro
Drob în aluat fraged, sub formă de coroniță. Rețetă pentru masa de Paște
Catine
Rochii de primăvară care sunt potrivite pentru o nuntă. Se încadrează în mai multe coduri vestimentare
useit.ro
Averea lui Bill Gates nu a mai fost atât de mică în 34 de ani. Ce a ajuns miliardarul să vândă acum
as.ro
Mihăiţă Neşu a rupt tăcerea şi a spus adevărul despre divorţul de soţia sa: „A fost un şoc foarte mare pentru ea!”
MediCOOL
Semnele de pe buze care pot indica boli. Cum le identifici
Spynews
Cum arată casa lui Nea Florică, devenit viral pe TikTok pentru replica „Mi-a dat pachet”. Are 57 de ani și locuiește la țară / FOTO
DeParinti
Vaccinul HPV e la fel de eficient și pentru fete și pentru băieți. De ce este atât de importantă imunizarea lor
MediCOOL
Metode pentru a-ți menține silueta. Cum poți arăta impecabil fără a depune prea multe eforturi
HelloTaste
Salate pentru masa de Paște. 9 rețete ușoare și gustoase pentru un meniu de sărbătoare
x